The Watch Show Finland on juuri sinua varten

Suomen merkittävin kelloalan tapahtuma, The Watch Show Finland, käynnistyy viikon päästä perjantaina Helsingissä Kattilahallissa. Tapahtuman sisältö on vahvistunut viime vuodesta ja lipunmyynti käy vilkkaana, joten nyt on sopiva hetki haastatella tapahtuman puuhamies Ville Arzoglouta.

Ville Arzoglou on The Watch Show'n isä.
Ville Arzoglou on The Watch Show’n isä.

Millainen tapahtuma on tänä vuonna luvassa ja onko luvassa jotain uutta?

Tämän vuoden tapahtuma on suurempi, kuin viime vuonna. Toimimme samassa tilassa Kattilahallissa, jonka tiloja käytämme entistä enemmän ja olemme laajentaneet aluetta myös ulos, johon tulee näyttävä BMW Lounge. Tämä mahdollistaa sen, että autoja on enemmän esillä – mikä tarkoittaa kävijöille enemmän nähtävää.

Tapahtuman uutuudet ovat isolta osaltaan myös kehittämistä, eli tänä vuonna olemme vastanneet kävijöiden toiveisiin monipuolisemmasta ruokatarjonnasta. Ytimen muodostavat laadukkaat burgerit, joita tapahtumassa myy Helsingin parhaaksi mainittu Social Food Burgerjoint. Burgerjointin lisäksi ruokatarjontaa syventää Cafe Talo maukkaine ruokineen. Unohtaa ei sovi myöskään Brewdogia ja Kyrö Distilleryä, jonka tarjonta nostaa aina suupieliä ylöspäin. 🙂

Burgerjointin burgeri. Kuva: Burgerjoint
Burgerjointin burgeri. Kuva: Burgerjoint

Tekemisen tasoa on pyritty nostamaan. Viime vuodesta olemme oppineet paljon ja olemme sen myötä vieneet tapahtuman konseptia ja tarjontaa eteenpäin. Yksi iso parannus vuoden takaiseen näkyy ja kuuluu kaikille, eli olemme satsanneet äänentoistoon ja valotekniikkaan siten, että kävijöille on tarjolla (audio)visuaalisesti näyttävämpi ja arvokkaampi elämys. Samalla on haluttu pitää kiinni siitä lämminhenkisyydestä, joka vuosi sitten vallitsi, joten emme ole vetäneet visuaalisuutta kuitenkaan överiksi.

The Watch Show’n pohjakartta on piirretty osittain uusiksi, kävijöitä paremmin palvelevaksi. Yksi konkreettinen muutos aikaisempaan on ns. puhujan pisteen siirtäminen alueen keskelle, jossa ohjelmallista sisältöä – eli haastatteluita ja tuotejulkistuksia – on helpompi seurata. Samalla äänentoistoa on parannettu, jotta ohjelmaa voi seurata korvakuulolla ympäri hallia.

Suurimpia miinuksia on pyritty tekemään paremmin. Täydellisyyteen emme tietenkään pääse, mutta tärkeimpiin kehityskohteisiin olemme löytäneet ratkaisuja, jotta tapahtuman tekemisen laatu ja intohimo välittyisi asiakkaille.

Suosittelemme

Miksi tapahtumaan kannattaa osallistua?

Nähtävää ja koettavaa on paljon. Se mikä tekijänä lämmittää on viime vuoden näytteilleasettajien halu osallistua tapahtumaan myös tänä vuonna. Muutama viimevuotinen osallistuja on jäänyt pois lähinnä aikataulullisista syistä, mutta näiden tilalle olemme saaneet kaksinverroin uusia kiinnostavia toimijoita. Kaiken kaikkiaan paikalla on noin 50 eri toimijan edustus, mitä pidämme kovana suorituksena.

The Watch Show Finland

Ohjelman osalta kiinnostavia asioita ovat kokonaan uuden suomalaisen kellomerkin julkistus, vuoden Kellonkantajan valinta ja nähtävillä on myös maaliskuisen Baselworldin kellomessujen uutuuksia valmistajien sample-eristä.

Esille haluamme nostaa myös kellokulttuurin edistämisen näkökulman, eli tapahtumassa mennään voimakkaasti kellot edellä, jonka lisäksi haluamme nostaa keskusteluun suomalaisen kelloalan tulevaisuuden. Tämän takia tapahtuman yhteistyökumppanina toimii maailmalla arvostettu, mutta koulutusreformin myötä aiheettomasti rahoitusongelmien eteen joutunut Kelloseppäkoulu, jonka veroista kelloseppätaitoa ei missään muualla opeteta.

Kelloseppäkoulun opiskelija kellotaulun kimpussa. Kuvaaja: Heikki Kunttu
Kelloseppäkoulun opiskelija kellotaulun kimpussa. Kuvaaja: Heikki Kunttu

Asian haluamme nostaa esille positiivisen kautta, eli Kelloseppäkoulu järjestää tapahtumassa workshoppeja, joissa kävijät voivat oppia mitä kaikkea kellohulluttelun lomassa kannattaa huomioida mm. huoltamisen osalta. Perusajatushan on kuitenkin se, että kellot ovat osa ihmisten arkipäiväistä elämää, eivät vain keräilyesineitä.

Kolme kovaa syytä ostaa lippu

The Watch Show Finland on tapahtuma kaikille kelloista kiinnostuneille, jotka haluavat itselleen hyvän elämyksen, kohdata samanhenkisiä ihmisiä ja jotka haluavat oppia lisää paitsi kelloista, myös sen ympärillä olevista lifestyle-henkisistä asioista, kuten vaikkapa kengistä ja niiden hoitamisesta. Kellot edellä toki mennään, joten jos kelloja rakastaa, voi vaikka opetella workshopissa niiden kuvaamista Harri Kivisen johdolla.

The Watch Show Finland

Tapahtuman kantava teema on intohimo kelloja kohtaan ja mikä parasta, paikalla on paljon ihmisiä kertomassa siitä. Hyvänä esimerkkinä näistä intohimoisista ihmisistä ovat maailmalla arvostetut Kari Voutilainen ja Stepan Sarpaneva, jotka ovat paikalla esittelemässä omia tuotteitaan – ja mikä tärkeintä, kohtaamassa samanhenkisiä ihmisiä.

Uskomme, että The Watch Show on kokemuksena sellainen tapahtuma, joka jää mieleen ja jonka arvokas tunnelma vie mennessään. Olemme onnistuneet, kun kävijä lähtee paikalta hyvillä mielin.

Vieläkö lippuja on saatavilla?

The Watch Show Finland on kaksipäiväinen tapahtuma, joista perjantai on tarkoitettu aikuisille. Lauantai on varattu perhepäiväksi, joka on samalla tapahtuman pääpäivä. Tapahtuman tavoittelee kokonaisuudessaan tuhatta kävijää, josta on myyty kokonaisuudessaan vajaat 40 prosenttia, joten mukaan mahtuu vielä. Perjantain osalta liput ovat käymässä vähiin, mutta vielä ehtii.

The Watch Show’n lippuja voit ostaa täältä.

Aikataulu: 
Perjantai 18.5.2018 kello 19.00 – 23.30
Lauantaina 19.5.2018 kello 10.00 – 19.00

Katso yksityiskohtainen ohjelma täältä.

Loppusanat…

Erityinen kiitos on annettava perheelle – eli vaimolle ja lapsille, jotka ovat tukeneet sataprosenttisesti aikataulupaineista huolimatta. Samoin kiitosta on jaettava ystäville, jotka ovat tehneet valtavasti työtä tapahtumaan eteen. Hyvänä esimerkkinä nostaisin esille kelloharrastajille tutut Harri Kivisen ja Tuomas Haipuksen.

Tervetuloa lämpimästi tapahtumaan, olemme todella innoissamme. 🙂

 

Stylefellow on The Watch Show Finlandin mediakumppani.

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat