Spa-Classic 2017

Tyyliniekka on saapunut Belgian legendaariselle Spa-Francorchampsin radalle seuraamaan historic-sarjan Spa-Classic -autourheilukilpailua, joka on noussut vähitellen yhdeksi lajinsa tärkeimmäksi viikonlopuksi Euroopassa. Tapahtumaa sponsoroi sveitsiläinen luksuskellovalmistaja Zenith, jonka El Primero -mallisto esiintyy näyttävästi tapahtuma-alueella.

Zenith El Primero Classic Cars sopii täydellisesti Spa-Classicin henkeen.
Zenith El Primero Classic Cars sopii täydellisesti Spa-Classicin henkeen.

Tarunhohtoinen Spa

Spa on tuttu suomalaisille F1-katsojille jo vuosikymmenien ajalta, mutta siellä on nähty historian mittaan paljon muutakin kalustoa. Erityisesti tarunhohtoinen 24 tunnin kisa on syöpynyt autourheilufanien tajuntaan koppiautoilla käytyjen upeiden taistelujen ansiosta. Kilpailu sai alkunsa jo vuonna 1924, mutta sen ikimuistettavimmat kilpailut ajettiin 1970-luvun alkupuolella.

Hurjilla levikkeillä ja siivillä varustetut ”Batmobilet”, eli BMW 3.0 CSL:t taistelivat tuolloin mm. Ford Capri RS:ien kanssa Span herruudesta, ja toki mukana oli myös monien muiden merkkien edustajia veekasikoneisista muskelijenkeistä eurooppalaisiin pikkuautoihin.

Spa-Classic

Spa-Classic kerää historialliselle radalle monien muidenkin aikakausien ja luokkien autoja 1950- ja 1960-lukujen GT-vaunuista tämän vuosituhannen GT1-kilpureihin. Radalla kisaa myös mm. 1980-luvun C-ryhmän prototyyppejä, vanhoja Le Mans -tykkejä, italialaisia urheilu- ja GT-autoja sekä F2- ja Formula Vee -luokkien historiallisia formuloita.

Spa-Classic

Suosittelemme

Spa-Classic tuo menneen ajan autourheiluhengen tähän päivään

Tapahtumana Spa-Classic palauttaa takavuosikymmenten autokilpailujen fiiliksen, jolloin kuljettajien, tallien, median ja katsojien välinen vuorovaikutus oli välitöntä ja kuljettajat saattoivat kisaamisen lomassa hengailla kisaturistien kanssa varikkoalueella.

Seuraa Spa-Classicin kuvavirtaa näistä some-kanavista:

Instagram @Tyyliniekka
Instagram @Jokamies.fi

Lue lisää