UUTUUS: Longines Heritage Classic

Perinteikäs sveitsiläisvalmistaja Longines on tuonut Heritage-mallistoonsa maukkaan uutuuden, joka synnytti julkaisuhetkellä valmistajan pääkallopaikalla Saint-Imierissä positiivista keskustelua paikalla olleiden kelloalan journalistien keskuudessa.

Longines Heritage Classic

Longines Heritage Classic on saatavissa kahtena eri versiona, joiden ero on rannekkeessa. Tällä kertaa näennäisesti pieni ero on kuitenkin suurempi, sillä sininen nupukkiranneke tekee kellosta selkeästi rennomman, kun taas mustalla nahkarannekkeella kello on pykälän tai pari formaalimpi. Rannekkeiden luoma erilaisuus on livenä helposti havaittavissa, mikä tarkoittaa kellon omistajan kannalta pelkästään hyvää – kellon tyyliä on helppo muuttaa rannekkeilla.Longines Heritage Classic

Uusi Heritage Classic on klassisen kaunis kello, joka perustuu Longinesin rikkaasta katalogista vuoden 1934 sivuilta löytyvään malliin, joka on kuvassa alla. Kellon koko on klassisen pukukellon mitat täyttävä 38,5 mm ja historiaa kunnioitetaan myös Heritage-malliston tarpeisiin suunnitellulla ETA-pohjaisella L893.5-koneistolla, joka antaa kellolle 64 tunnin käyntivaran.

Longines Heritage Classic -Original timepiece 1943

Omaan makuuni Longines Heritage Classic täyttää hienosti joskus hieman kliseenomaisesti käytettävän kuvailun “klassisen tyylikäs”. Tätä perustelen kellon koon lisäksi vintage-henkisellä designilla, josta erityismaininnan ansaitsee kauniisti toteutettu hopeanvärinen sektorikellotaulu roomalaisilla painetuilla indekseillä.

Siniset osoittimet ja pikkusekuntitaulu ovat alkuperäisenä esikuvansa mukaiset, samoin kuin se, että kellossa ei ole päivyriä. Myönnytys nykyaikaan on tehty automaattikoneiston (vuoden 1934 mallissa oli manuaaliviritteinen koneisto) lisäksi lasikkeen kohdalla, joka on sisäpuolelta heijastesuojattua safiiria.

Käyttötuntumaltaan Heritage Classic on eleetön. Se istuu ranteeseen muotoilunsa ja nahkarannekkeen toffeemaisen pehmeyden ansiosta hienosti. Samoin vetonupin käyttötuntuma on eleetön, sillä eihän sitä tarvita muuhun kuin kellonajan asettamiseen kohdalleen sekä tarvittaess vetojousen virittämiseen.

Yhteenveto

Longines Heritage Classic on oivallinen lisäys alati kasvavaan Heritage-mallistoon, joka samalla osoittaa sen, miten mallistorikas menneisyys Longinesilla on. Ilahduttavaa on ollut huomata myös se, että valmistaja on löytänyt paremman tasapainon nykyaikaisten mallien ja perinnemallien välillä. Tyylinsä puolesta Heritage Classic on varsin monipuolinen käyttökello arkeen ja juhlaan.

Longines Heritage Classic -kellon hinta on 2 090 euroa ja toimitukset ovat alkamassa pian.

Pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: L2.828.4.73.0 / L2.828.4.73.2
 • Koneisto: L893.5 (ETA A31.501) automaatti
 • Käyntitaajuus: 25 200
 • Käyntivara: 64 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 38,5 mm
 • Kuoren paksuus: 12,1 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 30 m (3 bar)
 • Rannekkeen leveys: 19 mm
 • Ranneke: nahka ja nato
 • Hinta: 2 090 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.