Suomalainen Jurmo esitteli ensimmäiset kellomallinsa

Uusi suomalainen kellomerkki Jurmo on esitellyt pitkän odottelun jälkeen peräti kolme mekaanista kellomallistoa.

Jurmo Watches on uusi suomalainen kellomerkki, joka on perustettu vuonna 2017. Jurmon ensimmäinen virallinen ulostulo tapahtui vuonna 2018 Suomen suurimmassa kelloalan tapahtumassa, The Watch Show Finlandissa, josta alkaen kelloja on odotettu saataville. Kellomerkin perustamisessa on ollut omat haasteensa, joista viimeisin liittyi covid-19 -pandemian aiheuttamaan komponenttien saatavuusongelmiin. Nyt haasteet on kuitenkin selätetty ja valmistaja esitteli virtuaalisesti peräti kolme kellomallistoa.

Jurmo Ysi

Jurmo Ysi on armeijahenkinen kronografi, joka on saatavissa neljällä erivärisellä kellonkehällä sekä aurinkohiotulla kellotaululla. Kellossa on ETA:n top grade -tason 7750-koneisto, johon on lisätty fly back -moduuli. Kellon koko on 40 millimetriä, mikä on varsin maltillinen 7750-koneistoja käytettävissä kelloissa. Ysin vetonuppi ovat ruuvilukittava ja kellolle luvataan 100 metrin vesitiiviys. Ysin hinta on 2.680 euroa, johon sisältyy kolme ranneketta.

Jurmo RO

Jurmo RO on vintage-henkinen, autourheilun suuntaan voimakkaasti kumartava kronografi, jonka voimanlähteenä toimii Ysin tapaan ETA:n top grade 7750-koneisto. Huomionarvoista on koneistoon nähden kellon poikkeuksellisen pieni koko, 37,8 millimetriä, joka on itsessään hieno saavutus. Kellon siroutta korostaa rannekkeen 18 millimetrin korvakeväli, joka tekee kellosta siron myös ranteessa. Kellolle luvataan 50 metrin vesitiiviys.

Jurmo RO on saatavilla neljällä eri värisellä aurinkohiotulla kellotaululla, joista peri-brittiläinen racing green nousi omaksi suosikikseni. Kellon hinta on Ysin tapaan 2.680 euroa ja sen mukana tulee niin ikään kolme erilaista ranneketta. Teräsranneke on saatavilla lokakuun puolivälissä.

Jurmo Karu

Jurmon kolmas uutuusmallisto on pienimuotoinen yllätys, sillä kyse on naisille suunnatusta mekaanisesta kellosta. Karu on 32 millimetrin teräskuoriin pakattu rannekello, jonka koneistona on ETA:n top grade -tasoinen 2892-automaattikoneisto. Kello on saatavilla kahdella eri värisellä mattapintaisella kellotaululla, joiden päällä kullatut indeksit tuovat kellolle sopivaa kontrastia.

Suosittelemme

Vain seitsemän millimetrin paksuisen Karun hinta on 1.380 euroa. Kello toimitetaan nahkarannekkeella, jonka lisäksi teräsranneke on saatavilla lokakuun alussa.

Yhteenveto

Totuuden nimissä on sanottava, että Jurmo pääsi yllättämään mallistojen määrän osalta. Toinen kiinnostava seikka uutuuksissa on niiden kuluttajan kannalta varsin houkutteleva hintataso, ottaen huomioon käytettävät koneistot ja kellojen koot. Kellot toimitetaan ennakkotilauksella ja toimitusajaksi luvataan kellosta riippuen 3-4 viikkoa.

Kelloharrastajan näkökulmasta Jurmon yksi kilpailuvaltti on kustomointimahdollisuus mm. kellotaulujen ja osoittimien osalta, jonka he ovat paketoineet Jurmo DNA -nimeä kantavaksi palveluksi. Se kuinka laajasti yksittäinen kuluttaja voi yksityiskohtiin lopulta vaikuttaa, jää nähtäväksi. Kunnianhimon puutteesta ei yritystä voi ainakaan syyttää.

Lue lisätietoja osoitteesta JurmoWatches.com.

Lue lisää