Tyylikkäät vaatehuoneet | Asuntomessut 2017

Yksi Tyyliniekan erityisiä mielenkiinnonkohteita asuntomessuilla oli vaatesäilytys ja vaatehuoneet. Edelleen joudun kuitenkin jäämään odottelemaan sitä messutaloa, jossa olisi se suurenmoinen ja upea walk-in – vaatehuone, sellainen kuin Mr. Big rakennutti Carrielle Sinkkuelämää -elokuvassa. Asuntomessujen perusteella me suomalaiset tunnumme olevan jopa liian järkeviä ja hillittyjä, kun tulee aika toteuttaa niitä vaatehuoneunelmia.

Tämän vuoden asuntomessuilla oli kuitenkin nähtävissä entistä enemmän vaatehuoneita ja pukeutumistiloja, vaikkakaan näiden tilojen koot eivät kovin suuria olleet. Osassa kohteissa estetiikkaan oli satsattu mielestäni erittäin suunnitellusti, joissakin kohteessa funktio ajoi visuaalisen ilmeen ohi.

Yksi tyylikkäimmistä vaatehuoneista löytyy kohteesta 15, Fiskarhedenvillan Ajaton. Eleetön ja yksinkertaisen sulava pukeutumistila on erotettu isosta masterbedroomista, toimien tilana kuitenkin kiinteässä yhdeydessä. Kapea ikkuna kaappirivistöjen keskellä on sekä visuaalisesti kiinnostava että myös loistava keino saada tilaan valoa. Tämä oli myös yksi harvoja vaatehuoneita, joissa kaapistoissa oli myös ovet.

Fiskarhedenvillan Ajaton, kohde 15

Casa Wellikulhon, kohde 18, päämakuuhuoneen ja kylpyhuoneen yhteyteen on sijoitettu valkoinen avovaatehuone ilman kaapinovia. Kalusteet ovat Stirpeltä.

Casa Wellikulho, kohde 18

Useimmissa kohteissa vaatesäilytykselle on varattu tilaa kaapistolla heti sisäänkäynnin yhteyteen. Design-talo Palan  Petra-Keittiön tumma kaappirivistö on erittäin tyylikäs mustine vetimineen.

Design-talo Pala, kohde 2

Älsbytalo Uusi Aamussa, kohde 14, pieneen tilaan oli saatu sommiteltua toimiva vaatehuone. Elfan järjestelmän avulla monipuolisesta säilytystilaa on useassa tasossa. Ratkaisu on monia kohteita toimivampi, vaikkakaan ei tyylikkyydellä pääse kilpailemaan.

Suosittelemme

Älsbytalo Uusi Aamu, kohde 14

Villa Sukka -kohteen noin 11 neliön vaatehuone on myös sijoitettu toimivasti päämakuuhuoneen yhteyteen. Vaatehuoneen tilavasta koosta huolimatta kuitenkin varsinainen säilytystila viimeistellyissä kaapistoissa jää tilan kokoon nähden niukaksi.

Villa Sukka, kohde 9

Yksi messujen kauneimmista vaatehuone-makuuhuonekokonaisuuksista löytyy kohteesta 8, Villa Saimaanhelmestä. Tilat yhdistyvät tyylikkäästi, mutta ovat erotettavissa toisistaan taskuovin.

Villa Saimaanhelmi, kohde 8
Villa Saimaanhelmi, kohde 8

Villa Saimaanhelmestä löytyy vaatehuoneen säilytyskalusteiden kanssa yhtenevää vaatesäilytystilaa myös alakerran eteisen läheisyydestä.

Villa Saimaanhelmi, kohde 8

Omatalo Ajatuksessa vaatehuone on sijoitettu hyvin samaan tapaan kuin Villa Saimaanhelmessä.

Omatalo Ajatus, kohde 3

Myös Wave-kohteessa vaatesäilytystilaa oli sekä päämakuuhuoneen että sisäänkäynnin luona. Erityisesti pidin eteisen vaatesäilytysratkaisusta, jossa alkoviin on sijoitettu avokaapistot kummallekin sivulle. Ihan pikku vinkki myös näytteilleasettajille: avokaapistoihin ei kannata änkeä kaikkea mahdollista tavaraa – jäi itselläkin ne edustavat kuvat eteisen vaatesäilytyksestä tämän vuoksi ottamatta.

Makuuhuoneen vaatehuone (Wave, kohde 5)
Eteisen vaatehuone (Wave, kohde 5)
Eteisen vaatehuone (Wave, kohde 5)

Passiivikivitalo Skaalan vaatehuoneessa neliöt on otettu tehokäyttöön ja monipuolista tilaa vaatesäilytykselle on saatu mahtumaan neliöihin nähden ruhtinaallisesti.

Passiivikivitalo Skaala, kohde 20
Passiivikivitalo Skaala, kohde 20

Kirsikkana kakun päällä on ehdottomasti MinunVALOn vaatehuone, joka on boutique-henkinen. Samantyyliseen ratkaisuun voisi hyvin törmätä myös vaateliikkeiden esillepanossa. Kieltämättä Inarian toteutus on erittäin herkullinen ja iskee myös omaan makuuni. Hyllyjen hienovarainen LED-valaistus viimeistelee hiotun ilmeen. Yhden miinuksen kuitenkin henkilökohtaisesti annan: tila on suoraan makuuhuoneen sängyn vieressä eikä sitä ole mahdollista “sulkea” pois näkyvistä.

MinunVALO, kohde 24
MinunVALO, kohde 24
MinunVALO, kohde 24

Löytyykö sinun unelmien vaatehuone näiden messukohteiden toteutuksista? Mitä sinun toivelistalla on vaatehuoneen ominaisuuksiksi tai varusteluun?

Lue lisää