TAG Heuer Aquaracer Professional 300 – jotain uutta ja jotain vanhaa

Watches & Wonders 2021

TAG Heuer esitteli uuden Aquaracer Professional 300 -sukeltajankellomalliston kahdessa – 36 ja 43 millimetriä – kokoluokassa.

Uudistuksen kokeneen malliston suunnittelun tavoitteena oli entistä parempi istuvuus, joten lopputuloksena on aiempaa ohuempi ja kevyempi kello. Muutoksista huolimatta Aquaracerin todellista luonnetta ei unohdettu, vaan se sisältää edelleen malliston kuusi ominaispiirrettä, eli yhteen suuntaan kiertyvän kellonkehän, ruuvilukittavan vetonupin, vähintään 200 metrin vesitiiviyden, selkeän luminoinnin, safiirilasin, sekä tuplavarmistetun rannekkeen lukon.

Johdonmukainen muotokieli ja luettavuus avainasemassa

Suunnittelussa kiinnitettiin ensimmäisenä huomio Aquaracerin tunnistettavimpaan osaan, eli 12-sivuiseen kellonkehään. Perusmuoto säilytettiin ennallaan ja siihen integroitiin naarmuuntumaton keraaminen insertti, johon on kaiverrettu minuuttiasteikko. Samoin kellonkehän hammastuksen muotoa muutettiin hienovaraisesti entistä paremman käyttötuntuman saavuttamiseksi.

Kehitystyötä tehtiin myös pinnan alla, eli kellonkehän sisäistä hammastusta muotoiltiin niin, että mekanismi on entistä tasaisempi, hiljaisempi ja tunnokkaampi. Näin kellonkehän siirtäminen on entistä ergonomisempaa. Sama ergonominen parannus on havaittavissa ruuvilukittavan nupin molemmin puolin olevissa suojissa, jotka ovat aiempaa pyöreämmät ja ovat näin miellyttävämmät kämmenselkää vasten.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300

Uuden TAG Heuer Aquaracerin päivyri.

Suosittelemme

Toinen helposti nähtävä muutos on tapahtunut kellon kuudessa sijaitsevan päivyrin osalta, jonka kohdalla oleva suurennuspiste on sijoitettu safiirilasin sisäpuolelle. Tällä muutoksella on haettu päivämäärän parempaa luettavuutta etenkin sivusta katsottuna.

Kellonkehän muodosta on johdettu myös muita yksityiskohtia kellon suunnitteluun, kuten kahdeksankulmaiset tunti-indeksit ja 12-kulmainen vetonuppi. Omaan silmään nämä pienet yksityiskohdat tuovat hienovaraista harmoniaa.

Aquaracer Professional 300:n toinen suunnittelun painopistealue oli parantaa kellon yleistä ulkonäköä ja luettavuutta. Uudessa mallissa on leveämpi ja miekan muotoinen – TAG Heuer 2000 -mallista tuttu tuntiosoitin, sekä selkeästi kapeampi minuuttiosoitin, joka tuo vaivattomaan kellonajan lukemiseen tarvittavaa kontrastia. Luettavuutta etenkin pimeässä on parannettu käyttämällä tuntiosoittimessa ja tunti-indekseissä vihreää Super-Luminovaa, kun taas minuuttiosoittimessa on käytetty sinistä Super-Luminovaa.

TAG Heuer Aquaracerissa on voimakas lume.

Kaikki edellä mainitut yksityiskohdat tarjoavat paremman luettavuuden ja käytettävyyden, johon sukeltaja voi turvautua ääriolosuhteissa, joissa näkyvyys on heikko. Yhtälailla nämä suunnitteluratkaisut parantavat myös toimistosukeltajien käyttökokemusta, joka lienee lopulta kaupallisesti tärkeämpi asiakaskohderyhmä.

