Baselworld 2018: Välkehtivää ja lumoavaa – sanoin kuvaamattoman upeita koruja

Suuret statement-korut ovat omaan makuuni. Haluan korujeni olevan näyttäviä sekä persoonallisia, mutta kuitenkin samaan aikaan elegantteja. Kun näimme Kimberlite Diamondsin osaston Baselwordissa, sai se haukkomaan henkeä.

Edessämme avautui ensin kaksi erittäin yksityiskohtaista korua ja päätä kääntämällä huomasimme koko osaston tarjoavan kattauksen uskottamattoman upeita koruja, jota eivät kainostele tai pyydä anteeksi.

Silmät kiiluen päädyimme osastolle ja esitimme nöyrästi haastattelupyyntömme – ja toivoimme salaa, että saisimme jopa pidellä käsissämme jotakin näistä upeista koruista.

Toiveeseemme vastattiinkin odotuksiamme paremmin, kun sain mahdollisuuden kokeilla näitä lumoavia koruja. Kuin lapsi karkkikaupassa – liian paljon houkuttelevia vaihtoehtoja! Tähän ainutlaatuiseen kokemukseen pääset kurkistamaan myös allaolevan videon kautta.
https://www.facebook.com/stylefellow/videos/2022174838056176/
Näytillä oli useita näyttelytarkoitukseen tehtyjä koruja, uniikkikappaleita, joille hintaa ei edes ollut määritelty. Tällaisia koruja olivat myös Fragrant Lotus in Breeze sekä Wuji, joita pääsin kokeilemaan.  Koruissa on selkeitä viitteitä kiinalaisiin perinteisiin, kuten kiinalaiseen oopperaan, lohikäärmeisiin ja kiellettyyn kaupunkiin, mutta modernilla ja raikkaalla tavalla.


Pääsääntöisesti Kimberlite Diamondsin korut suunnitellaan suunnittelutiimin toimesta. Kuitenkin juuri nuo korut, jotka valitsin omiksi suosikeikseni, olivat nuoren suunnittelijan Lin Zichun luovia taidonnäytteitä.

Fragrant Lotus in Breeze -korussa on käytetty yli 3000 yksittäistä kiveä. Kaulakoru on suunniteltu upeasti epäsymmetriseksi: toisella puolella on lootuksen kukkia on enemmän, mikä lisää korun mielenkiintoisuutta ja näyttävyyttä.

Sarjaan kuuluvat korvakorut ovat normaalista poiketen ikään kuin koukut, jotka asetellaan korvan taakse. Isoissa korvakoruissa oli paljon massaa ja täten korvat jaksavat kannatella painon paremmin.

Lootuksen kukat ovat liikkuvia ja siksi koru muovautuu päälle istuvasti. Lisäksi kukkaosiot ovat irrotettavissa ja käytettävissä irrallisina rintakoruina.Tämä korusarja päällä tunsin todellakin prinsessaksi tai pikemmin kuningattareksi. Nyt, yleensä puheliaalta, loppuu sanat kuvailemaan tuota tunnetta.

Toinen kokeilemani koru oli huomattavasti modernimpi, mutta samaan tapaan erittäin näyttävä katseenvangitsija.


Korun takaosassa on äärettömän taitavasti valmistettu huomaamaton sarana, mikä helpottaa korun päälle pukemista. Wuji-korun inspiraatio juontaa taiji’hin, yin & yan -ajatteluun sekä taivaan ja maan tärkeyteen elämän lähteenä.

Tästä sitten alkaakin haaveilut ja märät päiväunet. Koin itseni etuoikeutetuksi kun sain edes pienen hetken näitä hengästyttävän upeita koruja kantaa. ”Rakas Joulupukki, tänä vuonna aion olla todella todella todella – todella todella – kiltisti…”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Hyvästi Baselworld

Vuosikymmenien ajan Baselworld oli kello- ja korualan merkittävin tapahtuma, kukkulan kuningas, herra ja hidalgo. Nyt kaikki on ohi.Hiljainen virallinen vahvistus on saatu, eli vuosikymmenten...

Saurum Osakeyhtiö on nyt Lumoava Finland Oy

80-vuotias Saurum Osakeyhtiö tunnetaan Lumoava-korubrändistään, jotka valmistetaan maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa. Juhlavuoden myötä yritys on muuttanut nimensä sen tunnetuimman brändinsä mukaisesti Lumoava Finland Oy:ksi. Toimitusjohtaja...

Baselworld 2022 on peruttu – toimitusjohtaja jätti paikkansa

Kelloalalla odotettu uutinen sai vahvistuksen - Baselworldin kellomessuja ei järjestetä vuonna 2022.Kuten aiemmin kirjoitin, Baselworldin kellomessujen tulevaisuus oli erittäin epävarmalla pohjalla. Uudistettu midprice-kellomerkkeihin keskittynyt...

Saurum kulki vastavirtaan ja kasvatti liikevaihtoaan kannattavasti

Lumoava-koruja valmistava Saurum Osakeyhtiö kasvatti liikevaihtoaan ja teki positiivisen tuloksen pandemiasta huolimatta.Tiedotteen mukaan Saurum uudisti strategiaansa juuri ennen kuin korona pysäytti maailman, eikä antanut...

Tyyliniekan uusimmat