Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Kaupallinen yhteistyö: Utua

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan ensimmäinen vaatemallisto kantaa nimeä Arjen sankarit. Vahvojen naisten ylistykseksi syntyneet vaatteet ovat tehty mulesing-vapaata merinovillasta sekä trikoosta. Ensimmäisestä mallistosta löydät niin mekkoja, paitoja, puseroita kuin neuletuotteita kuten ponchoja ja neuletakin. Vaatteet ovat käytännöllisiä ja sopivat jokapäiväiseen käyttöön.

Utuan valikoimissa on nyt laukkujen lisäksi myös vaatteita. Kuvassa Edla-tunika.

Laaja valikoima käytännöllisiä ja tyylikkäitä laukkuja

Utuan laukkuvalikoima on hämmästyttävän monipuolinen ja erityisesti värikäs.  Laukkujen suunnittelu tapahtuu Suomessa Piia Vähäsalon toimesta ja valmistus Kreikassa. Piensarjoina ateljeessa valmistettavia laukkuja löytyy Utuan valikoimasta hyvä kattaus. Laukkuja on myös saatavissa monessa eri koossa eri käyttötarkoituksiin. Valikoimasta löytyy varmasta kutakin miellyttäviä malleja useiden vaihtoehtojen joukosta.

Utun laukut ovat käytännöllisiä ja suunniteltu toimimaan arjessa, tyylikkyydestä tinkimättä.

Laukut ovat valmistettu italialaisesta aidosta nahasta ja ne ovat tehty kestämään käyttöä. Toiminnalliset yksityiskohdat ovat tärkeä osa suunnittelua ja kauniit laukut ovat täten myös järkevästi funktionaalisia.  Sekä nahan että laukun valmistus tapahtuu ympäristöystävällisesti ja eettisesti EU:n alueella. Tuotannossa on myös mietitty ympäristön vähäistä kuormittavuutta sekä laukun laatua pitkään kestävänä kumppanina.

Utua-laukut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljee-työnä Kreikassa.

Yksi malliston esimerkeistä on Kulo-olkalaukku. Kulo on ulkomittojaan reilumpi tilaihme. Vetoketjun takaa paljastuu kolmeen osastoon jaettu laukku, joka on erittäin kätevä, koska tavarat saa laukussa pidettyä hyvässä järjestyksessä helpommin ja samalla laukun sisältö on paremmin nähtävissä. Tämän tyylisiä pikkulaukkuja tykkään itse käyttää erityisesti reissatessa ja osastoinnin avulla onkin helpompi hyödyntää laukun koko sekä löytää laukusta juuri oikeat tavarat. Kulo-laukun kantohihna on säädettävä ja pituus muokattavissa omien kantotottumustesi mukaan.  Vuoritettu sisäpuoli tuo laukkuun viimeistellyn ilmeen ja laadukasta tuntua. Kuvauksiemme laukun väri, Savenharmaa, on yksi monista Utua-laukkujen väreistä.

Kulo-laukun sisältä paljastuu kolme erillistä lokeroa sekä vetoketjutasku – kätevää ja toiminnallista! Kuva:Utua
Kulo-olkalaukkua saa useassa värissä. Tällä hetkellä verkkokaupan valikoimissa on musta ja viininpunainen. Kuva:Utua

Helppokäyttöisiä vaatteita arjen sankareille

Uudessa Utuan vaatemallistossa materiaaleina ovat helppohoitoiset ja kestävät mulesing-vapaa merinovilla sekä trikootuotteissa viskoosi- ja puuvillaneulokset. Tuotteet ja materiaalit ovat tehty hyvissä olosuhteissa EU:n alueella. Mallistosta löytyy myös kokonaan Suomessa tehty Fanni-poncho. Yläosien lisäksi mallistossa on lisäksi housut ja mekkoja.

Edla-tunika on tehty merinovillasta. Malliltaan tunika on reilu.

Yksi esimerkki vaatevalikoimasta on Edla-tunika. Tunika on erittäin väljää mallia ja itselläni M-kokoisena kuvauksissa oli päällä XS-koko. Voit siis halutessasi valita normalikokoa pienemmän koon, riippuen kuinka reilusta mallista itse pidät. Hihat tunikassa ovat napakat ja olkalinja on tässä mallissa tiputettu. Tunika on tehty mulesing-vapaasta merinovillaneuloksesta.  Värivaihtoehtona Edlassa on myös viininpunainen versio.

Suosittelemme

Edla-tunikassa on napakat hihat jalaskettu olkapäälinja. Värivaihtoehtoina löytyy viininpunainen mustan lisäksi.

Edla käy myös mekkomallisena vaikkapa paksujen sukkahousujen kera, mutta toimii erinomaisesta myös housujen ja hameen kanssa. Tunika on mukava ja helppohoitoinen vaate. Se on kätevä valita päälle aamuisin ja asustaa eri tilanteisiin monipuolisesti koruin tai vaikkapa vyöllä. Edla-tunika käy moneen tilaisuuteen. Erilaisia asusteita ja alaosia hyödyntämällä tunika muuntautuu päivän menojen mukaan niin työpaikalle kuin vapaa-ajalle.

Lisää Utuan vaatteista ja laukuista voit lukea Utuan verkkokaupasta. Samalla pääset myös ostamaan omat suosikkituotteesi kätevästi.

 

 

Lue lisää