Tyylikäs heijastin

Laivastonsininen takki on klassikko, oli se sitten irtotakki tai päällystakki. Näin pimeään aikaan tyylikkyys voi käydä liikenteessä hengen päälle, sillä ilman heijastinta tummiin pukeutunut tyyliniekka ei erotu. Koska elämä on mukavaa, enkä erityisesti tykkää jäädä auton alle, päätin pistää heijastinasian kerralla kuntoon. Onhan heijastin hyvän tyylin henkivakuutus.

Tyylistä ei tarvitse tinkiä

Heijastin on halvin henkivakuutus jonka tiedän. Koska kuitenkin haluan ylläpitää jonkinlaista tyylikkyyttä asiassa, piti asian eteen nähdä hieman vaivaa. Onneksi netti auttoi tässä asiassa ja löysin useita fiksuja vaihtoehtoja. Tämän lisäksi kotona oli läjä erilaisia heijastimia valmiina, joista löysin sopivia vaihtoehtoja.

Eero Aarnion suunnittelemaa Poni-heijastinta saa useissa eri väreissä.
Eero Aarnion suunnittelemaa Poni-heijastinta saa useissa eri väreissä.

Oma lähtökohtani oli se, että en halunnut tyytyä ns. mainosheijastimiin, jotka ovat toki aina parempi vaihtoehto kuin ei heijastinta ollenkaan. Nopeasti löysin useampia silmääni miellyttäviä heijastimia ja ilokseni ne olivat kotimaista designia, onhan jalankulkijoille suunniteltu heijasti itseasiassa suomalainen keksintö.

Esimerkiksi Aarikka tarjoaa useita hienoa malleja, joista Siili-heijastin herätti ostohaluja. Toinen itselleni kolahtanut heijastin oli Eero Aarnion suunnittelema Poni-heijastin, joiden tilaamiseen lopulta päädyin. Poni-heijastinta saa useissa eri väreissä, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä jos malli vaan miellyttää. Itse päädyin mustaan väriin. Tutustua kannattaa myös Paola Suhosen suunnittelemiin heijastimiin, jotka on suunnattu malleista päätellen kauniimmalle sukupuolelle.

Käytä heijastinta oikein

Heijastimen käytössä on muutamia peruasioita, jotka on syytä tietää. Ensinnäkin CE-merkintä on takuu siitä, että heijastin täyttää tarkoituksensa eli se näkyy kuten pitääkin. Markkinoilla kun on “heijastimia”, joista ei pimeän tullen ole iloa. Toiseksi enemmän on paremmin, eli kaksi heijastinta näkyy paremmin kuin yksi. Kolmanneksi heijastimimen käyttö on laissa säädetty jalankulkijalle pakolliseksi välineeksi.

Perinteinen riippuva heijastin tulee sijoittaa siten, että heijastin on noin puolen metrin korkeudella maasta. Sen pitäisi näkyä joka suunnasta, olipa kävelijä ylittämässä katua tai kävelemässä tien reunaan pitkin. Tyylistään tarkka laittaa heijastimen nauhasta takintaskuun, jolloin sen voi kaivaa taskusta esille pimeän yllättäessä.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 24.11.2013.

Suosittelemme

 

Lue lisää