Vakosamettihousut

Vakosamettihousut ovat talvipukeutumisen kestosuosikki, eikä syyttä. Puuvillasta valmistettu vakosametti on paksuudesta riippuen hyvä valinta viileistä ilmoista koviin pakkasiin. Pappafiiliksiä ei kannata pelätä, sillä vakosammareihin pätevät samat sanat kuin flanellihousuihin; hankkimalla kapealinjaiset housut, joissa lahkeet eivät lepata ja vyötärö jää navan alapuolelle on homma jo pitkälti hoidettu. Ja jos lahkeet lepattavat, niitä voi helposti kavennuttaa omaan makuun sopivaksi.

Vakosamettihousuja löytyy kattavasti eri valmistajilta

Esimerkiksi Sand on varioinut tyylikkäät kapealinjaiset vakosamettihousut, joiden kangas on vähän ohuempaa ja soveltuvat siten mainiosti pikkupakkasille ja sitä kautta myös toimistokäyttöön. Kovempaankin pakkaseen soveltuvia jämäköitä sammareita etsivän kannattaa puolestaan tutustua Aiglen ja Barbourin tarjontaan mm. Kapteenskan myymälöissä.

Vakosamettihousut ylhäältä alas; Bugatti, Charles Tyrwhitt, Cavaliere
Vakosamettihousut ylhäältä alas; Bugatti, Charles Tyrwhitt, Cavaliere

Sandin ja Barbourin sammareiden välimaastosta löytyvät mm. Bugatti ja Cavaliere, joiden samettihousuissa on kestävyys kohdallaan ja joilla pärjää sisätiloissa halvaantumatta kuumuuteen. Bugattin sammareita myydään ainakin Stockmannilta.

Dressmannin ohuiden samettihousujen hankintaa kannattaa harkita tarkkaan, sillä omassa käytössäni olleet kolmet vakosammarit kuluivat alle vuodessa ns. kotihousuasteelle. Toisaalta, alesta kympillä poimituilta housuilta en odottanutkaan vuosikymmenten käyttöikää, joten budjettihousuja etsivälle ne voivat olla hyvä mahdollisuus.

Huono ja ohut vakosametti kuluu nopeasti.
Huono ja ohut vakosametti kuluu nopeasti.

Vakosamettihousuja tarjoavat monet valmistajat, joista em. lisäksi kannattaa tutustua mm. Polo Ralph Laurenin, J. Lindebergin, Gantin ja Tommy Hilfigerin mallistoihin. Ohjesääntönä voi pitää sitä, että hankkii ne jotka istuvat parhaiten. Näin niitä tulee myös pidettyä.

Vakosamettihousuja Instagramissa

Suosittelemme

Tuesday deets #2

Kuva, jonka Matti Airaksinen (@mairaksinen) julkaisi

Lue lisää