Tyyliniekka.fi on suomalaisen miehen asialla

Tyyliniekka.fi on suomalaisille miehille suunnattu blogi, jonka ytimessä ovat klassinen tyyli ja pukeutuminen. Blogin tarkoituksena on antaa käytännönläheisiä vinkkejä ja neuvoja ajattoman tyylikkääseen pukeutumiseen, sopivan rennolla otteella. Kirjoitukset käsittelevät miesten pukeutumisen eri osa-alueita sekä aiheeseen liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä.

Teemme sisällöllistä yhteistyötä muiden alan suomalaisten bloggaajien ja vapaiden kirjoittajien kanssa, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan miesten klassisesta tyylistä.

Edellinen artikkeliMiksi klassinen tyyli?
Seuraava artikkeliAjattoman tyylin kulmakivet
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

4 KOMMENTIT

 1. Loistavaa että tämän kaltainen sivusto on perustettu. Jos toivoa saa niin ehdottaisin että kirjoittaisitte myös etikettiasioista hieman.

  Itselleni sattui ”hassu” tapahtuma eräässä ostoskeskuksessa jossa joku koki velvollisuudeksensa tulla huomauttamaan minulle että herrasmies ei käytä hattua sisätiloissa.

  Kerroin tälle henkilölle että hän on periaatteessa oikeassa, mutta julkiset tilat kuten kauppakeskukset ja vaikkapa hotellin aulat ovat poikkeus tähän sääntöön.

  Hyvä ohje esim. hattuetikettiin löytyy osoitteesta http://askandyaboutclothes.com/clothing/style-tips/hat-etiquette

 2. Kiitos Erno kommentistasi ja tervetuloa blogimme lukijaksi.

  Etikettiasiat ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja tulemme käsittelemään asiaa kirjoitusten muodossa. Hattuetiketti on varmasti niistä tuntemattomampia, sillä hatunkäyttökulttuuri on vuosien saatossa rapautunut ja jopa kadonnut.

  Nuorempi sukupolvi on ilahduttavasti alkanut käyttämään hattuja enemmän ja vaikka ne koettaisiinkin trendijutuiksi, niin suunta on kuitenkin oikea. Tästä innoittuneena voisimmekin tehdä artikkelin myös eri hattutyypeistä.

 3. No itse en ole mies muuta kuin tavoiltani, mutta kysäisen nyt silti täältä, kun muualta ei löytynyt. En tiennyt oikein mihin voisin kysymykseni laittaa, joten kirjoitan nyt sitten tähän ja toivon, ettei kukaan suutu.
  Äitini sanoi, että joissakin tilanteissa esim. lipunnosto , kuuluu miesten ottaa hatut pois ja ottaa miesten hatut pois, eli jos nainen käyttää miesten hattua, hänen tulisi se riisua. Onko tämä vanhentunut tieto, vai kuuluuko näin yhä tehdä?

 4. Tieto ei sinällään ole niinkään vanhentunut kuin väärä.

  Kyse on siitä, että mies paljastaa päänsä. Päähine on itsessään sukupuoleton, joten jos nainen on peittänyt päänsä miehen päähineellä, sitä ei tarvitse poistaa päästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös...

Aika tyylikäs välitilinpäätös

Aika tyylikäs on maksuton tapahtumakonsepti, jonka olemme järjestäneet seitsemän kertaa yhteistyössä Iskun kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 2. marraskuuta...

Näin pukeudut etiketin mukaisesti Linnan juhliin

Linnan juhlien etiketti on yksinkertainen ja selkeä. Miehillä pukuna on frakki, naisilla suuri iltapuku. Frakin voi korvata myös tummalla puvulla.

Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan...

Kotimaiset neulemekot taistelevat tylsyyttä ja kylmyyttä vastaan tyylikkäästi

Esittelemme tässä artikkelissa meidän poiminnat Suomessa valmistetuista neulemekoista, jotka herättelevät valikoiman laajaan kirjoon niin malleissa kuin tyyleissä, persoonallisuutta unohtamatta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...