Vaatturiliike Sauman mittapäivät 11.3. asti

Helsingissä toimiva ja Suomen parhaaksi vaatturiliikkeeksi monien mainitsema Vaatturiliike Sauma on vierailun arvoinen paikka, jos korkealaatuiset valmisvaatteet ja asusteet, sekä erityisesti mittavaatteet kiinnostavat. Erityisesti jos juuri nyt on tarvetta mittapuvulle tai -irtotakille, kannattaa piipahtaa Saumassa keskiviikkoon mennessä (11.3.), jolloin mittatilausvaatteista saa 20 prosentin alennuksen.

Itselläni ei ole vielä Sauman mittavaatteista kokemuksia, mutta onneksi voin nojautua tuttujen tyylibloggareiden kokemuksiin tällä saralla. Kun kyseiset herrat itse käyttävät Sauman vaatteita, on se paras suositus laadusta, jota uskallan poikkeuksellisesti ilman omia kokemuksia suositella.

Sauman Private Label -puvun lopputulos on loistava. Kuva: Ohituskaistalla
Sauman Private Label -puvun lopputulos on loistava. Kuva: Ohituskaistalla

Ohituskaistalla-blogi suosittelee

Ohituskaistalla-blogin Mika Niemi on Sauman kanta-asiakas ja hän kirjoitti kokemuksistaan ansiokkaan kirjoituksen mittatilauspuvun tilausprosessista, ja jonka ottamia kuvia on tässäkin artikkelissa luvalla käytetty.

Tiivistetysti Sauman mittaprosessi menee näin:

  • Mallin ja rakenteen valinta
  • Mallipuvun sovitus
  • Kankaan valinta
  • Yksityiskohtien valinta
Puvun mallille löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Kuva: Ohituskaistalla
Puvun mallille löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Kuva: Ohituskaistalla

Huomioitavaa on, että mittatilauspuku on harvoin suoraan tehtaalta tulevana käyttövalmis, vaan osaava vaatturi katsoo sen jälkeen vielä yksityiskohdat kuntoon. Näiden loppumuutosten jälkeen seuraavan puvun tilaaminen tulee lähemmäksi ideaalia.

Lue myös!
Kannattaa tutustua myös DressLikeA– ja Tyylit-blogin ylläpitäjä Atte Rytkösen ansiokkaaseen mittapukuartikkeliin.

 

Lue lisää