Quantcast

Tänään ranteessa: Rado Golden Horse Automatic

* Sisältää affiliate-linkin.

Rado Golden Horse on vintage-henkinen pukukello, jonka punaiseksi liukuvärjätty kellotaulu saa sydämen tykyttämään.

Radon historia alkaa vuodesta 1917, jolloin veljeskolmikko Fritz, Ernst ja Werner Schlup perustivat Schlup & Co -nimisen yrityksen. Nimenä Rado näki päivänvalon neljä vuosikymmentä myöhemmin vuonna 1957, jolloin veljekset esittelivät ensimmäisen Golden Horse -kellomallinsa. Nimensä Rado on saanut esperantosta, joka tarkoittaa pyörää.

Myöhemmin Rado on opittu tuntemaan etenkin erikoismateriaalien taitajana, joista etenkin keraamiset kellomallit ovat olleet valmistajan syvintä osaamista. Rado tunnetaan tänäkin päivänä kellomaailmassa tietyllä tapaa oman tiensä kulkijana, joka on säilyttänyt persoonallisen muotokielensä yhdistäen samalla nykyomistajansa Swatch Groupin tekniset voimavarat mm. koneistopuolella. Näin on saatu luotua paketti, jossa hinta ja laatu ovat hyvin linjassaan.

Lisäksi voidaan sanoa, että siinä missä useampi kellomerkki käyttää itsestään ja tekemisistään termiä avantgarde, on Radon persoonallinen tyylistatement todellakin sitä – vaikka eivät sitä markkinoinnnissaan tuo esille.

Rado Golden Horse Automatic

Nyt esiteltävä punatauluinen Golden Horse Automatic on kaunis tribuutti vuonna 1957 esitellylle esikuvalleen. Menneistä ajoista on otettu tähän päivään kellonkuoren design, nykypäivän puku- ja juhlakelloksi sopiva 37 millimetrin koko, sekä kellon siroon kokoon (paksuus vain 10,8 millimetriä) nähden sopivan ohut ja kapea nahkaranneke. Kellon korkeus on kuitenkin 44 millimetriä, joten se näyttää sopusuhtaiselta vähän isommassakin ranteessa.

Rado Golden Horse Automatic

Suosittelemme

Samoin aurinkohiottu ja reunoja kohden voimakkaasti tummeneva kellotaulu luovat vintage-henkistä, kuperaa vaikutelmaa ja fiilistä. Modernisointi on tehty kelloon hienovaraisesti, joista näkyvin ja samalla ei niin näkyvä on kupera safiiri, joka on heijastesuojattu. Näin upeast kuultava kellotaulu pääsee kauniisti esiin katsoi sitä mistä kulmasta tahansa.

Rado Golden Horse Automatic
Rado Golden Horse istuu ranteeseen erinomaisesti.
Kellon ranneprofiili on erittäin hillitty.

Toinen modernisointi on luonnollisesti 80 tunnin käyntivaran tarjoava ETA C07.111 -koneisto, joka tunnetaan paremmin nimellä Powermatic 80 – ja jota käytetään laajalti Swatch Groupin eri merkkien toimesta. Tämä on kuluttajan näkökulmasta katsottuna hyvä asia, sillä koneisto on osoittautunut luotettavaksi työjuhdaksi.

Yhteenveto, hinta ja saatavuus

1957 kappaleeseen rajoitettu Golden Horse Automatic on luvalla sanoen tutkan alle jäänyt kellomalli, ilman osaa syytään. Kokonsa puolesta kyseessä on mitä suurimmassa määrin unisex-rannkello, jonka lisäksi sen hehkuvanpunainen olemus sopii monenlaisiin tyyleihin. Kello sujahtaa nätisti hihan alle, mutta toisaalta se on kotonaan myös huomion keskipisteenä.

Rado Golden Horse Automatic istuu ranteeseen erinomaisesti.

Rado Golden Horsen mainio piirre on myös sen alle kahden tuhannen euron hintalappu, jota vastaan saa rahalle paljon vastinetta tyylin, tekniikan ja viimeistelyn osalta.

Suomessa esiteltyä punatauluista Rado Golden Horse -kelloa löytyy Lindroosilta ja *Kulta-Centeriltä. Radon kaikki jälleenmyyjät löydät täältä.

* Sisältää affiliate-linkin.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Rado
 • Mallisto: Golden Horse Automatic
 • Mallinumero: R33930355
 • Koneisto: ETA C07.111 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 3 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 37 mm
 • Kellon korkeus: 10,8 mm
 • Lasi: kupera safiiri, heijastesuojattu
 • Vesitiiviys: 50 m / 5 bar
 • Ranneke: musta nahka terässoljella
 • Hinta: 1950 euroa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Lindroos avasi TAG Heuer -brändimyymälän Helsinkiin

Sveitsiläinen luksuskellomerkki TAG Heuer avasi pohjoismaiden ensimmäisen brändimyymälän Helsingin keskustaan Mikonkatu 4:ään. Lindroosin operoima myymälä avaa uuden luvun TAG Heuerin 163-vuotisessa historiassa, sillä se...

Watch Awards Finland palkitsi vuoden parhaat uutuudet, teot ja tekijät

Suomalaisen kelloalan vuotuinen palkintogaala, Watch Awards Finland, palkitsi torstai-iltana vuoden 2022 parhaat uutuudet, teot ja tekijät.  Järjestyksessään kolmas palkintogaala järjestettiin kutsuvierastilaisuutena Solo Sokos Hotel Tornissa...

Tänään ranteessa: SLGH007J ja Grand Seikon olemuksen viiltävä kauneus

Tyyliniekka pääsi testaamaan harvinaisen tyylikästä kelloa Lindroosilla. Grand Seiko Heritage Calibre 9SA5 Platinum SLGH007J on Grand Seikon kärkipään tuntumille hinnoiteltu pukukello vuodelta 2021, joka...

Tampereen paras suomalaisten kellomerkkien valikoima löytyy Pirkan Kellosta

S.U.F Helsinki, De Motu, Aittokoski, Pook ja Leijona ovat suomalaisia kellomerkkejä, jotka löytyvät Tampereelta Pirkan Kellon myymälästä ja verkkokaupasta. Tampereen pitkäikäisimpiin kello- ja koruliikkeisiin lukeutuva...

Tyyliniekan uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.