Swatch Group uudistaa johtoporrastaan

Kellojätti Swatch Group uudistaa johtoryhmiensä kokoonpanoa 1. heinäkuuta, jonka yhteydessä kuusi kellomerkkiä – Longines, Certina, Hamilton, Rado, Tissot ja Union – saavat uudet toimitusjohtajat.

Swatch Groupin komentoketju muodostuu hallituksesta, ryhmän johtoryhmästä (Executive Group Management Board) ja laajennetusta johtoryhmästä (Extended Group Management Board). Nyt tehdyt nimitykset ovat sisäisiä, sillä kaikilla henkilöillä on pitkä tausta Swatch Groupin johtotehtävistä.

Swatch Groupin sisäinen kierrätys

Toimitusjohtajia vaihtavat Longines, Certina, Tissot, Hamilton, Rado ja Union. Uutisen myötä kaksi merkittävää kelloalan vaikuttajaa siirtyvät pois operatiivisesta johdosta, kun Longinesin toimitusjohtaja Walter von Känel (78) aloittaa kunniapuheenjohtajan tehtävässä, ja Tissotin väistyvä toimitusjohtaja François Thiébaud siirtyy Tissotin hallituksen puheenjohtajaksi.

-- MAINOS --

Walter von Känel jatkaa edelleen Longines Foundationin puheenjohtajana.

Walter von Känel teki poikkeuksellisen mittavan, 51-vuoden mittaisen uran Swatch Groupin palveluksessa.
Walter von Känel teki poikkeuksellisen mittavan, 51-vuoden mittaisen uran Swatch Groupin palveluksessa, joista viimeiset 32 vuotta Longinesin toimitusjohtajana.

von Känelin korvaa Radon nykyinen toimitusjohtaja ja laajennetun johtoryhmän jäsen Matthias Breschan. Hänet korvaa puolestaan Certinan ja Unionin toimitusjohtajana toimiva Adrian Bosshard. Certinan uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Jacquet Drozin myyntijohtaja Marc Aellen. Unionin toimitusjohtajan pestin saa harteilleen Franz Linder, joka jatkaa myös Midon toimitusjohtajana.

Tissotin uudeksi toimitusjohtajaksi siirtyy Hamiltonin toimitusjohtaja Sylvain Dolla, joka nousee nimityksen myötä laajennettuun johtoryhmään. Hamiltonin toimitusjohtajaksi nousee merkin myyntijohtajana toimiva Vivian Stauffer.

Toimitusjohtajanimitysten lisäksi Omegan toimitusjohtajana ja laajennetun johtoryhmän jäsenenä toimiva Raynald Aeschlimann on nimitetty Swatch Groupin johtoryhmän jäseneksi.

Swatch Group lyhyesti

Swatch Group on sveitsiläinen, maailman suurin kellonvalmistaja, joka omistaa 18 kellomerkkiä (Blancpain, Breguet, Calvin Klein, Certina, Flik Flak, Glashütte Original, Hamilton, Harry Winston, Jaquet Droz, Léon Hatot, Longines, Mido, Omega, Pierre Balmain, Rado, Swatch, Tissot ja Union Glashütte).

Kellomerkkien lisäksi Swatch Group omistaa koneistovalmistaja ETA:n, jonka osaamista ja tuotantokapasiteettia hyödynnetään merkittävästi ryhmän sisällä. Tämän lisäksi ETA myy koneistojaan muille kellomerkeille.

Swatch Groupin liikevaihto oli tilikaudella 2019 noin 7,73 miljardia euroa ja tulos noin 960 miljoonaa euroa. Ryhmän liikevaihdosta lähes 97 prosenttia tulee rannekelloista. Lisätietoja Swatch Groupista löydät täältä.

Artikkelin pääkuva: Swatch Group

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Purjeet ylös! Esittelyssä Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Vaativaan harrastus- ja ammattikäyttöön suunnitellusta Citizen Promaster -mallistosta löytyy työkalu moneen lajiin - tapahtui toiminta sitten maalla, merellä tai...

Pirkan Kello Aikarauta-blogi testaa: De Motu DM-Z

Pitkällisen odottamisen jälkeen saimme De Motu DM-Z -pilottikellon vihdoinkin Pirkan Kelloon. Kellon saapuminen viivästyi koneistojen saatavuuden ja ennakkotilausten valmistumista...

Stepan Sarpaneva tavoittelee kelloalan “Oscareita” kahdessa kategoriassa

Stepan Sarpaneva on noussut kellomaailman raskaaseen sarjaan, sillä kaksi hänen rannekelloaan on ehdolla kelloalan Oscareiksi mainitun Grand Prix d’Horlogerie...

G-SHOCK × Rui Hachimura donkkaa tykisti

Casio on julkaissut uuden G-Shock- malliston kellon yhteistyössä japanilaisen ammattilaiskoripalloilija Rui Hachimuran kanssa. Japanilaisen Casion G-Shock- mallisto on...

Uutuus: Oris Roberto Clemente Limited Edition

Oris Big Crown -kellomalliston uusin lisäys on baseball legenda Roberto Clementen elämää ja humanitääristä työtä juhlistava erikoismalli. Kellonvalmistuksen ohella luonnonsuojelun...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...