Esittelyssä lasten älykello Spacetalk Adventurer – aktiivisen lapsen turvaksi

Kaupallinen yhteistyö: Elisa

Spacetalk Adventurer on aktiiviselle lapselle suunniteltu älykello, joka toimii älykellotoimintojen lisäksi myös GPS-paikantimena ja puhelimena. Kovaakin menoa kestävä älykello lisää lapsen tavoitettavuutta, ja tuo sitä kautta mielenrauhaa myös vanhemmille.

Älykellojen suosio on edelleen nousussa, ja ne kiinnostavat myös yhä nuorempia lapsia. Ennen hankintapäätöstä on hyvä miettiä mitä toimintoja älykellolta halutaan, ja minkälaiseen käyttöön se tulee. Spacetalk Adventurer -malllisto sopii aktiiviseen menoon, ja se tarjoaa pitkän toiminta-ajan, sekä kattavat toiminnot niin lasta kuin vanhempiakin ajatellen.

Spacetalk Adventurer

Spacetalk Adventurer

Spacetalk Adventurer – toiminnot ja käyttö

Laadukas 1,4-tuumainen OLED-näyttö toistaa kellonajan ja valikot selvästi myös kirkkaassa päivänvalossa, ja kosketusnäyttö reagoi nöyrästi käskyihin. Näyttö herätetään napauttamalla sitä nopeasti kaksi kertaa, ja selkeä analoginen kellonaikanäyttö tulee ensimmäisenä näkyviin.

Toimintovalikoihin pääsee pyyhkäisemällä näyttöä oikealle tai vasemmalle, ja toiminnot on jaettu väljästi neljälle ruudulliselle, neljä toimintoa per ruutu. Alaspyyhkäisy tuo näyttöön asetukset, ja ylöspyyhkäisy avaa SOS-tilan, jos lapsella on todellinen hätä. Puhelun soittaminen onnistuu näytön herättämisen jälkeen kolmella klikkauksella, ja yhteyshenkilöitä voi lisätä mobiilisovelluksen kautta.

Tärkeimmät toiminnot, kuten puhelu, viesti, keskustelu, ja sijainnin lähetys, on koottu yhteen valikkoon, ja muista löytyy kuntoilu, palkinnot, sää, sekuntikello, kamera, albumi, kalenteri, hälytykset, laskin, taskulamppu, ajastin ja kaverit -toiminnot. Myös videopuheluominaisuus on tulossa kevään 2022 aikana.

Kuntoilu-valikon takaa löytyy tavoitteellinen askelmittari, tuloksia ja vinkkejä, sekä reaaliaikainen syke. Palkinnot ovat sovelluksen kautta annettavia kehuja, jota vanhempi voi antaa. Hälytyksiä voi lisätä itse tai vanhemman toimesta sovelluksen kautta. Ajastimen takaa löytyy kätevästi valmiita eripituisia ajastuksia, jos vaikka pitäisi viiden minuutin päästä lähteä kotiin syömään. Kameratoiminnolla voi ottaa kuvia tai kuvata videota, joita voi myös lähettää halutessaan vanhemmalle tai kavereille.

Spacetalk Adventurer Midnight
Spacetalk Adventurer Midnight

Joidenkin toimintojen käyttöpainikkeet, kuten laskimen numerot ovat melkoisen pieniä, ja niiden käyttö vaatii tarkkuutta. Onneksi kuitenkin tärkeimmät toiminnot on valittavissa suuremmilla toimintopainikkeilla. Kokonaisuudessaan Spacetalkin käyttö on selkeää, ja sanonnan mukaisesti, niin helppoa, että lapsikin sen osaa.

Spacetalk Adventurer unboxing

Spacetalk -mobiilisovellus

Kellon käyttöönotto vaatii lapsen vanhemmalta Spacetalk-sovelluksen lataamisen, ja kellon liittämisen sovellukseen. Sovellus antaa mahdollisuuden seurata kellon ja lapsen sijaintia reaaliajassa, sekä asettaa turvalliset alueet minkä sisällä lapsi voi liikkua. Sovellus ilmoittaa automaattisesti vanhemmalle, jos lapsi poistuu asetettujen rajojen ulkopuolelle, kellon akku on loppumassa, tai se sammutetaan.

Sovelluksen ja kellon välillä voi myös lähettää suoria viestejä keskustelu-näkymässä. Viestin saapuessa kello värisee, soittaa viestiäänen ja näyttää viestin näytössä. Lapsi voi vastata valitsemalla valmiiksi kirjoitetuista vastauksista tai sanella ääniviestin. Viestiin voi halutessaan liittää myös kuvan tai videon.

