Uutuus: Citizen Promaster Super Titanium Mechanical Diver NB6004-83E

Citizen toi ensimmäiset sukeltajankellonsa markkinoille 1960-luvun alkupuolella. Yli satavuotiaan japanilaisen kellonvalmistajan pitkäaikainen kokemus näkyy Promaster-sukeltajankellomallistossa, minkä tuorein tulokas on täyttä titaania oleva Super Titanium Mechanical Diver. 

Sukeltajankellon tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä vesitiiviys, vastapäivään kiertyvä aikakehä, ja selkeä ajan näyttäminen myös haastavissa oloissa. Luotettava kello on sukeltajalle elintärkeä, sillä pinnan alla vietetetty aika on rajallinen, ja erehdykset voivat koitua kohtalokkaaksi.

Citizen Promaster Super Titanium Mechanical Diver

Promaster Super Titanium Mechanical Diver -kello tuli mallinumerolla NB6004-08E myyntiin jo keväällä, mutta silloin sitä oli tarjolla vain kumirannekkeella. Ranneketta myöten titaaninen NB6004-83E täydentää mallistoa, ja on titaanikellojen ystäville tutustumisen arvoinen. 46-millinen sukeltajankello on reilunkokoinen ja erittäin lujaa tekoa, mutta samalla myös kevyt, sillä se painaa vain 147 grammaa. Kuori, kehä, takakansi ja ranneke on lujaa mutta kevyttä Citizenin kehittämää Super Titanium™-titaaniseosta.

Liukuvärjätty kennomainen musta kellotaulu on sporttisen näköinen, ja sitä suojaa molemmin puolin kupera DualSphere-safiirilasi. Suuret ja reilusti luminoidut osoittimet, tuntimerkinnät, sekä hyvä värien kontrasti tekevät kellosta selkeälukuisen niin päivällä kuin yölläkin – mikä on yksi sukeltajankellon tärkeimmistä ominaisuuksista. Päivämäärä on tutulla paikallaan, ja minuutti osoitinta erottaa tuntiosoittimesta oranssinen huomioväri, mitä löytyy myös sekuntiosoittimen kärjestä. Kellotaulun teema toistuu suurilla numeroilla varustetussa sulkelluskehässä, mikä pyörii vain yhteen suuntaan.

Kierrelukittava ja karhennettu nuppi on reilun kokoinen ja tarjoaa hyvän pidon. Titaaninen 24 millimetrin levyinen ranneke on varustettu niin ikään titaanisella taittolukolla, jossa on kaksinkertainen varmistus – jos sen saa vahingossa auki, niin se on todellinen ihme.

Suosittelemme

Miyota calibre 9015 -koneistoon perustuva 9051 on automaattiviritteinen mekaaninen koneisto, mikä tarjoaa tarkan ajannäyttämisen lisäksi 42 tunnin käyntivaran. Koneisto on suojattu magnetismilta aina 16,000 A/m voimakkuuteen asti. Kello on vesitiivis 200 metriin asti, joten se soveltuu laitesukellukseen.

 

Citizen Promaster Super Titanium Mechanical Diver NB6004-83E

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Citizen Promaster Super Titanium Mechanical Diver
 • Mallinumero: NB6004-83E
 • Koneisto: automaattiviritteinen 9051
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kuoren materiaali: harjattua/kiiltävää Super Titanium™ -titaani
 • Kuoren halkaisija: 46 mm
 • Kuoren paksuus: 15 mm
 • Lasi: Dual Sphere-safiirilasi
 • Vesitiiviys: 200 m / 20 ATM
 • Ranneke: harjattua/kiiltävää Super Titanium™ -titaania, lugiväli 24 mm
 • Hinta: 1099 euroa

Citizenin rannekellojen viralliset jälleenmyyjät löydät täältä.

Lue lisää