Vaatteiden puhdistaminen

Laatuvaatteet kannattaa nähdä investointina ja fiksu mies huolehtii omaisuudestaan. Vaatteiden osalta tämä tarkoittaa säännöllistä tuulettamista ja puhdistamista. Otetaan esimerkiksi villakankainen puku, jonka perushuoltaminen on kokonaisuudessaan helppoa. Simppeli toimintatapa jokaisen käyttökerran jälkeen on tuulettaa pukua esim. ulkona yön yli ja mieluusti yli seuraavan päivän, jolloin puvun kangas saa rauhassa laskeutua. Näin puku saa kaivattua lepoaikaa ja sen käyttöaika kasvaa merkittävästi.

Koska puku kerää käytössä tomua ja pölyä mm. ilmasta, on puvun puhdistaminen enemmän kuin järkevää. Puhdistamiseen emme suosittele tarraharjaa, koska se voi aiheuttaa nukkaantumista. Parempi konsti pölyn puhdistamiseen on hankkia pukuja ja päällysvaatteita varten oma harja, joka ei vahingoita kangasta. Tällaisen harjan löytää yllättäen parhaiten suutarilta, sillä hevosenjouhista tehty kenkäharja on tehtävään mitä mainioin kapistus. Mikäli puvussa on tahroja, kannattaa ne puhdistuttaa asiansa osaavan pesulan tai vaatturin toimesta.

Amerikkalaishenkisenä huomautuksena muistutamme, että samaa harjaa ei tule käyttää kenkien ja vaatteiden harjaamiseen. 😉

Lue lisää