Uutta pilkettä silmäkulmiin ja täydennystä tyyliin

Silmälasit ja kehykset ovat nykyään tärkeä osa tyyliä ja kehyksillä on helppo tehdä voimakkaitakin tyylillisiä kannanottoja. Edellinen Lafontin –kehysvalintani oli niin onnistunut, ja samaan aikaan kuitenkin tarpeeksi omintakeinen, että koin hankalaksi löytää mitään yhtä mieleistä ja persoonallista, vaikka vuosi toisen jälkeen optikkoliikkeissä tuli pyörähdettyä.

Onneksi viime syksynä Turun Silmänilon Anne haastoi minut kokeilemaan avoimin mielin Tom Fordin kehysuutuuksia. Hämmästys oli sekä itsellä että Tyyliniekan miestoimittajilla suuri, kun myyjän heti ensimmäiseksi valitsema kehysmalli oli täydellinen ja sopi erinomaisesti kasvoilleni. Edesmenneen äidinäitini fraasia lainaten ”yleisö kohahti” ja itsekin olin heti myyty!

Turun Silmänilo on itsenäinen, ketjuihin kuulumaton liike, ja tämä antaa vapauksia siihen, että valikoimissa on myös persoonallisempia ja näyttävämpiä kehyksiä. Ammattitaito on kuitenkin aina ammattitaitoa, ja varmasti meistä kukaan ei osannut odottaa, että se ensimmäinen sovittamani malli olisi ‘the one’. Tyyliäni, olemustani ja kasvojeni muotoja siis luettiin huolella ja täten myyjän suositus osui heti oikeaan.

Tästä syystä olikin ilo lähteä testaamaan Tom Fordin kehyksiä. Ensimmäistä kertaa käytössäni on ollut muoviset kehykset. Tuntuma näissä on mielestäni erilainen kuin monessa muussa sovittamassani muovikehyksessä. Usein muoviset kehykset ovat tuntuneet kovilta ja ei kovin miellyttäviltä päässä.

Puolestaan nämä Tom Fordin kehykset ovat päässä pehmeän tuntuiset ja hyvin orgaanisen oloiset. Tuntuma on siis kaikin puolin miellyttävä ja kevyt – juuri sellainen kuin silmälasien mielestäni kuuluukin olla. Kehyksen mallinumero on 5421 ja värinä “shiny black”. Kehystä on saatavilla myös viidessä muussa värissä.

Silmälasit eivät ole vain pelkkää tyyliä, vaan on hetki hyvä pohtia myös itse linssivalintaa. Linssivalmistaja Essilorin linsseihin valikoitui Prevencia-pinnoite, joka suodattaa sinistä valoa. Linssien sininen heijastus johtuu tästä suojaavasta pinnoitteesta. Sinistä valoahan tulee sekä auringosta, mutta nykypäivänä paljon myös erilaisten digitaalisten laitteiden näyttöruuduista. Sinisen valon haittavaikutuksista on viime aikoina alettu keskustelemaan enemmän ja tutkimustuloksiakin on jo saatu. Sen lisäksi, että altistuminen siniselle valolle lisää eri silmäsairauksien riskiä, liittyy arkisempi vaikutus vuorokausirytmin häiriintymiseen ja täten meidän nukahtamiseen ja loppujen lopuksi energiatasoon.

Erityisesti päätetyötätekeville suositellaan Prevencia-pinnoitusta. Linssin sinisen valon suojauksen huomaa helposti konkreettisesti, kun katsoo tietokoneen näyttöä niin, että laskee ja nostaa silmälaseja pois silmiltä – silmälasien kanssa näyttö ei näytä niin siniseltä. Vaikkakin itse käytän silmälaseja pääsääntöisesti kaukonäön avuksi, on näiden linssien kanssa jotenkin rauhallisempi olo näytön edessä työskennellessä. Muita linssien ominaisuuksia ovat uv-suoja kummallakin puolella linssiä sekä helppohoitoisempi liukkaampi pinnoite.

Kehyksen linssien pyöreähkö malli oli itselleni hyvin poikkeuksellinen, aiemmin olen aina käyttänyt enemmän tai vähemmän suorakaiteen muotoisia kehyksiä. Malli on kuitenkin hyvin klassinen, tyylikäs ja antaa ammattimaisen kuvan – mutta kuitenkin hienovaraisesti tuo mukaan persoonallisuutta.

Vaikkakin uskon, että silmälasit voivat olla pukeutumisen kirsikka kakun päällä, itse näen silmälasit enemmän osana kokonaisuutta kuin jonakin, jonka pitäisi huutaa asussa kovimmalla äänellä. Mielestäni tämä kehys onnistuu erinomaisesti. Silmälasit täydentävät tyylin arvokkaasti, mutta eivät varasta koko show’ta.

Yksityiskohdatkin on harkittuja. Kevyet kullanväriset koristelut sangoissa tuovat pientä loistetta, mutta hienovaraisina sopivat erinomaisesti myös hopeanväristen korujen kanssa. Koristelut ovat käsin hiotut ja Tom Fordin klassikkotunniste. Yksityiskohdista nauttiminen toki alkaa jo itse paketin aukaisemisesta. Ryhdikkäästä pahvilaatikosta paljastuu hurmaava  velour-tyylinen silmälasikotelo, joka sekin tuo hienoisen, ilahduttavan, twistin tyylikkäästä erilaisuudesta.

Turun Silmänilo on itsenäinen, ketjuihin kuulumaton optikkoliike, joka tarjoaa asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut. Valikoimissa on kansainvälisesti tunnetut kehys- ja aurinkolasimallistot sekä laadukkaat linssivalikoimat. Ammattitaitoisella ja yksilöllisellä palvelulla silmälasien hankinta on nopeaa, vaivatonta ja miellyttävää. Turun Silmänilolla on oma työpaja muun muassa linssien hiontaan, mikä takaa korkean laadun sekä nopean toimitusajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat