Sotshin TOP5-tyylit

Sotshin talviolympialaiset ovat käynnistyneet ja yksi mielenkiinnon aihe on miten joukkueet ovat eri maissa puettu. Toisin kuin kesäolympialaiset, talviolympialaisten vaatetus on ollut kautta linjan epämuodollisempaa, ns. talvisen sporttista. Suomi on kuulunut viime aikoina tähän epämuodollisempaan joukkoon, myös kesäkisoissa. Kisojen alkamisen kunniaksi kokosin tähän oman TOP5-listani Sotshin tyylikkäimmistä maista.

1. Ranska

Ranskan joukkueen vaatettaja on Lacoste. Tämä ikoninen vaatevalmistaja on luonut Ranskalle tyylikkään malliston, joka henkii samaan aikaan ajattomuutta ja trendikkyyttä. Värimaailma on harmoninen, johon tietysti Ranskan lipun värit antavat oivallisen mahdollisuuden.

Ranskan olympiajoukkueen mallisto on ajattoman tyylikäs.
Ranskan olympiajoukkueen mallisto on ajattoman tyylikäs. Kuva: Lacoste

2. Alankomaat

Alankomaiden vaatettamisesta vastaa hyvästä hintalaatusuhteestaan tunnettu SuitSupply. Mallisto on muista maista poiketen ns. edustusmallisto, joka ei sisällä urheiluvaatteita. Tästä johtuen mallisto on klassisen tyylikäs ja mikäli haluat pukeutua samoihin vaatteisiin, voit ostaa niitä SuitSupplyn verkkokaupasta.

Alankomaat vaatettaa tyylikkäästi SuitSupply. Kuva: SuitSupply
Alankomaat vaatettaa tyylikkäästi SuitSupply. Kuva: SuitSupply

3. Yhdysvallat

Yhdysvaltojen olympiajoukkue luottaa Ralph Laureniin. Edellisten kesäolympialaisten mallisto oli huippusuosittu ja klassisen tyylin puolesta mallisto oli onnistunut henkien amerikkalaista tyyliä parhaimmillaan. Sotshin mallisto on talviolympialaisten henkeen sopivasti rennompi, nojautuen neuleisiin ja näyttävään kipparitakkiin.

Yhdysvaltain malliston toteuttanut Ralph Lauren luottaa tuttuihin perusväreihin.
Yhdysvaltain malliston toteuttanut Ralph Lauren luottaa tuttuihin perusväreihin. Kuva: Ralph Lauren

4. Iso-Britannia

Iso-Britannian olympiajoukkueen urheiluvaatteet toimittaa Adidas. Koska sumujen saarilla osataan muodollinen pukeutuminen, on joukkueella luonnollisesti tälläkin saralla yhteistyökumppani. Oliver Brown toimittaa urheilijoille puvut paitoineen, joilla kiilataan listan sijalle 4.

Iso-Britannian joukkueen formaalit asusteet toimittaa Oliver Brown.
Iso-Britannian joukkueen formaalit asusteet toimittaa Oliver Brown. Kuva: Oliver Brown

5. Viro

Viron olympiajoukkueen mallistosta vastaa virolainen Monton. Mallisto on kaikessa yksinkertaisuudessaan nuorekas ja tyylikäs, joka on myös ostettavissa Montonin verkkokaupasta.

Suosittelemme

Viron tyylin perustana on selkeä värimaailma ja nuorekkuus. Kuva: Monton
Viron tyylin perustana on selkeä värimaailma ja nuorekkuus. Kuva: Monton

XX. Suomi

Suomen tyylit, noh… pakko on mainita, että asiaa tälle listalle ei ollut.

Yhteenveto

Esiteltyjen maiden mallistot poikkeavat pirteästi toisistaan. Ranska vei voiton elegantilla kokonaisuudellaan, joka miellyttää omaa silmääni eniten. Voisin pitää mitä tahansa noista asukokonaisuuksista itsekin.

Lue lisää