Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Sjöö Sandström on Tukholmassa majaansa pitävä kellomerkki, joka rantautui Suomeen kesällä 2017. Sjöö Sandström on saanut vuosien varrella vankkumattoman oman käyttäjäjoukkonsa, joka on tykästynyt merkin konstailemattomaan, mutta samalla omannäköiseen muotokieleen. Osasyynsä on varmasti sillä, että yritys on osallistunut vuosittain The Watch Show Finland -tapahtumaan, jossa he ovat tehneet itsensä tykö suomalaisille kellonystäville jälleenmyyjänsä Salkarin kanssa.

Nyt kellonvalmistaja on esitellyt päivityksen ylähyllylle, eli Royal Capital -kellomalli on palannut myyntiin kevyesti uudistuneena. 

Sjöö Sandström Royal Capital

Vuonna 2014 ensiesitelty Royal Capital on Sjöö Sandströmin lippulaivamalli, jonka erottaa muusta mallistosta sillä, että siinä käytetään sveitsiläisen Vaucherin suunnittelemaa ohutta mikroroottorikoneistoa, joka on mahdollistanut Royal Capitalin valmistamisen pukukellolle sopivan ohueksi. Kauniisti viimeistelty 2,9 millimetrin paksuinen koneisto (caliber 5400) tarjoaa 48 tunnin käyntivaran. Koneisto on mahdollistanut 40 millimetrin kokoiselle kellonkuorelle vain 8,1 millimetrin paksuuden, mukavalla 100 metrin vesitiiviydellä. Koneisto on nähtävillä safiirisen takalasin myötä.

Royal Capital - Vaucher 5400

Sjöö Sandström Royal Capital - pikkusekunti

Suosittelemme

Kellon design on elegantti, jossa huomio kiinnittyy hienovaraisesti upotettuun kello kuudessa sijaitsevaan kaiverrettuun pikkusekuntitauluun, sekä kello kolmessa sijaitsevan päivyrin reunojen elliptiseen muotoiluun. Teräskuoressa on ylhäältä katsottuna pystysuuntainen harjattu viimeistely. Kellonkehän viiste on puolestaan peilihiottu ja kellonkuoren reunat (kyljet) ovat taas kellonkehän suuntaisesti harjatut. Vetonupissa on Sjöö Sandströmin logo ja peilikiillotettu pinta.

Sjöö Sandström Royal Capital - sivuprofiili

Mieleni tekee sanoa, että kellon muotoilussa on jossain määrin Piaget Polo -fiilistä. 

Omaan silmään mustatauluinen malli on tasapainoisempi, sillä siinä päivyrikiekon väri on kellotaulun tapaan musta. Sinisessä mallissa päivyrin kiekon värin on valkoinen, joka nousee esille näyttävämmin. Suunnitteluratkaisun taustalla lienee se, että siinä missä mustatauluinen malli on enemmän “sleeper”, on sinitauluinen malli näyttävämpi, jossa päivyri nousee esille tunti-indeksien tapaan – jotka ovat selkeät ja isokokoiset. Kellotaulua kelpaa katsella kuperan safiirilasin läpi. 

Royal Capital Black

Ranneke on tehty alligaattorista ja siinä on Sjöö Sandströmin logolla varustettu terässolki. Rannekkeiden värit ovat yhteneväiset kellotaulun värien kanssa.

Hinta ja saatavuus

Sjöö Sandström Royal Capital -kellomallin hinta on 7250 euroa ja ne ovat saatavissa Salkarilta (sininen, musta). Kelloja tuotetaan vuosittain enintään 50 kappaletta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Podcast: Johdatus Breguetin maailmaan

Tyyliniekka Podcast kävi toimittaja Samu Salmenkankaan mukana tutustumassa legendaarisen Breguet-kellomerkin taustoihin. Haastattelimme merkin asiantuntijaa Ilpo Harjutsaloa. Kuuntele haastattelu https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBSuora Spotify-linkki: https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBEpisodi löytyy yleisimmiltä podcast-alustoilta.

Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -mallisto

Breitling esitteli Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -kellomalliston, joka on suunniteltu yhteistyössä Victoria Beckhamin muotitalon kanssa. Mallisto kattaa 1,500 kappaleen rajoitetun erän joko ruostumattomasta teräksestä tai keltaisesta kullasta valmistettuja kelloja.

Historiallisen tyylikäs Longines Conquest Heritage Power Reserve

Longines Conquest Heritage Power Reserve on moderni tulkinta 1950-luvun upeasta kellomallista, jonka erikoisuus on keskellä sijaitseva käyntivaramittari.Rikkaan historian omaava Longines juhlistaa tänä vuonna Conquest-kellomallistonsa...

Galvin Watch Company Suvi – Kolmas näytös

Kotimaiset juuret omaava Galvin Watch Company julkaisee kolmannen kellomallistonsa keväällä. Tonneua-tyylisellä tynnyrikuorella varustettu Suvi-mallisto tulee saataville Kickstarter joukkorahoituspalvelun kautta huhtikuun 2024 aikana.Australialainen Galvin Watch...

Tyyliniekan uusimmat