Suomalaista koruosaamista Jyväskylästä

Sain kunnian tutustua innostuneeseen suomalaiseen korualan yrittäjään Pasi Torkkeliin, joka luotsaa yritystään Torkkeli & Co. Oy:tä Jyväskylässä.

Torkkeli Jewelleryn tarina alkaa vuodesta 1998, jolloin Pasi Torkkeli aloitti isosisänsä jalanjäljissä käsityöläisyyden tien ja opiskelun kultaseppäkoulussa jalometallien ja jalokivien parissa. Valmistumisensa jälkeen Torkkeli sai arvokasta oppia työskennellessään yrittäjänä alan parhaiden kultaseppien kanssa Helsingissä kaikkiaan noin 4 vuotta.

Kyseisellä ajanjaksolla on merkittävä rooli vankan ammattitaidon kasaamisessa. – Ilman tuota kokemusta oma yritystoimintani ei olisi lähtenyt eteenpäin, pohdiskelee Torkkeli.

Kuvaaja: Susanna Kääntä
Pasi Torkkeli Kuvaaja: Susanna Kääntä

Yrittäminen on ollut määrätietoista puurtamista ja työtunteja ei olla laskettu. Kantavana ajatuksena on aina ollut, että kun tehdään, niin tehdään kunnolla. Intohimo ja kokemus näkyy työn tuloksessa ja korut ovat laadukkaan omaleimaisia. Torkkelin koruja himoitaan erityisesti ulkomailla ja niitä viedään paljon muun muassa Yhdysvaltoihin, Britteihin ja Australiaan. Dubain markkinoille kultaseppä on saanut tehdä suomalaisen mittapuun mukaan mielettömän näyttäviä, huimia timanttiluomuksia.

Käsityöläisen omistautuneisuus näkyy

Torkkeli Jewellery:n mallisto on silmää hivelevään suomalaisosaamista parhaimmillaan. Kaikki korut suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun Jyväskylässä. Korut syntyvät yhdistämällä perinteistä kultasepän käsityötä ja alan modernia tekniikkaa ja niissä todella näkyy Torkkelin omaleimainen valmistustyyli ja hienovarainen käsityöläisyydenleima.

Suosituimpia myyntiartikkeleita ovat ylivoimaisesti vihki- ja kihlasormukset, mutta erityisesti tässä kesän ja juhlakauden kynnyksellä on hyvä muistaa, että mallistosta löytyy myös muut korut ja esimerkiksi kalvosinnappit, joista jokainen on käsintehty, kustomoitavissa oleva yksilö. Koruja valmistetaan myös täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Oman koruvalmistuksen lisäksi Torkkeli Jewellery on myös valtuutettu Oris- ja Seiko Elite jälleenmyyjä.

Suosittelemme

Propilot Alarm Limited Edition, 1kpl varattavissa heti.

Torkkelin klassikot

Torkkelin Filigraani-sormukset ovat haluttuja klassikoita, jollaisia ei muualta saa. Filigraania saavutaan ostamaan ympäri Suomen ja sitä menee paljon myös esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Mallistossa on saatavilla toki myös ajansaatossa maailmalla klassikon asemaan nousseita malleja kuten esimerkiksi Solitaire-, Allianssi- ja Halo-sormukset, mutta liukuhihnakamaa on täältä turha etsiä, klassikotkin on aina maustettu twistillä Torkkelin tapaan.

Fleurette, rosékultaa sekä kolme timanttia yht. 0,25ct H-Vs.
Kuvaaja: Mikael Pettersson.

Torkkelin sormukset ovat kyllä toimittajan silmään henkeäsalpaavan upeita! Mallistoa selatessa on vaikea päättää mikä on mieleisin, sillä jokainen koruyksilö todellakin häikäisee omalla persoonallisella tavallaan. Inspiraationsa Pasi Torkkeli saa milloin mistäkin ympäriltään löytyvästä ja muistikirjaan tallentuu usein erilaisia muotoja tulevaisuuden varalle.

Kuvaaja: Susanna Kääntä

Materiaaleina jalometalleja ja laadukkaita jalokiviä

Materiaaleina koruissa käytetään kestosuosikkina jo vuosia pysytellyttä valkokultaa, mutta enenevässä määrin myös rose- ja keltakultaa, sekä niiden yhdistelmiä.

Torkkelin käyttämästä kullasta 100% ja platinasta 60% on kierrätettyä. Koruissa käytetään ainoastaan aitoja, huolellisesti valittuja jalokiviä, jotka ostetaan muutamalta luottotoimittajalta Kanadasta ja niiden alkuperä on tiedossa kaivostarkkuudella. Kivet ovat upeita, puhtaita jalokiviä, joiden yksilöllinen kauneus on saatu esiin useimmiten Saksassa tehdyllä, laadukkaalla hionnalla. Materiaalien jokainen työvaihe on länsimäisten standardien mukainen.

Mieletön tuttavuus. Torkkeli Jewelleryn verkkokaupasta löytyy varmasti hyviä lahjavinkkejä monessa eri hintaluokassa. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

Lue lisää