Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.

Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla tarkoittanut kasvua noin 30 tuhannen jäsenen Facebook-ryhmäksi ja aktiiviseksi yhteisöksi. Kelloharrastajat on tehnyt historiaa mm. joulukeräyksillä, joilla on kerätty lähes puoli miljoonaa euroa hyvään tarkoitukseen. 

Kelloharrastajat on juhlistanut olemassaoloaan viiden vuoden välein, johon on liittynyt myös Stepan Sarpanevan perustaman S.U.F Helsinki -kellomerkin kanssa tehty kello. Viisi vuotta sitten esiteltiin Mörsky-lempinimen saatu sinitauluinen kello, joka perustui suosittuun Myrsky-kellomalliin. 

Tänä vuonna yhteistyö jatkuu S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellon myötä, joka pohjautuu valmistajan suosittuun 180-kellomalliin.

S.U.F Helsinki x KH 10v

Kelloharrastajien juhlakello perustuu S.U.F Helsingin 180-nimeä kantavaan kenttäkellomalliin, jossa katse kiinnittyy ensimmäiseksi tavallisesta poikkeavaan kellotauluun. Kyseessä on ns. California-taulu, joka tarkoittaa puoliksi arabialaisilla ja puoliksi roomalaisilla indekseillä olevaa kellotaulua.

Tauludesign on peruja 1930-luvulta, jolloin kellotaulujen luettavuutta haluttiin parantaa sotilaallisista syistä. Kellotaulu nousi uuteen suosioon 1980-luvulla jääden kuitenkin isossa kaavassa kuriositeetiksi. Tänä päivänä California-kellotaulun voi löytää esimerkiksi yksittäisistä Panerain kelloista sekä NOMOS Glashütten Club Campus -kelloista. Ja nyt Kelloharrastajien juhlakellosta…

Suosittelemme

S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakello

S.U.F Helsinki 180 - KH 10v -juhlakello

…jonka aurinkohiotun kellotaulun vihreä väri hohtaa upeasti valon mukana. Kellotaulun indeksit ovat ensimmäistä kertaa 180-malliston historiassa itsevalaisevia, joka nostaa kellotaulun luettavuutta hämärässä – ja joka paljastaa myös pienen koukun kellotaulusta, sillä kymmentä tarkoittava X on hämärässä muusta loistemassan väristä poiketen oranssi. Luettavuutta erilaisissa olosuhteissa parantaa myös sisäpuolelta heijastesuojattu safiirilasi.

S.U.F Helsinki x KH10 -kello hämärässä.

S.U.F Helsinki 180 - Kelloharrastajat 10v

Toinen pieni viittaus Kelloharrastajiin löytyy kellotaulusta kello kuuden sektorilta, johon on hienovaraisesti painettu Kelloharrastajien logoon viittaava, kärjellään olevan neliön ääriviivat. Viittaukset Kelloharrastajiin on tehty siis hienovaraisesti. Lisää viittauksia on luvassa kellon valmistuttua kellon takapuolen osalta, mutta siihen palaamme sitten myöhemmin. 😉

Koneistona kellossa on Stepanin pajan läpikäymä Soprod A10, joka tarjoaa 42 tunnin käyntivaran. Koneiston ympärillä on Outokummun SUPRA 316L/4435 teräksestä valmistettu teräskuori, joka on koneistettu ja viimeistelty niin tarkasti, että koneiston ja kuoren väliin ei ole tarvinnut lisätä soviterengasta. Perlage- ja Geneven raita -viimeisteltyä koneistoa voi ihailla safiirisen takakannen läpi.

Kuoren mitat ovat 38,7 x 46,4 millimetriä, joten se sopii pienempäänkin ranteeseen erinomaisesti. Kello on myös slimmi, sillä se on vain 9,4 millimetriä. Koska kellotaulu jatkuu lähelle kuoren reunaa, näyttää se ranteessa kokoaan hieman suuremmalta. Kellon vesitiiviys on arkikäyttöön sopivasti 100 metriä.

Epsom-ranneke.

Laadukkaan kokonaisuuden täydentää tummanharmaa kohokuvioitu vasikannahkaranneke, jonka tunnistaa sen tekstuurista. Prosessin lopputuloksena nahkasta tulee kestävää, kevyttä ja tukevaa, joka sopii erinomaisesti huippuluokan nahkatuotteiden valmistukseen. Tätä Epsom-nahkaa käyttävät lukuisat luksusmerkit, kuten Hermes, Louis Vuitton ja Prada. 

Hinta ja saatavuus

S.U.F Helsinki x KH 10v -rannekellon hinta on 3286 euroa ja sitä valmistetaan 50 kappaletta. Kello on ollut aiemmin ennakkovarauksessa yhteisön jäsenille, mutta osa rajoitetusta erästä on varattu julkiseen myyntiin, joka alkaa torstaina 23.11.2023 kello 18 Kelloharrastajien verkkosivuilla. Kelloa myydään yksi kappale per henkilö ja ostajan täytyy kuulua Kelloharrastajat-ryhmään

Stepan Sarpanevan sanoja lainaten: 

Se vaatii uskallusta, ne uskaltaa jotka uskaltaa, ja kannattaa uskaltaa… tulee hieno ja söpö.

Stepan Sarpaneva juhlistamassa Kelloharrastajien 10-vuotista taivalta.
Stepan Sarpaneva juhlistamassa Kelloharrastajien 10-vuotista taivalta.

Kellokuvat: S.U.F Helsinki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat