Titaaninen uutuus: TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph

TAG Heuer esitteli Singaporessa pidettävässä LVMH Watch Weekissä titaanisen Aquaracer Professional 200 Solargraph -sukeltajankellon.

Vuosi sitten Genevessä pidetyssä Watches & Wonders -tapahtumassa esitelty Aquaracer Professional 200 Solargraph toi päivänvaloon TAG Heuerin ensimmäisen valosta voimansa saavan kvartsikoneiston. Tuolloin mustaksi dlc-pinnoitetun 40 millimetrin kokoinen teräskuorinen malli herätti tuoreeltaan kiinnostusta, koska siinä yhdistyi tarkka ja huoleton koneisto maltilliseen kokoon ja nimestäkin jo pääteltävään riittävään 200 metrin vesitiitiyteen.

Kellon mainio hienovarainen yksityiskohta on 12-kulmainen kellonkehä, joka seuraa vielä hienovaraisemmin kellonkuoren kevyesti kulmikasta muotoilua.

Esitelty uutuus kulkee designin ja teknisten ominaisuuksien osalta samoja latuja, tuoden titaanin (Grade 2) materiaalina osaksi mallistoa. Tässä on myös onnistuttu erinomaisesti, sillä kellon istuvuus on muotoilunsa ja myös kevyen painonsa ansiosta kohdallaan, eikä kelloa juurikaan tunne edes ranteessa. Tumma aurinkohionnoilla viimeistelty kellotaulu yhdistettynä vaaleansinisiin yksityiskohtiin ja kohollaan oleviin indekseihin sopii mainiosti hiekkapuhalletun titaanin kanssa luoden kauniin kokonaisuuden.

Merkittävin lisäarvo tulee nimenomaisesti titaanista, ja mikä parasta, se ei ole vaikuttanut hintaan. Onkin merkillepantavaa, miten kellon hinta on identtinen vuotta aiemmin esitellyn teräskuorisen ja kumirannekkeisen mallin kanssa.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph

Solargraph-uutuus on täysiverinen sukeltajankello, jossa on kierrelukittava vetonuppi, vastapäivään pyörivä kellonkehä, sekä taittolukkoon integoitu ns. divers extension, jolla ranneketta saa pidennettyä helposti vaikka ranteesta sukelluspuvun päälle. Tai kuten arkielämässä, päivän edetessä kelloa voi höllätä kun ranne hieman turpoaa.

Suosittelemme

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph Titanium

Kellotaulu on helppolukuinen ja siinä on selkeät ja voimakkaasti lumemassatut osoittimet ja indeksit.
Kellotaulu on helppolukuinen ja siinä on selkeät ja voimakkaasti lumemassatut osoittimet ja indeksit.

Valovoimaa kiinnostavassa hintaluokassa

Yhteistyössä Citizenin omistaman koneistotehdas La Joux-Perretin kanssa TAG Heuerille kehitetty ja valmistettu TH50-00 -koneisto lataa itsensä niin auringosta kuin keinovalosta. Lupausten mukaan kaksi minuuttia suoraa auringonvaloa riittää antamaan kellolle virtaa koko päiväksi ja 20 tunnissa kellon lataus kestää jopa kuusi kuukautta täydellisessä pimeydessä. Ja mikäli kellosta on päässyt virta tyystin loppumaan, riittää sen uudelleenkäynnistämiseen kymmenen sekuntia suoraa auringonvaloa.

Kokonaisuudessaan kyseessä on mielenkiintoinen uutuus kolmen tuhannen euron hintaluokkaan, johon TAG Heuer on selkeästi Aquaracer-mallistonsa asemoinut. Tähän pelikenttään valmistaja tarjoaa useissa eri kokoluokissa niin automaattia, kvartsia kuin myös Solargraph-mallejaan.

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että uutuus on saatavilla Suomessa saman tien, sillä pääsin kuvaamaan kellon tuoreeltaan Lindroosin Kämp Gallerian myymälässä, josta artikkelin kuvatkin on otettu.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: TAG Heuer
 • Mallisto: Aquaracer Professional 200
 • Mallinumero: WBP1180.BF0000
 • Koneisto: TH50-00 (kvartsi) Solargraph
 • Kuoren materiaali: Grade 2 -luokan titaani
 • Kuoren halkaisija: 40 mm
 • Kellon paksuus: 11,4 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m / 20 bar
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: titaani, taittolukko turvamekanismilla
 • Hinta: 2950 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat