Tänään ranteessa: Bell & Ross BR V2-92 Military Beige

Kaupallinen yhteistyö: Aseman Kello

Ranskalainen Bell & Ross on muutamassa vuodessa noussut kiinnostavimpien kellonvalmistajien joukkoon, jonka uutuudet ovat herättäneet innostusta ympäri maailmaa – eikä seuraavaksi esiteltävä BR V2-92 Military Beige -kellomalli tee poikkeusta.

Pienenä johdantona minun on todettava, että Bell & Ross on onnistunut luomaan itselleen tunnistettavan DNA:n etenkin neliönmuotoisten kellojensa osalta, joiden lisäksi mallistoon on tullut nämä tunnistettavat piirteet omaava ja paljon keskustelua herättänyt BR 05 -sporttikellomallisto, jonka olen aiemmin jo esitellyt.

Bell & Ross BR 05 Black Steel
Bell & Ross BR 05 Black Steel

Neliömäisten kellojen rinnalle Bell & Ross on tuonut ns. vintage-kellomalliston, joka on monille kuluttajille helpommin lähestyttävä. Syy on selkeä, sillä tämän malliston rannekellot ovat tutusti ja turvallisesti pyöreitä – omaten kuitenkin omaleimaisen ja nimensä mukaisesti sotilashenkisen designin ja fiiliksen, joka erottaa ne hyvällä tavalla kilpailijoistaan.

Bell & Ross BR V2-92 Military Beige Automatic

BR V2-92 Military Beige kuuluu edellä mainittuun vintage-mallistoon, edustaen esimerkillisesti ns. field watch -segmenttiä, jonka tärkeimmät tunnusmerkit käyttäjälleen ovat huolettomuus ja konstailemattomuus. Toisin sanoen kellon käyttämistä ei tarvitse erityisesti varoa missään tilanteessa.

https://www.marmai.fi/uutiset/samuji-sai-velkomustuomion-selittaa-inhimillisella-virheella-ja-kertoo-myos-toimittavansa-puuttuvat-tilinpaatokset-rekisteriin/fbef8df5-376d-4537-a2da-267cc0e1a6d0
Kellon tunti- ja minuuttiosoittimissa on voimakas SuperLuminova-pinnoite, joten kellonajan lukeminen onnistuu pimeässä.

Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että kellonkuori on satiinihiottua terästä, jossa eivät pienet käytönjäljet helposti näy. Lisäksi mustasta alumiinista tehty kellonkehä on kevyt, iskunkestävä ja vaikeasti naarmuuntuva. Molempiin suuntiin pyörivä kellonkehä on erittäin tunnokas, joten se ei vahingossa ihan helposti liiku suuntaan tai toiseen.

Kun tähän yhdistetään sisäpuolelta heijastesuojattu safiirilasi (ulkopinnalla oleva heijastesuojaus olisi altis naarmuille) ja ruuvilukittava vetonuppi 100 metrin vesitiiviydellä, on käsissämme kello, joka on aitoon Bell & Ross -henkeen tehty käyttöä varten.

Käytettävyyden täydentävät vetonupin säntillinen tuntuma, kellon jämptisti ranteeseen vetävä joustoranneke – joka on muuten Erika’s Originalsin tekemä, sekä erittäin kauniisti toteutettu hiekanvärinen kellotaulu, jonka mattapinnoite tekee kellosta selkeästi luettavan. Tätä piirrettä oppii arvostamaan nopeasti, sillä kun puhumme käyttökellosta, on kellotaulun luettavuus kriteereissä korkealla.

Sama konstailematon tyyli jatkuu konehuoneen puolella, eli Bell & Ross luottaa laajasti käytössä olevaan Sellita SW300-1 -koneistoon, joka kantaa oman viimeistelyn jälkeen merkintää BR-CAL.302. Tämä samainen koneisto on käytössä myös aiemmin esitellyssä Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte -sukeltajankellossa.

Persoonallinen käyttökello työhön ja vapaa-aikaan

Pukeutumisen kannalta Bell & Ross BR V2-92 Military Beige on kiitollinen rannekello, koska se toimii monenlaisissa tyyleissä. Beige kellotaulu ja kupera safiirilasi tekevät kellosta sopivassa määrin vintage-henkisen, joka avaa oven formaalimpaan pukeutumiseen ranneketta vaihtamalla. Oma suositukseni on valmistajan oma teräsranneke, joka on äärimmäisen mukava ranteessa ja tekee BR V2-92 Military Beigestä riittävässä määrin pukukellomaisen. Yhtälailla laadukas nahkaranneke on mitä mainioin vaihtoehto bisnes- ja bisnes casual -pukeutumisessa.

Jos etsisin itselleni vain yhtä rannekelloa, jolla voisin mennä tilanteeseen kuin tilanteeseen, on Bell & Ross BR V2-92 Military Beige varteenotettava vaihtoehto. Etenkin kun hinta on laatuunsa nähden hyvin kohdallaan. Mikäli hakusessa on hieman sporttisempi vaihtoehto, tutustuisin samaan mallistoon kuuluvaan BR V2-94 Military Beige -kronografiin.

Bell & Ross BR V2-92 Military Beige Automatic
Bell & Ross BR V2-92 Military Beige

Bell & Ross BR V2-94 Military Beige -kronografi

Tutustu Bell & Rossiin Aseman Kellon myymälöissä

Mikäli haluat tutustua Bell & Rossin kellotarjontaan, suosittelen vierailemaan Aseman Kellon Kluuvikadun tai Aleksanterinkadun myymälöissä, joista löytyy kattava valikoima eri malliston rannekelloja.

Pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: BRV292-BEI-ST/SF
 • Koneisto: BR-CAL.302 -automaatti (pohjautuu Sellita SW300-1 -koneistoon)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 41 mm
 • Kuoren paksuus: 11,8 mm
 • Lasi: kupera safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: joustoranneke
 • Hinta: 2.600 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Watches & Wonders (entinen SIHH) on peruttu koronaviruksen takia

Maailmanlaajuiseksi epidemiaksi paisunut koronavirus on saanut kelloalalla uuden "uhrin", sillä maailman tärkeimpiin kuuluva messutapahtuma Watches & Wonders Geneva ilmoitti...

BMW:n “Tesla” on pian täällä – 530-hevosvoimainen Concept i4 esitellään Genevessä

BMW lähti mukaan sähköautobisnekseen todella hyvissä ajoin, kun lähinnä kaupunkikäyttöön suunniteltu i3 esiteltiin jo kohta seitsemän vuotta sitten. Sen...

Volkswagen esitteli uuden pistokehybridin – Touareg R on yli 460-hevosvoimainen SUV-järkäle

2000-luvun alussa markkinoille tuotu VW Touareg on tätä nykyä edennyt kolmanteen sukupolveensa. Pari vuotta sitten myyntiin tulleen ison katumaasturin...

Tämä kasarimersu on yhtä kallis kuin uusi Lambo – leveäkorinen 560 SEC 6.0 AMG on yksi vain 50 valmistetusta yksilöstä

Syksyllä 1981 Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Mersun S-luokan coupé oli yksi aikakautensa tyylikkäimpiä autoja. SEC:llä oli kuitenkin brutaalimpikin puolensa, minkä...

Jäähyväiset tyylille – Mersu lopettaa S-luokan coupén ja avomallin valmistuksen

Tyylikkäimmistä autoista puhuttaessa isot kaksioviset coupét ja avomallit ovat olleet perinteisesti vahvoilla. Esimerkiksi Mercedeksen valikoimaan tällaisia autoja on kuulunut...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...