Tänään ranteessa: Rado Golden Horse Automatic

* Sisältää affiliate-linkin.

Rado Golden Horse on vintage-henkinen pukukello, jonka punaiseksi liukuvärjätty kellotaulu saa sydämen tykyttämään.

Radon historia alkaa vuodesta 1917, jolloin veljeskolmikko Fritz, Ernst ja Werner Schlup perustivat Schlup & Co -nimisen yrityksen. Nimenä Rado näki päivänvalon neljä vuosikymmentä myöhemmin vuonna 1957, jolloin veljekset esittelivät ensimmäisen Golden Horse -kellomallinsa. Nimensä Rado on saanut esperantosta, joka tarkoittaa pyörää.

Myöhemmin Rado on opittu tuntemaan etenkin erikoismateriaalien taitajana, joista etenkin keraamiset kellomallit ovat olleet valmistajan syvintä osaamista. Rado tunnetaan tänäkin päivänä kellomaailmassa tietyllä tapaa oman tiensä kulkijana, joka on säilyttänyt persoonallisen muotokielensä yhdistäen samalla nykyomistajansa Swatch Groupin tekniset voimavarat mm. koneistopuolella. Näin on saatu luotua paketti, jossa hinta ja laatu ovat hyvin linjassaan.

Lisäksi voidaan sanoa, että siinä missä useampi kellomerkki käyttää itsestään ja tekemisistään termiä avantgarde, on Radon persoonallinen tyylistatement todellakin sitä – vaikka eivät sitä markkinoinnnissaan tuo esille.

Rado Golden Horse Automatic

Nyt esiteltävä punatauluinen Golden Horse Automatic on kaunis tribuutti vuonna 1957 esitellylle esikuvalleen. Menneistä ajoista on otettu tähän päivään kellonkuoren design, nykypäivän puku- ja juhlakelloksi sopiva 37 millimetrin koko, sekä kellon siroon kokoon (paksuus vain 10,8 millimetriä) nähden sopivan ohut ja kapea nahkaranneke. Kellon korkeus on kuitenkin 44 millimetriä, joten se näyttää sopusuhtaiselta vähän isommassakin ranteessa.

Rado Golden Horse Automatic

Suosittelemme

Samoin aurinkohiottu ja reunoja kohden voimakkaasti tummeneva kellotaulu luovat vintage-henkistä, kuperaa vaikutelmaa ja fiilistä. Modernisointi on tehty kelloon hienovaraisesti, joista näkyvin ja samalla ei niin näkyvä on kupera safiiri, joka on heijastesuojattu. Näin upeast kuultava kellotaulu pääsee kauniisti esiin katsoi sitä mistä kulmasta tahansa.

Rado Golden Horse Automatic
Rado Golden Horse istuu ranteeseen erinomaisesti.
Kellon ranneprofiili on erittäin hillitty.

Toinen modernisointi on luonnollisesti 80 tunnin käyntivaran tarjoava ETA C07.111 -koneisto, joka tunnetaan paremmin nimellä Powermatic 80 – ja jota käytetään laajalti Swatch Groupin eri merkkien toimesta. Tämä on kuluttajan näkökulmasta katsottuna hyvä asia, sillä koneisto on osoittautunut luotettavaksi työjuhdaksi.

Yhteenveto, hinta ja saatavuus

1957 kappaleeseen rajoitettu Golden Horse Automatic on luvalla sanoen tutkan alle jäänyt kellomalli, ilman osaa syytään. Kokonsa puolesta kyseessä on mitä suurimmassa määrin unisex-rannkello, jonka lisäksi sen hehkuvanpunainen olemus sopii monenlaisiin tyyleihin. Kello sujahtaa nätisti hihan alle, mutta toisaalta se on kotonaan myös huomion keskipisteenä.

Rado Golden Horse Automatic istuu ranteeseen erinomaisesti.

Rado Golden Horsen mainio piirre on myös sen alle kahden tuhannen euron hintalappu, jota vastaan saa rahalle paljon vastinetta tyylin, tekniikan ja viimeistelyn osalta.

Suomessa esiteltyä punatauluista Rado Golden Horse -kelloa löytyy Lindroosilta ja *Kulta-Centeriltä. Radon kaikki jälleenmyyjät löydät täältä.

* Sisältää affiliate-linkin.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Rado
 • Mallisto: Golden Horse Automatic
 • Mallinumero: R33930355
 • Koneisto: ETA C07.111 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 3 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 37 mm
 • Kellon korkeus: 10,8 mm
 • Lasi: kupera safiiri, heijastesuojattu
 • Vesitiiviys: 50 m / 5 bar
 • Ranneke: musta nahka terässoljella
 • Hinta: 1950 euroa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat