Tänään ranteessa: Sjöö Sandström Royal Steel Classic

Kaupallinen yhteistyö: Salkari

Ruotsalainen Sjöö Sandström Royal Steel Classic on 36 millimetrin kokoisena monikäyttöinen rannekello, joka sopii niin miehille kuin naisille. 

Rannekellojen nykytrendi on monien vuosien jälkeen kääntynyt pienempään suuntaan, eli entistä useampi valmistaja tuo markkinoille kellomalleja, jotka sopivat sirompiin ranteisiin. Yleisesti puhutaan ns. unisex-malleista, jotka soveltuvat niin miehille kuin naisille. Tähän trendiin sopii mainiosti seuraavaksi esiteltävä Sjöö Sandströmin Royal Steel Classic, joka on ollut saatavilla jo vuosia hillityssä 36 millimetrin koossa.

Sjöö Sandström Royal Steel Classic

Royal Steel Classic -malliston kelloja on saatavilla kolmessa eri kuorikoossa, joista pienimmät 32 millimetrin mallit ovat kvartsikoneistolla varustettuja naisten kelloja. 36 ja 41 millimetrin kokoiset mallit ovat puolestaan automaattikoneistoon pohjautuvia, joista pienemmät mallit ovat mainioita unisex-kelloja.

Royal Steel Classic sopii business casual -tyyliin.

Olen testannut kahta eriväristä 36 millimetrin kokoista Royal Steel Classic -kelloa, jotka ovat tyyliltään erilaisia, vaikka ovat värejä lukuunottamatta täsmälleen sama kello. Kyse on samppanjatauluisesta mallista ja mustatauluisesta mallista, joista jälkimmäinen on omaan silmääni mitä monikäyttöisin kello arkeen, ja nahkarannekkeella myös juhlaan. Rannekkeiden vaihtajia ilahduttanee tieto siitä, että korvakkeiden väli on standardin mukainen 20 millimetriä.

Royal Steel Classic edustaa Sjöö Sandströmin tunnuksenomaista muotoilua, jossa huomio kiinnittyy kellonkuoren ja safiirilasin välissä nouseviin kolmeen renkaaseen. Nämä renkaat edustavat Sjöö Sandströmin mukaan Tukholmaa, Ruotsia ja maailmaa.

Suosittelemme

Royal Steel Classic luottaa sveitsiläisen Sellitan automaattikoneistoon, jota Sjöö Sandström on kevyesti modifioinut omiin tarkoituksiinsa sopivaksi antaen samalla koneistolle oman SS G7 -nimen. Koneiston modifioinnin konkreettinen muutos näkyy siinä, että kellon vetonuppi on saatu sijoitettua kello kahden kohdalle. Koneiston toimintaa voi tutkailla safiirilasin läpi. Kellolle luvataan arkikäyttöön riittävä 100 metrin vesitiiviys.

Royal Steel Classicin koneistonäkymä.

Royal Steel Classicin teräsrannekkeen lukon avausmekanismi löytyy logon kohdalta.
Royal Steel Classicin teräsrannekkeen lukon avausmekanismi löytyy logon kohdalta.

Kellon mukana toimitettava teräsranneke on hyvälaatuinen ja tyylikäs, johon kiillotetut keskipalat tuovat sopivalla tavalla näyttävyyttä. Teräsrannekkeen perhosmallinen lukko on piilotettu rannekkeen alle, jonka avauskohdan löytää nätisti Sjöö Sandströmin logon kohdalta. Rannekkeen avaaminen vaatii hieman voimaa, joten se ei avaudu vahingossa.

Sjöö Sandströmin kelloille myönnetään kahden vuoden kansainvälinen takuu, joka on laajennettavissa kolmeen vuoteen valmistajan nettisivujen kautta. Royal Steel Classic -mallin suositushinta on 1.960 euroa ja sitä myy Salkari.

Haluatko lukea lisää?

Lue Sjöö Sandström -artikkelimme täältä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat