Tänään ranteessa – Leijona Sport Järwi -sukeltajankello

Leijona on tehnyt viime vuosina väkevää paluuta vakavasti otettavaksi kellomerkiksi, josta Sport Järwi -sukeltajankellomallisto on omassa hintaluokassaan hyvä osoitus.

Perkon omistuksessa oleva yli satavuotias Leijona-kellomerkki on luonut nahkaansa uusiksi modernisoimalla mallistoaan ja brändiään, tuomalla rinnalle entistä enemmän mekaanisia malleja, sekä palauttamalla sveitsiläisvalmistuksen osaksi brändiään. Tästä kirkkaimpana jalokivenä on Leijona Heritage -mallisarja, jota tehdään yhdessä Kari Voutilaisen kanssa.

Leijona Sport Järwi -sukeltajankellot

Nyt julkistettu Leijona Sport Järwi -mallisto muodostuu viidestä erivärisestä kellosta, joista ruskeasävyistä – mallinimeä Wooden Shipwreck kantava – mallia on valmistettu vain 50 kappaletta. Nämä mallit on myyty ennakkoon loppuun jälleenmyyjille. Loput neljä mallia ovat jatkuvassa mallistossa.

Malliston värimaailma on rakentunut kattamaan kaikki yleisimmät värit valkoinen poislukien. Sininen, vihreä ja musta, sekä Ranta-Leijonaksi nimeämäni kullanvärinen malli, jossa on erittäin tummanvihreä kellotaulu.

Olisiko "Ranta-Leijona" vuoden 2022 kesäkello?
Olisiko “Ranta-Leijona” vuoden 2022 kesäkello?
Leijona Sport Järwi Wooden Shipwreck
Leijona Sport Järwi Wooden Shipwreck

Sport Järvi -sukeltajankellomalliston ehkä paras piirre on kokoluokka. 40 millimetrin kokoinen teräskuorinen kello sopii jotakuinkin kaikenkokoisiin ranteisiin, joten voimme puhua unisex-kellosta. Kuoren 12,7 millimetrin paksuus on varsin kohtuullinen ja hyvästä istuvuudesta johtuen se tuntuu hieman kokoaan ohuemmalta.

Leijona Sport Järwi -sukeltajankellon sivuprofiili

Suosittelemme

Leijona Sport Järwi -sukeltajankello luottaa Miyotan automaattikoneistoon.

Koneistona Sport Järwi -kelloissa on japanilainen Miyota 8215 -automaattikoneisto, joka tarjoaa 42 tunnin käyntivaran -20 / +40 sekunnin päivittäisellä käyntitarkkuudella. Kellossa on ruuvilukittava vetonuppi ja 200 metrin vesitiiviys. Vetonupissa on pientä välystä, mutta ajan asettaminen onnistuu hacking-toiminnon ansiosta vaivattomasti. Vetonuppi asettuu myös kierteilleen vaivattomasti ja sitä on suojaamassa molemmin puolin olevat ulokkeet.

Leijona Sport Järwi Evergreen Pond
Leijona Sport Järwi Evergreen Pond

Leijona Sport Järwen pieni erikoisuus on se, että kellotaulussa ei ole automaattikoneistosta kertovaa mainintaa Automatic.

Leijona Sport Järwi Shallow Waters
Leijona Sport Järwi Shallow Waters

Hinta ja laatu kohtaavat

Tässä kohtaa on mainittava Sport Järwi -kellomalliston hintataso, joka on houkutteleva. Kellojen hinta on 299 euroa, kullanvärisen Shallow Waters -mallin ollessa 329 euroa. Tälle rahalle saa paljon vastinetta; safiirilasi ja hintaluokassaan hienosti toteutettu kellotaulu, joissa on kohollaan olevat indeksit. Osoittimet ovat isot ja indeksien tapaan niissä on reilu luminointi, joten kellon luettavuus on kaikissa olosuhteissa kohdallaan. Kellossa on tasainen safiirilasi.

