Uutuus: Casio Vintage PAC-MAN -retrokello

Ensimmäinen Casion valmistama kvartsikoneistolla ja digitaalinäytöllä varustettu rannekello tuli myyntiin vuonna 1974. Kuusi vuotta myöhemmin, ikoninen PAC-MAN -peli aloitti maailman valloituksensa, ja koristaa nyt Casion julkaisemaa upeaa Vintage PAC-MAN -kelloa.

Casio A100WEPC-1BER PAC-MAN Limited Edition

Casion uutuuskellossa palataan juurille ja aikaan, jolloin Casio-kellon taustavalaistussa LCD-näytössä näkyi vain kellonaika numeroina, muutama symboli, ja viikonpäivän lyhenne. Kellot olivat alkuun hyvin koruttomia, joko muovisen mustia, tai kiiltävän teräksisiä, ja niissä oli vain maltillisia korostevärejä. Vuosien varrella tilanne on kuitenkin muuttunut, ja tämä kellouutuus onkin esi-isiinsä verraten varsin räyhäkkä ilmestys, joka tekee kunniaa lähes yhtä vanhalle peli-ikonille.

Kellon kuori on hartsia, tai kansanomaisesti sanottuna muovia, joka on maalattu kullan väriseksi. Kellotaulua koristaa PAC-MAN-pelin pelikenttä hahmoineen ja LCD-näyttöä suojaa mineraalilasi. Toimintopainikkeet on sijoitettu valtavirrasta poiketen kellon etupuolelle, jättäen sivut mukavan sileäksi ja siistiksi.

Casio Vintage A100WEPC (PAC MAN)

33 millimetriä leveän hartsikuoren jatkeena on ehkä yllättäenkin ruostumaton teräsranneke, joka on ionipinnoitettu mattamustaksi. PAC-MAN-teema jatkuu laserkaiverrettuna koko rannekkeen mitalla aina lukkoon asti. Kellon teräksiseen takakanteen on kaiverrettu PAC-MAN-pelin aloitusnäytön kuva, höystettynä kellon tyyppimerkinnöillä. Paksuutta kokonaisuudella on noin 9 millimetriä, ja painoa vain 53 grammaa.

Kello toimitetaan PAC-MAN-teemaisessa laatikossa, jonka sisältä paljastuu kolikkopelien henkeen muotoiltu muovinen kellonsäilytyskupu.

Suosittelemme

 

Casio Vintage A100WEPC (PAC MAN)

PAC-MAN

Japanilainen NAMCO (nykyään Bandai Namco) esitteli vuonna 1980 kansalle PAC-MAN pelin, jossa pelaajan tehtävänä oli syödä keltaista PAC-MAN-hahmoa ohjaamalla kaikki pisteet näytöllä olevasta sokkelosta. Värikkäät “haamut” yrittivät jarruttaa pelaajan etenemistä, ja niihin törmääminen osoittautuikin kohtalokkaaksi. Syötyään kaikki pisteet, pelaaja siirtyi seuraavalle tasolle. Jokainen taso toi tullessaan lisää vauhtia, ja lopulta PAC-MAN ja jahtaajat menivät näytöllä niin lujaa vauhtia, että jyvät erottuivat akanoista, ja mestaruus pelin “top ten”-listalla ratkaistiin.

PAC-MAN-peli on noteerattu vuonna 2005 Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suosituimpana kolikkopelinä.

Casio Vintage A100WEPC (PAC MAN)

Pähkinänkuoressa:

  • Kuori ja lasi: hartsi, hartsilasi
  • Ranneke: ruostumatonta terästä
  • Toiminnot: päivittäiset hälytykset, ajanotto, automaattinen kalenteri, LED-taustavalo
  • Paristonkesto: 3 vuotta
  • Roiskevesitiivis
  • Paino: 53 g
  • Mitat: 40.7 mm ×32.7 mm ×9.2 mm
  • Hintaluokka: 129 euroa

Casio Vintage A100WEPC (PAC MAN)

Lue lisää