Tyyliniekan kevätkilpailun voittaja on valittu

0
Tyyliniekan kevätkilpailun voittaja Leevi Mehtäjärvi oli iloinen voitostaan.
Tyyliniekan kevätkilpailun voittaja Leevi Mehtäjärvi oli iloinen voitostaan.

Tyyliniekan kevätkilpailu on päättynyt ja 63 kilpailuvastauksen joukosta olemme valinneet onnellisen voittajan. Parhaan perustelun kirjoittanut Leevi Mehtäjärvi saa palkinnoksi Herrainpukimon sinisen irtotakin mittatilauksena, joten istuvuus on taattu. Onnea voittajalle!

Voittajan perustelut olivat seuraavat: 

Kevätkilpailu osui tällä kertaa kohdalle enemmän kuin tarpeeseen. Luonnollisesti ajatus Herrainpukimon sinisestä irtotakista saa sisäisen herrasmiehen kohteliaan vaativasti perustelemaan itselleen, kuinka välttämätön klassikko ja vaatekaapin kulmakivi tuo takki olisi – tietysti sen lisäksi, että se näyttäisi aivan uskomattoman hyvältä.

Tämän täysin rationaalisen jo hypoteettiseen ostopäätökseen edenneen päättelyketjun keskeyttää ikävä kyllä kuitenkin elämäntilanteeni: Pari vuotta Suomen Turussa opiskeltuani päädyin hieman liioitellen eksistentiaaliseen kriisiin siitä, mitä haluan tehdä ja minne haluan päätyä.

Osittain kokeilunhalusta, osittain polttavasta ja eteenpäin ajavasta palosta päästä maailmalle hain ja lopulta miltei vuoden hakuprosessin jälkeen pääsin opiskelemaan Oxfordiin, jossa aloitin opintoni syksyllä. Ongelma on siinä, että tämähän ei tietysti mitään ilmaista lystiä ole, vaikkakin investoinnin arvoista ja maksanee itsensä takaisin joku päivä, mutta nettovarallisuuteni on joka tapauksessa vankasti lisääntyvän velan puolella vielä vuosia. 

Sen lisäksi, että “The City of Dreaming Spires” tyydyttäisi kenen tahansa tiedonjanon – yliopiston historia taitaa ulottua aikaan, jolloin Suomessa elettiin vielä rautakaudella – on kaupunki myös tyylistään välittävän herrasmiehen unelmapaikka.

OCBD:t, tweed, englantilainen kenkäperinne tai vaikka Barbourin vahakangastakit kuuluvat jokapäiväiseen uniikin ja komean arkkitehtuurin säväyttämään katukuvaan (puhumattakaan kaikista akateemisista perinteistä kuten kaavuista, joiden käyttöä vaaditaan esimerkiksi joka keskiviikkoisella illallisella), ja miltei jokaviikkoiset black tie -tilaisuudet huolehtivat, että opiskelustressin ohella ainakin puitteet ovat kohdillaan.

Uskon, että harvassa paikassa miesten ajaton tyylikäs pukeutuminen on säilynyt yhtä vahvasti kuin Oxfordissa. Olenkin täysin vakuuttunut, että irtotakki saisi arvostavan nyökkäyksen keneltä tahansa vastaantulevalta vaatteensa tuntevalta herrasmieheltä. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän