Uudistunut Rolex Oyster Perpetual leikittelee väreillä

Rolex toi moderneja sävyjä satavuotiaaseen klassikkoons

Rolex julkaisi vuoden 2020 uutuudet keväisen Baselworldin sijaan syyskuun 1. päivä. Uutuuksien joukossa oli vankka tukijalka Rolex Oyster Perpetual, joka sai tällä kertaa tauluihin väriä sekä kokonaan uuden kokoluokan.

Rolex Oyster Perpetual

Rolex Oyster Perpetual on maailman ensimmäinen vedenkestävä rannekello ja se julkaistiin lähes sata vuotta sitten, vuonna 1926. Siitä lähtien on Oyster-muotoilu hallinnut Rolexin eri malleja. Nykypäivänä Oyster Perpetual toimii Rolexin entry level- kellona; kokovaihtoehtoja on monia alkaen 28 mm naisten mallista. Kellossa ei ole päivyriä eikä muitakaan ylimääräisitä toimintoja – mitä parhain yleiskello siis.

Rolex Oyster Perpetualin klassiset linjat.
Rolex Oyster Perpetualin klassiset linjat.

Kellokeskustelussa nousee säännöllisesti keskusteluun niin sanottu yhden kellon taktiikka: jos pitäisi pärjätä vain yhdellä kellolla, mikä se olisi? Rolexin Oyster Perpetual on siihen lähes täydellinen vaihtoehto. Se on metallirannekkeella sporttinen, mutta kuitenkin hyvin pelkistetty ja elegantti. Taulu on selkeä ja värivaihtoehtoja monia (niistä lisää tuonnempana). Vesitiiviyttä on mukavat 100 metriä ja ruuvilukittava vetonuppi tuo mielenrauhaa liikkuessa ja vaikkapa uimarannalla.

Malli 2020

Rolex toi malliin tänä vuonna kokomuutoksia sekä uusia värejä kellotauluihin eri kokoluokkiin. Vuonna 2015 julkaistu 39 mm malli väistyy isomman, 41 mm edestä. Muut kokovaihtoehdot ovat tutut 28/31/34/36 mm. Uuden isoimman koon mukana lanseerattiin aurinkohiottu hopeataulu kultaisilla yksityiskohdilla, joka on erityisen onnistunut kokonaisuus. Kellon sisällä tikkaa Rolexin omaa tuotantoa oleva huippulaadukas automaattikaliiperi 3230.

Silver & Gold
Silver & Gold

Erityisen leikkisäksi Rolex heittäytyy  muiden uusien tauluvärivaihtoehtojen kanssa. On vihreää, oranssia, keltaista, turkoosia (joka on noussut erittäin halutuksi ja sitä kautta vaikeasti saatavaksi) ja pinkkiä. Näitä värikkäitä tauluja on joskus historian aikana ollut aikaisemminkin tarjolla, mutta nyt ne tekevät näyttävän paluun. Oma suosikkini on luonnollisesti oransiin taittuva Coral red, erään tamperelaisen jääkiekkojoukkueen mukaan.

Rolex Oyster Perpetual Coral Red
Coral Red
Rolex Oyster Perpetual Money Green
Money Green
Rolex Oyster Perpetual Pink Cadillac
Pink Cadillac

Rolex tuo uudistuksia tyylilleen uskollisena. Ikoniset mallit pysyvät muuten koskemattomina, mutta yksityiskohdilla saadaan nekin päivitettyä nykypäivään ja pidettyä asiakkaiden mielenkiinto yllä.

Suosittelemme

Rolex Oyster Perpetual pähkinänkuoressa

  • Malli: Rolex Oyster Perpetual 36
  • Mallinumero: 12600
  • Koneisto: 3230, Manufacture Rolex
  • Käyntivara: 70 tuntia
  • Kuoren halkaisija: 36 mm
  • Lasi: naarmusuojattu
  • Vesitiiviys: 100 m/10 Atm
  • Ranneke: Rolex Oyster metalliranneke
  • Hinta: 5400€

Rolexin suomalaiset jälleenmyyjät löydät täältä.

Kuvat: Rolex

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat