Vacheron Constantin Patrimony on pukukellojen aatelinen

Patrimony on maailman kolmen arvostetuimman kellonvalmistajan joukkoon lukeutuvan Vacheron Constantinin elegantti pukukellomallisto. 

Lähes jokaiselta vakavasti otettavalta kellomerkiltä löytyy oma tulkinta pukukellosta, jolla puhutellaan etenkin bisneskäyttäjiä. Pukukelloja löytyy kaikista hintaluokista ja materiaaleista tehtyinä, mutta jos ranteeseen etsii todellista eleganssia, vannovat monet jalometallien nimeen.

Muita pukukelloihin yhdistettäviä määritelmiä ovat myös hillitty koko niin halkaisijan, kuin myös paksuuden (tai tässä tapauksessa ohuuden) osalta, mahdollisimman yksinkertainen kellotaulu, sekä laadukas nahkaranneke. Jos käyttäjälle kelpaa vain paras, on yksi Suomessakin saatavilla oleva vaihtoehto maailman arvostetuimpiin lukeutuvan Vacheron Constantin -kellomerkin Patrimony-malliston rannekellot.

Vacheron Constantin Patrimony

Patrimony-malliston yksi etu on myös saatavuus. Siinä missä valmistajan sporttisen Overseas-malliston osalta jälleenmyyjät jakavat lähinnä niukkuutta, tarjoaa Patrimony mahdollisuuden päästä kiinni Vacheron Contantiniin yleensä saman tien, mikäli omaa makuhermoa kutkutteleva malli vaan sattuu olemaan hyllyssä.

Patrimonyn toinen vahvuus on malliston monipuolisuudessa, joka ei ole pukukellojen kohdalla itsestäänselvyys. Tarjolla on kelloja miehille ja naisille, lukuisilla erilaisilla komplikaatioilla (yksinkertaisimmasta tunti- ja minuuttiosoittimisesta mallista perpetualiin ja minuuttirepeteeriin) ja useassa eri kokoluokassa 36 millimetristä 42,5 millimetriin asti.

Mikäli etsit pelkistettyä kultakelloa bisnes- ja juhlakäyttöön, on alla oleva Patrimony-kaksikko täydellinen parivaljakko miehelle ja naiselle.

Kaikkia malleja yhdistää mekaanisten koneistojen (manuaali- ja automaattiviritteiset) ja safiirilasien lisäksi jalometalliset kuoret, jotka ovat joko punakultaa, keltakultaa, valkokultaa tai platinaa. Mallisto luottaa yhtä täyskultaista mallia lukuunottamatta alligaattorista tehtyihin rannekkeisiin, joiden rannetuntuma on sopivan pehmeä.

Suosittelemme

Tyyliniekan valinta

Monipuolisesta Patrimony-mallistosta nostan esille kaksi 1950-luvun vintage-henkistä mallia, jotka ovat molemmat 40 millimetrin kokoisina sopusuhtaisia miehen ranteeseen. Näistä päivyrin omaava vaaleatauluinen, 18 karaatin punakultaisiin kuoriin pakattu automaattimalli (ref. 85180/000R-9248) on klassista pukukelloa etsivän valinta, kun taas 18 karaatin punakultakuorinen ja sinitauluinen malli (ref. 81180/000R-B518) manuaaliviritteisellä koneistolla on hillityllä tavalla näyttävämpi valinta puvun kaveriksi.

Molemmat mallit ovat pukukelloksi ohuita, sillä vaaleatauluisen kellon paksuus on 8,55 millimetriä ja sinitauluisen kellon paksuus on puolestaan vain 6,79 millimetriä. Kellot ovat roisketiiviitä 30 metriin saakka ja käyntivaraksi ilmoitetaan 40 tuntia.

Richemont-konserniin kuuluvan Vacheron Constantinin mukana saa myös palan verrattain harvinaista kellohistoriaa, sillä valmistaja on yksi kuudesta, jolle on myönnetty Geneven kaupungin ja kantonin myöntämä Geneven sinetti korkeasta laadusta ja luotettavuudesta.

Mutta ennen kaikkea, Vacheron Constantin Patrimony on tyylitietoisen ja korkeaa laatua arvostavan kellonkäyttäjän valinta, jolla kelpaa mennä kaikkiin pöytiin ja tilaisuuksiin.

VC Patrimony

Vacheron Constantin Patrimony istuu ranteeseen erinomaisesti.
Vacheron Constantin Patrimony istuu ranteeseen erinomaisesti.

Sinitauluisen Patrimonyn hinta on 20.500 euroa ja vaaleatauluisen mallin hinta on 29.600 euroa. Suomessa Vacheron Constantinin kelloja myy Lindroos.

Lue lisää