Tampereen Räätälistudio avasi ovensa

Tampereella on positiivista pöhinää miesten pukeutumisen saralla, josta tuorein esimerkki on Helsingissä toimivan Räätälistudio BQ:n laajentuminen Hämeenpuiston varteen. Mittavaatteita toimittava Räätälistudio avasi ovensa lokakuun alussa entisen Galerie Wikstedtin tiloissa.

Räätälistudion liikeideana on myydä Thaimaassa tarkoin valittujen räätälien tekemiä pukuja, irtotakkeja, paitoja ja päällystakkeja erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Perinteisistä Thaimaan räätälipukujen toimittajista he poikkeavat edukseen siten, että räätälit ovat heidän omilla listoillaan sen sijaan, että heillä olisi vain löyhässä yhteistyössä olevia räätäleitä. Tällä järjestelyllä on saavutettu vuosien myötä molemminpuolinen luottamus tekemiseen ja sitä kautta laatuun.

Räätälistudion harmaa mittapuku.

Tilausprosessi

Räätälistudion oma prosessi sisältää ns. valmiin puvun sovituksen, johon tehdään paikallisen ompelijan toimesta tarvittavat muutostyöt istuvuuden varmistamiseksi. Perinteisestä mittapukutilauksesta prosessi poikkeaa mm. siten, että pukujen tekeminen perustuu puhtaasti mittojen ottamiseen, eikä ns. sovitusvaatteiden sovittamiseen ja niiden pohjalta tehtäviin mittamuutoksiin.

Mittamerkinnät ja tilauksen speksit tehdään valmiille lomakkeille.
Mittamerkinnät ja tilauksen speksit tehdään valmiille lomakkeille.

Räätälipuvusta prosessi eroaa mm. niin, että välisovituksia ei ole, vaan puku tehdään kerralla valmiiksi otettujen mittojen perusteella. Tästä johtuen Räätälistudiolla on täysi laatutakuu, eli jos puku ei vastaa sovitusvaiheessa odotuksia ja sitä ei saa korjattua kotimaassa, saa asiakas rahat takaisin.

Sanna-Leena Linna vastaa Tampereen Räätälistudion toiminnasta ja mittojen ottamisesta.
Sanna-Leena Linna vastaa Tampereen Räätälistudion toiminnasta ja mittojen ottamisesta.

Muuten tilausprosessi kulkee normaaleja reittejään, eli asiakkaan kanssa käydään läpi puvun käyttötarkoitus, jonka pohjalta valitaan sopivat kankaat ja yksityiskohdat. Tämän jälkeen otetaan mitat ja laitetaan tilaus eteenpäin. Tilauksen toimitusaika on noin viisi viikkoa sesongista riippuen ja luovutus tapahtuu Räätälistudiolla. Yritysasiakkaiden kohdalla luovutus voi tapahtua kootusti myös työpaikalla.

Räätälistudion normaali käytäntö on, että tilauksesta maksetaan puolet tilaushetkellä ja toinen puolikas vaatteen luovutuksen yhteydessä.

Suosittelemme

Brittihenkisyyttä ja klassisuutta

Räätälistudion puvut edustavat klassista ja brittihenkistä tyyliä. Käytännössä tämä tarkoittaa takkien osalta ainakin joissain määrin topattuja olkapäitä. Poikkeustapauksissa takin voi saada hyvinkin kevyillä olkapäillä, mutta tällöin kannattaa varautua hieman suurempaan hintaan, sillä kustannustehokkaasta konseptista poikkeaminen aiheuttaa räätäliltä lisätyötä.

Pukukangasvalikoima käsittää tarpeelliset peruskankaat.
Pukukangasvalikoima käsittää tarpeelliset peruskankaat.

 

Kangaspuolella valikoimasta löytyy hyviä peruskankaita niin juhlaan kuin arkeen. Jokaisen vaatekaapin perusvaatekappaleeseen, siniseen pukuun, löytyy lukuisia oivallisia kangasvaihtoehtoja. Samoin paitakankaissa löytyy riittävästi vaihtoehtoja.

Vaatteiden huolittelu on moitteetonta.
Vaatteiden huolittelu on moitteetonta.

Milloin sitten kääntyisin Räätälistudion puoleen? No ainakin silloin, jos vaatekaappiin pitää saada istuvaa vaatetta järkevällä budjetilla. Jos kyse on ensimmäisestä mittatilauksesta, on Suomen päässä tapahtuva mittaustapahtuma suomalaisella kuluttajasuojalla muutenkin hyvä ratkaisu, koska näin vältytään huonolta lopputulokselta.

Raatalistudio-pukuja

 

Lue lisää