Uutuus: Oris Divers Sixty-Five Hölstein Edition 2024 – kokomusta retrosuklari

Oris juhlistaa 120-vuotissyntymäpäiviään rajoitettuna eränä tarjolla olevana Divers Sixty-Five -erikoismallilla. Vuoden 1965 sukeltajankellomalliin perustuva sporttinen Hölstein Edition 2024 on kauttaaltaan niin musta, että se vaatii vaalean taustan erottuakseen.

Oris perustettiin vuonna 1904 Hölsteinin kylässä Sveitsissä, josta myös tämä mustanpuhuva erikoismalli on saanut nimensä. Oris on valmistanut jo viiden vuoden ajan Hölstein Edition -erikoimalleja, jotka suuri yleisö on nähnyt vuosittain ensimmäistä kertaa aina 1. kesäkuuta. Erikoismalliston ideana on tuoda Oris-faneille jotain erilaista ja poikkeavaa, mikä ei normaalisti päätyisi Oris-malliston ytimeen.

Oris Divers Sixty-Five Hölstein Edition 2024

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu 40-millimetrin kokoluokkaan asettuva kello on päällystetty kauttaaltaan mustalla DLC-pinnoitteella (diamond-like carbon), ja ainoastaan päivämäärän numerot pilkottavat valkoisena kokomustasta kellotaulusta. Kellon kuori, kehä, takakansi, nuppi, ja kuminen ranneke – solkea myöten, ovat niin ikään mustia. Erikoisena yksityiskohtana, myös tuntimerkintöjen ja osoittimien pimeässä loistava lume on mustaa. Kellotaulua suojaa safiirilasi, joka on sisäpuolelta heijastesuojattu ja Divers Sixty-Five malleille ominaisesti lähes kuplamaisen kupera. Lasi on molemmin puolin kupera, mikä ehkäisee vääristymät, kun kellotaulua katsellaan eri kulmista.

Oris Divers Sixty-Five Hölstein Edition 2024

Mustan erikoismallin sisällä sykkii Oriksen ylpeys, Calibre 400 -automaattikoneisto, joka tarjoaa peräti viiden päivän käyntivaran. Koneiston huoltoväli on hulppeat kymmenen vuotta, mikä on myös kellon takuun kesto, kun kello rekisteröidään hankinnan jälkeen MyOris-palvelussa.

Takakanteen on kohokuvioitu kesäiseen asuun pukeutunut Oris-nallekarhu, ja rajoitetun erän kappalenumerointi. Calibre 400 -koneistolla varustetun Divers Sixty-Five -mallin yhteydessä nähdään nyt myös ensimmäistä kertaa minuuttikehä, 12-tunnin kehän sijaan.

Suosittelemme

Oris Divers Sixty-Five Hölstein Edition 2024

Hölstein Edition 2024 on vesitiivis 100 metriin asti, joten vesileikkeihin siitä on, mutta vaativampaan sukelluskäyttöön suosittelen Aquis-mallistoon tutustumista. Hölstein Edition 2024 -kelloja on valmistettu vain 250 kappaletta, ja ne ovat myynnissä Oris-boutique -myymälöissä ja valmistajan nettisivuilla. Kellon hinta on 3900 euroa.

Pähkinänkuoressa:

 • Malli: Oris Divers Sixty-Five Hölstein Edition 2024
 • Referenssinumero: 01 400 7794 4784-Set
 • Koneisto: Oris Calibre 400
 • Käyntivara: 120 tuntia / 5 vuorokautta
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs, musta DLC-pinnoite
 • Kuoren halkaisija: 40 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m
 • Ranneke: musta kuvioitu kumiranneke, jossa DLC-pinnoistettu musta solki
 • Valmistuserä: 250 kappaletta
 • Hinta: 3900 euroa

Lue lisää