Spacetalk-mobiilisovelluksen käyttö on Elisan liittymän kanssa ilmainen, mutta muiden operaattoreiden liittymillä se maksaa 4,49€/kk. Kellon mukana toimitetaan Elisan SIM-kortti, jonka aktivoiminen sujuu omatoimisesti.

Spacetalk Adventurer

Spacetalk Adventurer – tyyli ja muotoilu

Kellon muotoilu on turvallisen pyöreäkulmainen, joten se istuu miellyttävästi ranteeseen, eikä runko paina tai hierrä rannetta. Kumiranneke mukailee tiiviisti rannetta, ja pitää kellon hyvin paikallaan myös märkänä. Lukkotapin painaminen paikalleen vaati kuusivuotiaalta testaajalta hieman näppivoimia, mutta sen ansiosta ranneke pysyy kiinni ja kello tukevasti menossa mukana.

Spacetalk Adventurer -mallistosta löytyy neljä värivaihtoehtoa, testattavanamme ollut tummanharmaa Midnight, vaaleanharmaa Cloud, ja hieman pirtsakammat, merenvihreä Ocean, sekä raikkaan oranssinen Coral.

Spacetalk Adventurer

Tekniset tiedot

 • Merkki ja malli: Spacetalk Adventurer Midnight
 • Mitat: leveys 4,7 cm, korkeus 4,5 cm, paksuus 1,6 cm
 • Näyttö: OLED 360×320, kapasitiivinen Gorilla Glass -kosketusnäyttö
 • Toiminta-aika:  36h valmiustilassa, puheaika kaksi tuntia
 • Suojausluokitus: IP67 (täysin pölytiivis, kestää hetkellisen upotuksen veteen)
 • Muuta: 3G/4G, Bluetooth, GPS, sykemittaus, mikrofoni ja kaiutin, videopuheluominaisuus tulossa 2022 keväällä
 • Pakkauksen sisältö: Spacetalk Adventurer -älykello, lataustelakka, USB-kaapeli, ja Elisan Spacetalk-liittymän SIM-kortti, joka on aktivoitavissa omatoimisesti.

Spacetalk Adventurer -lasten älykelloa Suomessa tarjoaa Elisa, ja se on hankittavissa kuukausimaksulla, jonka sopimusaika on 36 kuukautta. Voit tutustua vaihtoehtoihin ja tilata kellon tästä.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen
Jukka on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, auto- ja vene tapahtumissa, vanhaa matkavenettä kunnostaessa, tai kevyttä liikuntaa harrastaessa.

4 KOMMENTIT

 1. En suosittele kenellekään, oli iso pettymys. Lupauksista huolimatta ei kestä roiskeita. Hajosi alakoululaisen normikäytössä alle puolessa vuodessa eikä takuu korvaa senttiäkään. Elisalla levittelevät käsiään ja pahoittelevat kovasti, mutta siinä kaikki. Oli kallis lelu.

 2. Hyvänä puolena on se että soittamalla saa lapsen kiinni. Eli se toiminto toimii miksi laite hankittiin.

  Miinuksena iso koko (talvella haalarin ja hanskan kanssa voi tulla hankalaa). Iso miinus siitä, kun laitat ekaluokkalaiselle lapselle kaksi herätystä kelloon aamuksi (aamuherätys ja kouluunlähtö aika), niin jostain syystä jälkimmäinen herätys aina katoa taivaan tuuliin. Tähän kun saisi selvyyttä miksi??
  Pieni miinus siitä, että kosketusnäyttö ei toimi kerta kosketuksella kun haluat poistua eli painaa ruksia tai sitten toimii viiveellä.
  Ja ranneketta lapsi ei saa itse käteen. Sekä rannekkeen viimeistä reikää on käytetty kuukauden päivät, se on venynyt sen verran ettei ”nappi”/tappi pysy siinä enää. Nyt täytyy pitää löysempänä ranteessa ja vanhemmille tulee puhelimeen ilmoituksia, että ranneke irroitettu/kiinnitetty ranteeseen.

 3. kosketusnäyttö on huono, joskus ei millään reagoi ja joskus yliherkästi. Joskus videpuhelut ei tule perille ja joskus se “äly”kello soittaa itsestään jälkeenpäin. En suosittele.

 4. Isona miinuksena että on erillinen latausmötikkä, eikä saa uusia. Joka paikasta loppu. Ei ollu pitkä tarina kellolla. 🙁

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat