Uutuus: Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary LE

Seikon perustaja Kintaro Hattorin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 160 vuotta, jonka kunniaksi esiteltiin mustanpuhuva kellouutuus – Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary Limited Edition.

“Yksi askel muita edellä” on vuonna 1860 syntyneen Kintaro Hattorin motto, joka on ohjannut hänen perustamansa Seikon toimintaa alusta alkaen. Hattori lähti yrittäjän uralle jo varhain, Vain 17-vuotiaana, jolloin hän aloitti kellojen korjaamisen kotonaan.

Neljä vuotta myöhemmin Kintaro Hattori perusti oman yrityksen, joka korjasi, toi maahan ja myi kelloja. Hänen johdollaan yrityksestä kasvoi ajan saatossa Japanin merkittävimmäksi kellonvalmistajaksi, jonka myötä hän tuli nopeasti tunnetuksi “idän kellojen kuninkaana”.

Nyt Seiko kunnioittaa ja juhlii Kintaro Hattorin elämäntyötä julkaisemalla rajoitetun erän Astron GSP Solar -rannekellon, jossa yhdistyy japanilainen veistoksellisuus teknisiin innovaatioihin.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary Limited Edition

Seiko esitteli ensimmäisen GPS Solar -kellonsa vuonna 2011, jonka idea oli käyttäjän kannalta mainio. Muodostamalla yhteyden GPS-verkkoon yhdellä napin painalluksella rannekello asettui oikeaan aikaan ja päivämäärään atomikellon tarkkuudella. Solar-teknologia puolestaan tarjosi kellolle rajattoman käyttövoiman akkua vaihtamatta.

Juhlavuoden kellomalli on jatkumoa Seikon innovaatioiden sarjaan. 

Suosittelemme

Hattorin kunniaksi tehty juhlamalli on ensimmäinen Astron-malliston kello, joka iskee omaan makuhermooni isosti. Tähän vaikuttaa astetta hillitympi muotokieli etenkin kellotaulun osalta. Kello ei ole kuitenkaan tylsä, päinvastoin. Musta titaanista tehty ja naarmuuntumattomaksi pinnoitettu kellonkuori sekä Zirkonia-keraamista tehty musta kellonkehä sopivat hyvin yhteen. Kellonkehässä on 16 viistettä, yksi jokaista Hattorin syntymästä kuluneen vuosikymmenen merkiksi. Kellossa on heijastesuojattu safiirilasi.

Kintaro Hattoria kunnioittava juhlamalli on vaikuttava ilmestys.
Kintaro Hattoria kunnioittava juhlamalli on vaikuttava ilmestys.

Kellon yleisilme on Seikon sanojen mukaan komentava, joka syntyy kullanvärisistä yksityiskohdista sekä kiiltävästä kellonkehästä. Tähän on helppo yhtyä, sillä muutamaa Astronia testanneena kyseessä ei ole ranteessa olemassa oloaan anteeksipyytelevä kellomalli. Mustanpuhuva ilme jotenkin korostaa tätä, vaikka kyseessä on mittojensa puolesta (halkaisija 42,8 mm ja paksuus 15,6 mm) kohtuullisen kokoinen kello.

Kellosta löytyy kattavasti toiminnallisuuksia, kuten kaksoisaikatoiminto, GPS-perustainen ajan ja aikavyöhykkeiden päivittyminen. Aikavyöhykkeitä kello tunnistaa 39, joten kyseessä on oivallinen valinta paljon matkustavan ranteeseen.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary Limited Edition on tehty kestämään arjen kovemmatkin koettelemukset, sillä siinä on 200 metrin vesitiiviys, 4,800 A/m magneettisuuden kesto, sekä lupaus tarkan ajan pitämisestä (15 sekuntia kuukaudessa suuntaan tai toiseen) ilman GPS-signaalia.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary LE

Kellon takakannessa löytyy kolme historiallista viittausta, jotka Kintaro Hattorin nimen lisäksi ovat keskellä oleva S-merkki, jonka Hattori rekisteröi vuonna 1900. S-merkin yläpuolella näkyy Hattorin motto “One step ahead of the rest”. Tämän yläpuolella on puolestaan kaiverrettu Seiko, jota käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1924.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary Limited Edition toimitetaan erityisessä esittelylaatikossa, joka sisältää kellon lisäksi kortin, jossa on viesti Kintaron pojanpojanpoika Shinji Hattorilta, joka on Seikon nykyinen toimitusjohtaja. Kellon mukana tulee titaanisen rannekkeen lisäksi krokotiilinnahkainen ranneke.

Kello toimitetaan arvolleen sopivassa laatikossa.
Kello toimitetaan arvolleen sopivassa laatikossa.

2500 kappaleeseen rajoitetun erän toimitukset alkavat lokakuussa ja ne tulevat saataville Seiko-putiikkeihin ja valikoituihin jälleenmyyjien myymälöihin ympäri maailmaa. Suomeen on luvattu muutama kappale. Kellon suositushinta on 4.100 euroa.

Lue lisää