Uutuus: TAG Heuer Senna Limited Editions 2017

Formula 1:n kolminkertainen maailmanmestari, brasilialainen Ayrton Senna voitti legendaarisen Monacon GP:n ensimmäisen kerran täsmälleen kolmekymmentä vuotta sitten. Koska Senna oli TAG Heuerin rannekellojen vannoutunut käyttäjä ja brändilähettiläs, juhlistaa sveitsiläisvalmistaja Monacon ensimmäistä voittoa julkaisemalla kolme Senna Limited Edition -kelloa, jotka esiteltiin Monacon GP -viikonloppuna TAG Heuerin uuden Monacon myymälän avajaistilaisuudessa.

Tiesitkö, 
että TAG Heuerin alkuperäinen omistaja TAG Group omisti Ayrton Sennan F1-uran aikana puolet McLarenista? Sitoutuminen oli molemminpuolista, sillä McLarenin osaomistaja ja tallipäällikkö Ron Dennis omisti puolestaan TAG Heueria aina siihen saakka, kunnes LVMH osti TAG Heuerin TAG Groupilta. Omistussuhde on säilynyt kaupan jälkeen, sillä TAG Groupin pääomistaja omistaa edelleen osan McLarenin taustayhtiöstä.

Ayrton Senna. Kuva: Norio Koike
Ayrton Senna. Kuva: Norio Koike

TAG Heuer Carrera Heuer-01 Racing Senna Edition

Senna-kellosarjan mielenkiintoisin uutuus on Heuer-01 -kaliiperiin perustuva Carrera-malliston kronografi, jonka 45 millimetrin musta harjattu teräskuori ja puoliksi skeleton-mallinen kellotaulu on saanut särmää punaisista, nopeutta kuvaavista yksityiskohdista, mm. kello yhdeksän kohdalla olevasta tupla-S-logosta. Samainen logo SENNA-tekstillä löytyy keraamiselta kellonkehältä.

TAG Heuer Carrera Heuer-01 Senna Edition 2017 (ref. CAR2A1L)
TAG Heuer Carrera Heuer-01 Senna Edition 2017 (ref. CAR2A1L)

Rannekellon suunnittelussa on yhdistetty Ayrton Sennan suosima Link-mallin ranneke, joka sopii hyvin kellon luonteeseen. Tarkkasilmäisimmät TAG Heuer -tietäjät voivat myös huomata, että Senna-Carreran korvakkeiden muotoilu on peräisin Grand Carrera -kellomallista.

Kokonaisuuden täydentää safiirilasi, jonka läpi voi ihailla manufacture-koneiston toimintaa. Kellon myyntihinnaksi on ilmoitettu 5.500 euroa. Tietoa kellon myyntiin laskemisen ajankohdasta ja Suomen saatavuudesta ei vielä ole.

Suosittelemme

Formula 1 -malliston uutuudet

Kaksi muuta Senna-sarjan kelloa kuuluvat TAG Heuerin Formula 1 -mallistoon, joista toinen on kronografi. Molemmat kellot ovat 43 millimetrin kokoisia ja ne saavat käyttövoimansa kvartsikoneistoista, mikä sopii Senna-malliston kelloihin hyvin – sillä Ayrton Senna käytti enimmäkseen ana-digi -mallin TAG Heueria. Kronografikellon ajanottotarkkuus on 1/10-sekuntia. Kelloissa näkyvä punainen raidoitus kuvastaa kiihdyttävästä autosta jääviä renkaanjälkiä.

TAG Heuer Formula 1 Chronograph Senna Edition 2017

TAG Heuer Formula 1 Chronograph Senna Edition 2017

TAG Heuer Formula 1 Chronograph Senna Edition 2017 TAG Heuer Formula 1 Chronograph Senna Edition 2017

Kuvat: TAG Heuer

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat