Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898-1960

Eilen ja tänään vietettiin Tampere-päivää, jolloin useat kaupungin nähtävyydet ja laitokset esittelivät toimintaansa suurelle yleisölle. Oma mielenkiintoni kohdistui hiljattain avattuun Näsilinnaan ja siellä sijaitsevan Museo Milavidan Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898-1960 -näyttelyyn, joka nimensä mukaisesti keskittyi kenties maailman kuuluisimman jalkinesuunnittelija Salvatore Ferragamon tuotantoon.

Unelmien askeleet -näyttelyssä on esillä Salvatore Ferragamon upeita luomuksia.
Unelmien askeleet -näyttelyssä on esillä Salvatore Ferragamon upeita luomuksia.

Vaikka Ferragamo keskittyi kengittämään suurinpiirtein maailman kaikki 1900-luvun puolivälin jälkeiset naispuoliset maailmantähdet Marilyn Monroesta ja Sophia Lorenista lähtien, oli näyttely näin miehisestäkin näkökulmasta katsoen äärimmäisen kiinnostava. Harvoin sitä pääsee näkemään käsityönä tehtyjä jalkineita, jotka ovat funktionaalisia taideteoksia.

Näyttelyn ehdottomasti kauneimmat kengät ovat tässä.
Näyttelyn ehdottomasti kauneimmat kengät ovat tässä.

Nimittäin, näyttelyn suurin oppi oli ehdottomasti se, että idearikkauden ja estetiikantajun lisäksi Salvatore Ferragamon menestys perustui tinkimättömään tutkimustyöhön jalkineiden ergonomian suhteen, täydellisen laadun tavoitteluun, sekä kaupalliseen vaistoon jonka johdosta hän panosti varhaisessa vaiheessa elokuvateollisuuteen. Tuon ajan tehokkain some-kanava kun oli Hollywood ja sen tuottamat elokuvat.

 

 

Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898-1960 -näyttelyyn voit tutustua Museo Milavidassa Tampereella 10.1.2016 asti.

 

Lue lisää