Tyyliniekka.fi on suomalaisen miehen asialla

Tyyliniekka.fi on suomalaisille miehille suunnattu blogi, jonka ytimessä ovat klassinen tyyli ja pukeutuminen. Blogin tarkoituksena on antaa käytännönläheisiä vinkkejä ja neuvoja ajattoman tyylikkääseen pukeutumiseen, sopivan rennolla otteella. Kirjoitukset käsittelevät miesten pukeutumisen eri osa-alueita sekä aiheeseen liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä.

Teemme sisällöllistä yhteistyötä muiden alan suomalaisten bloggaajien ja vapaiden kirjoittajien kanssa, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan miesten klassisesta tyylistä.

4 KOMMENTIT

 1. Loistavaa että tämän kaltainen sivusto on perustettu. Jos toivoa saa niin ehdottaisin että kirjoittaisitte myös etikettiasioista hieman.

  Itselleni sattui “hassu” tapahtuma eräässä ostoskeskuksessa jossa joku koki velvollisuudeksensa tulla huomauttamaan minulle että herrasmies ei käytä hattua sisätiloissa.

  Kerroin tälle henkilölle että hän on periaatteessa oikeassa, mutta julkiset tilat kuten kauppakeskukset ja vaikkapa hotellin aulat ovat poikkeus tähän sääntöön.

  Hyvä ohje esim. hattuetikettiin löytyy osoitteesta http://askandyaboutclothes.com/clothing/style-tips/hat-etiquette

 2. Kiitos Erno kommentistasi ja tervetuloa blogimme lukijaksi.

  Etikettiasiat ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja tulemme käsittelemään asiaa kirjoitusten muodossa. Hattuetiketti on varmasti niistä tuntemattomampia, sillä hatunkäyttökulttuuri on vuosien saatossa rapautunut ja jopa kadonnut.

  Nuorempi sukupolvi on ilahduttavasti alkanut käyttämään hattuja enemmän ja vaikka ne koettaisiinkin trendijutuiksi, niin suunta on kuitenkin oikea. Tästä innoittuneena voisimmekin tehdä artikkelin myös eri hattutyypeistä.

 3. No itse en ole mies muuta kuin tavoiltani, mutta kysäisen nyt silti täältä, kun muualta ei löytynyt. En tiennyt oikein mihin voisin kysymykseni laittaa, joten kirjoitan nyt sitten tähän ja toivon, ettei kukaan suutu.
  Äitini sanoi, että joissakin tilanteissa esim. lipunnosto , kuuluu miesten ottaa hatut pois ja ottaa miesten hatut pois, eli jos nainen käyttää miesten hattua, hänen tulisi se riisua. Onko tämä vanhentunut tieto, vai kuuluuko näin yhä tehdä?

 4. Tieto ei sinällään ole niinkään vanhentunut kuin väärä.

  Kyse on siitä, että mies paljastaa päänsä. Päähine on itsessään sukupuoleton, joten jos nainen on peittänyt päänsä miehen päähineellä, sitä ei tarvitse poistaa päästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy...

Tyylikkäästi tien päälle – esittelyssä Montblanc Sartorial Medium -reppu

Mustasta nahkasta tehty Montblanc Sartorial Medium -reppu on tyylikäs ja ergonominen valinta liikkuvaan työhön.Olen etsinyt jonkin aikaa matkatyöhön sopivaa laukkua, jossa kulkeutuisi mukana peilitön...

Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä,...

Titaaninen unelmakello – BVLGARI Octo Finissimo

Lähes yhdeksän vuoden matkani tyylin ja rannekellojen parissa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, sillä olen löytänyt merkin ja mallin, johon olen palannut säännöllisesti viimeisen puolen...

Tyyliniekan uusimmat