Monipuolinen sporttikello työhön ja vapaa-ajalle

TAG Heuer on tiedostanut sen, että siinä missä Aquaracer Professional 300 on luotettava instrumenttikello, on sen mukauduttava erilaisiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin. Sukeltajankellot ovat olleet suosittuja käyttökelloja niiden kestävyyden ja monipuolisuuden ansiosta, jonka takia ne ovat osa jokapäiväistä pukeutumista niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Tämän takia Aquaracerin muotokielestä haluttiin ohuempi ja kevyempi. Tämän takia kellon elementtejä on ohennettu vaarantamatta kellon ydinominaisuuksia, joista aiemmin mainitsin. Moderneilla suunnitteluratkaisuilla kellon kestävyyttä ja ergonomiaa on saatu parannettua. Samalla ulkonäköä on viilattu entistä hienostuneempaan suuntaan, jolla puhutellaan eleganttia sporttikelloa etsivää asiakaskuntaa.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 silhuetti

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 -sukeltajankellon takakansi.

Aquaracerin suunnittelufilosofia ulottuu myös kellon takapuolelle, jonka sisäpuolella olevan kuusikulmaisen rakenteen ansiosta takakansi on aina suorassa. Sama kulmikas muotokieli jatkuu takakannen 12-kulmaisessa osassa, jonka keskellä on vanhanmallisen ns. scaphandre-sukeltajanpuvun kypärän kuva.

Koneistona uudessa Aquaracerissa on aiemmista malleista tuttu ja turvallinen Calibre 5, joka tarjoaa maltillisen 38 tunnin käyntivaran.

TAG Heuerin sanoin näiden teknisten ja esteettisten päivitysten seurauksena uusi Aquaracer Professional 300 on samaan aikaan nyökkäys menneisyyteen ja kurkotus tulevaisuuteen.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 -mallisto

Uudistunut Aquaracer-mallisto kattaa ensimmäisessä vaiheessa seitsemän eri mallia kahdessa eri koossa. Kellomalleista neljä ovat 43 millimetrin kokoisia ja kolme 36 millimetrin kokoisia. Kuusi kellomalleista on tehty ruostumattomasta teräksestä, joiden kellotaulun väri on joko musta, sininen tai hopea. Yksi kellomalleista, eli vihreätauluinen 43 millimetrin kokoisena on tehty titaanista, kellonkehän ollen kuitenkin titaania.

43 millimetrin mallisto

43 millimetrin kellojen kellotauluissa on kaiverretut vaakasuuntaiset viivat, kun taas pienemmissä malleissa kellotauluissa on kaiverrettu vuonna 2019 esitelty aaltokuvio. Lisäksi sinitauluisessa 36 millimetrin mallissa on kahdeksaan kahdeksankulmaiseen tunti-indeksiin istutettu timantit, sekä teräsrannekkeessa kiillotetut keskipalat.

36 millimetrin mallisto

Tästä pääsen vielä Aquaracerin teräsrannekkeeseen, joka on työkalukellolle sopivasti ja kellonkuoreen sopien harjattua terästä, pl. mainitsemassani 36 millimetrin timanttimallissa, sekä titaanikuorisessa mallissa, jonka ranneke on lukon painikkeita lukuunottamatta tehty titaanista. Rannekkeessa on uusittu solki kätevällä hienosäätömekanismilla, jolla rannekkeen pituutta voi säätää tarpeen mukaan.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 -sukeltajankellon teräsrannekkeen lukko.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 -malliston hintataso mallista riippuen on 2.850 – 4.000 euroa. Maailmanlaajuiset toimitukset käynnistyvät kesäkuussa. Normaaliin mallistoon kuuluvien kellojen lisäksi TAG Heuer esitteli Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844 -mallin rajoitettuna eränä, jonka hinta on 4.100 euroa ja jonka toimitukset alkavat elokuussa. Tätä mallia valmistetaan 844 kappaletta.

Kuvat: TAG Heuer

Lue lisää