Uutuus: Oris Hangang Limited Edition

Sveitsiläinen Oris tunnetaan laadukkaiden sukeltajankellojensa lisäksi lukuisista maailman vesivarantoihin kohdistamista tukitoimistaan. Oris on jälleen hyvällä asialla, ja tällä kertaa kohteena on Etelä-Koreassa sijaitseva Hangang-joki, joka on saastunut ympäristön kuormituksessa. Tukeakseen puhdistustoimia, Oris on tuonut myyntiin Aquis-mallistoon perustuvan Oris Hangang Limited Edition- sukeltajankellon.

Etelä-Korean pääkaupunki Soul ja sen 10 miljoonaa asukasta tarvitsevat kipeästi maan toiseksi pisimmän joen vesivaroja, mutta Hangang-joki on, ikävä kyllä, päässyt saastumaan miljoonakaupungin kuormituksessa, ja on kipeästi puhdistuksen tarpeessa. Oris tukee rahallisesti Hangang Limited Edition -mallin myynnin avulla paikallista Seoul KFEM -järjestöä joen puhdistusoperaatiossa, ja auttaa myös järjestämään vapaaehtoista työvoimaa puhdistusoperaation avuksi.

Hangang-joen maisemia Etelä-Koreassa.
Hangang-joen maisemia Etelä-Koreassa.

Oris Hangang Limited Edition

Rajoitettuna eränä valmistettava sukeltajankello pohjautuu Oris Aquis-mallistoon, ja sitä valmistetaan 2000 kappaletta. Kellon teräksisen kuoren halkaisija on 43,50 ja paksuus 13,9 millimetriä. Upean vihreää liukuvärjättyä kellotaulua suojaa sisäpuolelta heijastesuojattu ja molemmin puolin kupera safiirilasi. Lasia ympäröi vastapäivään pyörivä teräksinen aikakehä, jonka pinnassa on keraaminen pinnoitus.

Keskeltä reunoille tummenevalla vihreällä liukuvärillä koristeltu sunburst-kellotaulu elää valaistuksen mukaan, ja on siten tyylikäs ilmestys. Taulun väritys on saanut innoituksensa Hangang-joen värisävyistä. Taulua koristaa myös persoonallinen keskikehälle sijoitettu ympyränmuotoinen päivämääränäyttö, sekä siro sekunnit näyttävä apunäyttö. Osoittimissa ja tuntimerkinnöissä on tuhdit Super-LumiNova upotukset, jotta ajan lukeminen onnistuu myös pimeässä.

Oris Hangang Limited Edition

Suosittelemme

Kellon teräksistä takakantta koristaa Hangang-joen kartta, ja rajoitetun erän numerointi. Teräksinen ranneke, jossa on kiillotetut reunapalat ja harjatut mattapintaiset keskipalat, on taittolukkoineen vankkaa tekoa. Iskuilta suojatun ruuvilukittavan nupin tuntuma on hyvä, ja sen käyttö onnistuu myös hansikkaat kädessä.

Oris Hangang Limited Edition

Kellon koneistona on laadukas, 26 jalokivinen, 28 800 kertaa tunnissa sykkivä ja Sellita SW220-1 -pohjainen, Oris 743 -automaattikoneisto, joka tarjoaa 38 tunnin käyntivaran.

Oris Hangang Limited Edition
 

Kello toimitetaan hillityn tyylikkäässä kierrätysmateriaalista valmistetussa kotelossa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Hangang Limited Edition
 • Mallinumero: 01 743 7734 4187-Set
 • Koneisto: Oris 743 (SW 220-1)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 43,50 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 300 m
 • Ranneke: ruostumaton teräs, taittolukko
 • Hinta: 2 500 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Lue lisää