Tammikuun alelöytöjä

Joulun jälkeen starttaavat perinteiset alennusmyynnit. Koska talvi pakkasineen oli lopulta saapunut, päätin piipahtaa paikalliseen ostoskeskukseen ja katsoa mitä lämmintä olisi tarjolla tyylikkääseen talvipukeutumiseen.

Hyvinkäällä kauppakeskus Willassa vaatetarjonta on perinteistä ketjutavaraa: Dressman, H&M, Halonen ja pari pienempää liikettä. Pienemmissä liikkeissä ei ollut suoraan sanottuna mitään kiinnostavaa, ja H&M oli tuttuun tyyliin käytännössä pelkkää huonolaatuista, ohutta keinokuitua. Onneksi Dressmanilta ja Haloselta löytyi kohtuullisen hintalaatusuhteen talvivaatetta.

Edullisesti lämmintä ylle: puuvillaneule Dressmanilta ja sammarit Haloselta.
Edullisesti lämmintä ylle: puuvillaneule Dressmanilta ja sammarit Haloselta.

Olen jo aiemmin havainnut Dressmanin neuleet hyvälaatuisiksi, mutta valitettavasti värivalikoima on ollut kaikkea muuta kuin klassiseen pukeutumiseen sopiva. Edellistalvina olin jo poistanut liikkeistä kaikki kelpuuttamani värit: tummansinisen, violetin ja sinapinruskean. Tänä vuonna suureksi ilokseni valikoimaan oli lisätty myös tummanruskea vaihtoehto ja se päätyi ostoskoriin kohtuullisella 29,95 € hinnalla. Neule on 100% puuvillaa, työnjälki hintaluokassa hyvää ja kokemusten perusteella neuleen voi odottaa kestävän pitkään.

Halosella tarjouksessa oli sopivasti paksuhkoja vakosamettihousuja ruskeana, tummanvihreänä, tummansinisenä ja mustana. Housut istuivat kohtuullisesti (eli valmishousuiksi hyvin) ja otin matkaan tummanruskean version hintaan 30 €. Housujen materiaali on 80% puuvilla, 18% polyamidia ja 2% elastaania, joten joustavuus tuo pientä lisämukavuutta jouluähkystä vielä kärsiville.

Muutaman päivän kokemuksella housut ovatkin mukavat, mutta hieman kiiltävä kangas näyttää tietyssä valaistuksessa ikävältä. Jos kiilto ei häiritse, niin ostoslistalle vaan: housut ovat nykyisistä sammareistani lämpimimmät ja siten käypä ostos pakkasia silmällä pitäen.

Sammarit, neule ja vanhan liiton leivinuuni lämmittävät mukavasti talvipakkasilla.
Sammarit, puuvillaneule ja vanhan liiton leivinuuni lämmittävät mukavasti talvipakkasilla.

Lue lisää