Leijona Sport Järwi Wetsuit Black
Leijona Sport Järwi Wetsuit Black
Leijona Sport Järwi Marine Blue
Leijona Sport Järwi Marine Blue

Se missä edullinen hintataso hieman näkyy on kellonkehän materiaalivalinta. Alumiininen kellonkehä on hyvä vaihtoehto, mutta etenkin rajoitetun erän kauniisti kuultava kellotaulu olisi ansainnut parikseen keraamisen kehän, jolla olisi saanut materiaalille ominaisen mattahehkun täydentämään kellotaulun kauneutta. Hyvää on kuitenkin se, että sukeltajankellolle oikeaoppisesti vain vastapäivään liikkuva kellonkehä on tunnokas ja se ei vahingossa naksu paikaltaan.

Leijona Sport Järwi -sukeltajankello

Toinen taloudellinen kompromissi näkyy hieman viimeistelemättömän tuntuisessa teräsrannekkeessa, jonka palat voisivat olla hieman tiukemmin toisissaan kiinni. Lisäksi “Ranta-Leijonan” rannekkeen viimeistelyyn olisin panostanut hieman enemmän. Mutta hintaansa nähden rannekkeet ovat asiallisia. Plussana pitää mainita vielä rannekkeen kapeneminen 20 millimetristä 18 millimetriin, joka lisää rannemukavuutta. Eli summa summarum, ranneke haukkuu (tai pitäisikö sanoa karjuu) hintansa.

Leijona Sport Järwi -kellon teräsranneke ja solki.
Teräsrannekkeessa ja sen lukossa on harjattu pinta, johon pientä tvistiä tuo rannekkeen kiillotetut keskipalat.

Kenelle Sport Järwi on suunnattu?

Jos suoraan sanotaan, on Sport Järwi ensimmäinen Perus-Leijona, jonka voisin hankkia omaan käyttööni. Laajemmin ajatellen Sport Järwi on samalla kertaa ensimmäinen nykypäivän Leijona-kellomalli, joka näyttää ja tuntuu hintaansa arvokkaammalta.

Leijona Järwi -sukeltajankello on onnistunut unisex-kello.

On oikeastaan ihmetyksen aihe, miten pitkään Leijonalta kesti tuoda markkinoiden suosituimpaan segmenttiin (eli sukeltajankelloihin) oma mekaaninen vastineensa. Itse asiassa Leijona esittää vahvan haasteen lukuisille mikrokellobrändeillä hintatason sekä hinta-laatusuhteen osalta.

Leijona Sport Järwi -sukeltajankellomallisto.
Jatkuvassa mallistossa olevat Leijona Järwi -sukeltajankellot.
Leijona Sport Järwi Wooden Shipwreck Limited Edition
Leijona Sport Järwi Wooden Shipwreck Limited Edition

Nimittäin 300 eurolla ranteeseen saa konstailemattoman käyttökellon, joka sopii hyvin elämän eri tilanteisiin arvokkaimpia juhlia lukuunottamatta. Jos Leijonan suunta on tämä, voin povata kellomerkille valoisaa tulevaisuutta.

Sport Järwi -sukeltajankellot ovat saatavilla jälleenmyyjien kautta.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Leijona
 • Mallisto: Sport Järwi
 • Mallinumerot:
  • 5012-2555 (Wooden Shipwreck), rajoitettu erä 50 kpl
  • 5010-2553 (Shallow Waters)
  • 5012-2551 (Wetsuit Black)
  • 5010-2552 (Marine Blue)
  • 5012-2553 (Evergreen Pond)
 • Koneisto: Miyota 8215 -automaattikoneisto
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 40 mm
 • Kuoren paksuus: 12,7 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 20 mm
 • Ranneke: teräs
 • Hinta: 299 € (kullanvärinen malli 329 €)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat