Uutuus: Breitling Super AVI -pilottikellomallisto

Sveitsiläinen Breitling julkaisi uuden Super AVI -pilottikellomalliston, joka on saanut innoituksensa legendaarisesta vuoden 1953 “Co-Pilot” Ref. 765 AVI -pilottikellosta, ja neljästä sotien aikaisesta lentokoneesta, joiden mukaan malliston kellot on myös nimetty.

Nopea ja pitkän kantaman jokapaikanhöylä North American Aviation P-51 Mustang, lentotukialukselta operoiva Vought F4U Corsair, ketterä hävittäjä Curtiss P-40 Warhawk, ja pommikoneena tunnettu de Havilland Mosquito, ovat antaneet nimensä viidelle Super AVI-mallille. Kronografi- ja GMT-toiminnoilla varustettu Super AVI sopii valmistajan mukaan hienosti maailmanmatkaajan ranteeseen, istuu hän sitten lentokoneen ohjaamossa tai matkustamossa.

Breitling Super AVI P-51 Mustang
Breitling Super AVI P-51 Mustang

Breitling Super AVI Chronograph

Classic AVI-malliston sisään asettuvan Super AVI:n 46 millimetriä halkaisijaltaan oleva runko kätkee sisäänsä COSC-sertifioidun Breitling B04 -koneiston, joka tarjoaa kronografi- ja GMT-toiminnot, sekä kiitettävän 70 tunnin käyntivaran. Suuret numeroidut tuntimerkinnät ja selvästi taustastaan erottuvat osoittimet tekevät ajan lukemisen helpoksi, mikä onkin tärkeää tositoimissa.

Kronografi-toimintojen apunäytötkään eivät häiritse edellä mainittua, ja Mustang sekä Cosair -malleissa ne sulautuvat väritykseltään taustaan huomaamattomasti. Mikäli taas pitää siitä, että apunäytöt pomppaavat selvästi taustasta, niin heitä ilahduttanee Curtis Warhawk ja Mosquito-mallien valkopohjaiset apunäytöt.

GMT-osoittimen voi asettaa matkustaessa näyttämään vaikka kotiaikavyöhykettä, ja punavalkoisella “keihäänkärjellä” varustettu osoitin kiertää kellon kehän sisäpuolelta löytyvää 24-tunnin asteikkoa. Kronografi-toimintojen apunäytöt: 1/4 sekunnin-, 30-minuutin- ja 12-tunnin näytöt. Päivämääränäyttö on upotettu tyylikkäästi keskimmäisen apunäytön alaosaan.

Kellon kehä on hammastettu ja molempiin suuntiin pyörivä, ja siinä on 1-12 asteikko. Kehä on mallista riippuen joko ruostumatonta terästä, tai ruusukultaa. Kellotaulua suojaa safiirilasi, ja takakannessa on safiirilasi-ikkuna, mistä voi ihastella B04-koneiston käyntiä. Sivulla on reilunkokoiset ja jämäkät painikkeet, sekä ylikokoinen nuppi, jossa hammastus.

Suosittelemme

Super AVI P-51 Mustang -mallista on kaksi variaatiota. Ensimmäisessä on ruostumaton teräskuori ja kehä, musta kellotaulu, sekä kullanruskea nahkaranneke. Mustapohjaiset apunäytöt sulautuvat  saumattomasti kellotauluun, ja tuntimerkintöjen ja osoittimien huomiovärinä on klassinen vaaleanruskea. Toisen mallin kuori ja kehä on 18 karaatin ruusukultaa. Kellotaulun värinä on antrasiitti, apunäyttöjen tausta on musta, ja tuntimerkintöjen ja osoittimien huomiovärinä on vaaleanharmaa/valkoinen. Rannekkeena musta nahkaranneke. Hinnat, teräksinen 10 320 euroa, ja ruusukultainen 24 110 euroa.

Breitling Super AVI P-51 Mustang
Breitling Super AVI P-51 Mustang ruusukulta
Breitling Super AVI P-51 Mustang
Breitling Super AVI P-51 Mustang teräskuorella.

Super AVI Tribute to Vought F4U Corsair

Sinisellä kellotaululla ja saman pohjavärin omaavilla apunäytöillä varustettu teräsrunkoinen ja -kehäinen Corsair on hillityn tyylikäs, ja sen jatkeena on musta nahkaranneke. Punavalkoinen GMT-osoittimen kärki nousee hyvin esiin sinisestä taustasta. Tuntimerkintöjen ja osoittimien huomiovärinä on vaaleanharmaa/valkoinen. Hinta 10 320 euroa.

Breitling Super AVI Tribute to Vought F4U Corsair
Breitling Super AVI Tribute to Vought F4U Corsair

Super AVI Curtiss Warhawk

Vähemmän hillityn Warhawkin armeijanvihreästä kellotaulusta hyppää silmille valkopohjaiset apunäytöt, joista oikeanpuoleisimmassa on käytetty myös punaista huomioväriä. Ruskea nahkaranneke sopii hyvin vihreän kaveriksi ja armeijateemaan. Kellon värimaailma mukailee oivasti lentävän innoittajansa sotamaalausta, jonka erotti selvästi muista lentokoneista sen keulaan maalattu terävähampainen hain suu. Kellon runko ja kehä on ruostumatonta terästä.

Breitling Super AVI Curtiss Warhawk
Breitling Super AVI Curtiss Warhawk

Super AVI Mosquito

Mikäli haluaa erottua joukosta, saattaa Mosquito olla oikea valinta. Mallin erottaa selvästi muista keraaminen satiinimusta kellon kehä, mustapohjainen kellotaulu valkopohjaisilla apunäytöillä, sekä taulun eri elementeissä käytetty oranssi ja punainen huomioväri. Sama väriyhdistelmä on löydettävissä kellon innoittajan värityksestä, jota muuten kutsuttiin lempinimellä “Wooden Wonder”, koska koneen valmistuksessa oli silloisen raaka-ainepulan vuoksi käytetty puuta! Ruskea vintage-henkinen nahkaranneke sopii hienosti kellon kaveriksi. Hinta 10 430 euroa.

Breitling Super AVI Mosquito
Breitling Super AVI Mosquito

Lue lisää