Uutuus: Oris Roberto Clemente Limited Edition

Oris Big Crown -kellomalliston uusin lisäys on baseball legenda Roberto Clementen elämää ja humanitääristä työtä juhlistava erikoismalli.

Kellonvalmistuksen ohella luonnonsuojelun tukemiseen erikoistunut sveitsiläinen Oris, juhlistaa tällä kertaa humanitääristä apua tarjoavan Roberto Clemente Foundationin kanssa aloittamaansa yhteistyötä. Uusi rajoitettuna eränä valmistettava Oris Roberto Clemente Limited Edition -pilottikello kunnioittaa Roberto Clementen legendaarista baseball uraa, ja hänen tekemäänsä humanitääristä työtä, joka elää vieläkin hänen nimeään kantavassa säätiössä.

Roberto Clemente

Puerto Ricossa vuonna 1934 syntynyt Roberto oli seitsenlapsisen perheen nuorin vesa, joka osoitti jo nuorella iällä suurta lahjakkuutta baseball-kentillä. Hän aloitti ammattilaisuransa 17-vuotiaana synnyimaansa liigassa, mutta siirtyi jo vuoden pelaamisen jälkeen Los Angeles Dodgersin riveihin.

Vuonna 1955 Roberto debytoi MLB:ssä (Major League Baseball) Pittsburgh Piratesin väreissä, missä hän pelasi 18 kautta, voittaen kaksi kertaa World Seriesin, ja saaden peräti 12 kertaa Rawlingsin Gold Glove -palkinnon. Hän saavutti 3000 lyönnin rajan vuonna 1972, mikä myös teki hänestä ensimmäisen kyseiseen lukemaan päässeen Latinalais-Amerikkalaisen pelaajan. Hän myös lopetti uransa saavutukseensa.

Roberton humanitäärinen työ alkoi pian uran päättymisen jälkeen, kun 6,3 Richterin maanjäristys iski Nicaraguaan, vaatien yli 11 000 kuolonuhria, ja jättäen 300 000 ihmistä kodittomaksi. Yhteisön auttamiseen tottunut Roberto lähetti avustuslähetyksiä paikan päälle, mutta sai pian tietää, että ne  eivät päässeet kohteeseen, vaan joutuivat korruptoituneiden viranomaisten haltuun. Roberto hyppäsi seuraavaan lähetyksen mukaan, varmistaakseen sen perille pääsyn, mutta epäonnekseen kone putosi, jättäen 38 vuotiaan Roberton lapset isättömäksi.

Vuonna 1993 perustettu Roberto Clemente Foundation jatkaa legendan työtä hänen lastensa ja leskensä johdolla. Järjestö jakaa Roberto Clemente -tunnustuksia ansioituneille MLB:n baseball-pelaajille, sekä tukee muun muassa koulutusta ja urheilua, sekä avustaa tarvittaessa myös luonnonkatastrofien uhreja.

Oris Roberto Clemente Limited Edition

Roberto Clementen päivänä 9.9. julkaistua kelloa valmistetaan Clementen lyöntiennätyksen mukaiset 3000 numeroitua kappaletta. Oris Big Crown -malliin pohjautuvan kellon teräskuoren halkaisija on 40 mm, joten kello istuu mainiosti monenkokoiseen ranteeseen. Valkoinen, mustilla ja kultaisilla yksityiskohdilla koristeltu kellotaulu on saanut innoituksensa Clementen baseball-asusta.

Selkeissä ja suurikokoisissa osoittimissa, sekä tuntimerkinnöissä on reilut Super-LumiNova® -lume upotukset. Molemmin puolin kupera safiirilasi on heijastesuojattu sisäpuolelta. Päivämäärän näyttö on toteutettu omalla osoittimella, joka osoittaa kellotaulun ulkokehältä löytyvää päivämäärää.

Kellon takakanteen on kohokuvioitu Roberto Clementen kuva, baseball-maila kädessä ja -hattu päässä, sekä rajoitetun erän mukainen numerointi x/3000. Kellon mukana toimitetaan ruskea nahkaranneke ja monivärinen nato-ranneke, sekä rannekkeen vaihtotyökalu. Kellon koneistona on Oris 754 automaatti, mikä tarjoaa 38 tunnin käyntivaran.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Roberto Clemente Limited Edition
 • Mallinumero: 01 754 7741 4081-Set
 • Koneisto: Oris 754
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 40 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 50 m / 5 bar
 • Ranneke: nahka, ja kankainen nato-ranneke
 • Hinta: 1850 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

 Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä live-tuotanto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.