Turusta löytyy mielenkiintoisia vintage-aarteita

Turun Forum Korttelin Kellokauppa huoltaa asiakkaiden vintage-kelloja ja myy huollettuja vintage-kelloja. Omaan myyntiin on valikoitunut kiinnostava kattaus Turun seudulta lähtöisin olevia vanhoja kelloja aina 1940-luvulta asti. Turku on kulttuurihistoriallisesti rikasta kelloaluetta arvokkaiden antiikkikellojen osalta, jonka lisäksi myös vintage-ikäisistä kelloista löytyy mielenkiintoista tutkittavaa ja historian havinaa.

Harvinainen Omega Suverän -rannekello.
Harvinainen Omega Suverän -rannekello.

Ruotsin läheisyys ja satamakaupungin vaikutus näkyy monissakin löydöissä. Joskus käsiin osuu jopa keräilykohteita, kuten kuvassa oleva Omega Suverän, joka on pala sotien historiaa. Suverän on Ruotsin sodanaikaista hallitusta tukeva malli, jonka myyntituotolla autettiin Ruotsia pysymään neutraalina ja toisen maailmansodan ulkopuolisena valtiona. Kello ei ollut suinkaan military-malli, vaan pikemminkin virkamiesmalli.

Vintage-ikäinen Laverna-automaattikello.
Vintage-ikäinen Laverna-automaattikello.

Mielenkiintoisia ovat myös eri suomalaismerkit, joita tulee esille perikuntien kätköistä. Yksi näistä on 1970-luvulta peräisin oleva Laverna-automaattikello, joka on suomalainen kellomerkki ETA:n koneistolle. Kyseistä merkkiä tuotiin maahan 1960-luvulta aina 1980-luvulle asti tukkuliike Aikala & Co:n toimesta.

Huollettuja vintage-kelloja luotettavasti

Vintage-kellojen ystäville KultaViljaset tarjoaa kiinnostavan mahdollisuden, sillä kaikki myynnissä olevat vintage-kellot on huollettu alkuperäisyyttä kunnioittaen ja niille myönnetään kahden vuoden käyntitakuu.

Kellot tulevat jo yhden käyttöiän eläneinä roiskoina perikunnan kätköistä. KultaViljasten kellosepät purkavat ja huoltavat kellot koneistojen osalta, jonka jälkeen ne viimeistellään kuorten kiillotuksella ja hionnalla. Lopputuloksena on käyttökuntoon palautettu kello, johon saa mukaan huoltodokumentin sekä käynti- ja tiiviystestaukset.

Suosittelemme

Kellot ovat myynnissä Kellokaupassa ja Kellotori-verkkokaupassa osoitteessa kellotori.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat