Solmioiden säilytys

Solmio kuuluu jokaisen klassisesti tyylikkään miehen vaatekaappiin siinä missä istuvat kauluspaidat ja hyvät nahkakengät. Kuten muissakin vaatteissa, solmioiden asianmukainen säilyttäminen on paikallaan niiden rypyttömyyden ja puhtauden vaalimiseksi. Näin solmiot eivät kulu turhaan ja niistä on iloa pitkäksi aikaa.

Mikä on sitten oikea tapa säilyttää solmioita?

Säilytykseen on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja solmiotelineistä lokerikkoihin. Näissä on omat hyvät puolensa, mutta vahva suosituksemme menee kannelliselle säilytyslaatikolle, johon solmiot asetellaan rullattuina.

Solmion säilytyslaatikko.
Solmion säilytyslaatikko.

Säilytyslaatikon etu on se, että solmiot ovat laatikossa suojassa pölyltä ja lialta, eivätkä ne takerru muihin vaatteisiin, kun solmiotelineen vierestä otetaan esimerkiksi takkia tai paitaa.

Tällöin vaarana on, että solmio ottaa likaa tai pahimmassa tapauksessa osumaa, kun takertunut solmio tippuu lattialle ja “parhaassa” tapauksessa sen päälle tulee tallottua.

Solmio kannattaa rullata

Solmio rullattuna.
Solmio rullattuna.

Solmioiden säilytyksessä on tärkeää, että niitä ei taitella voimakkaasti, sillä taitoksilla on ikävä tapa näkyä juuri siellä missä niiden ei pitäisi näkyä.

Suositeltava taktiikka on rullata solmio kämmenen tai sormien ympäri siten, että solmiosta muodostuu kaunis rulla, joka sitten asetellaan laatikkoon. Tällä tavalla solmiot eivät rypisty ja niitä voidaan asetella tarvittaessa toistensa päälle.

Suosittelemme

Toiseksi tarkkasilmäinen mies näkee solmioiden kunnon, jotta säilytykseen päätyvät vain moitteettomassa kunnossa olevat solmiot.

Näin helppoa tämä on. 🙂

Lue lisää