Quantcast

Sjöö Sandström palautti Landsort-sukeltajankellon mallistoon

Ruotsalainen kellovalmistaja Sjöö Sandström palautti arvostetun Landsort-malliston tuotantoon uusien mallien myötä. Minimalistinen kellomallisto jatkaa kolmella pysyvällä ja yhdellä rajoitetun saatavuuden mallilla. Harvoin uutta julkaiseva Sjöö Sandström uudistaa mallistoaan tyylikkäästi.

 

Vuonna 2011 ruotsalainen kellovalmistaja julkaisi ensimmäisen sukeltajankellonsa, joka kantoi nimeä “Landsort”. Kello saavutti suuren suosion ja muodostui olennaiseksi osaksi Sjöö Sandströmin muotokieltä. Nyt Landsort-sukeltajankellosta on julkaistu uusi painos, jossa minimalistinen muotokieli jatkuu, joskin hieman aiempaa koristeellisempana. Uudet mallit kantavat nimeä Landsort 459m.

Yhteistyössä Ruotsin laivaston kanssa kehitetty sukeltajankello on vesitiivis harvinaisesti 459 metriin asti. Tämä satunnaiselta tuntuva luku on valittu Itämeren syvimmän kohdan mukaan korostamaan kellon pohjoismaista perimää. Nimi Landsort on lainattu pieneltä Ruotsin aluevesillä sijaitsevalta saarelta, joka on ollut merkittävä ruotsalaiselle sotilasmerenkululle 1500-luvulta lähtien.

Uuden Landsort 459m:n perusmallit ovat teräksisiä, mustalla, vihreällä tai sinisellä taululla varustettuja sukeltajankelloja. Mustatauluinen malli on yksinkertaisen minimalistinen, mutta vihreässä ja sinisessä versiossa taulu on tyylikkäällä aaltokuviolla koristeltu. Kellon indeksit ja osoittimet on Super-Luminova -loisteaineella pimeässä hohtaviksi käsitelty.

Suosittelemme

Kellon runko on aiemman Landsortin 44,2 millin kokoa hieman pienempi 42,5 millimetriä. Uudessa versiossa myös kumiranneke, solki ja kruunun suojus on suunniteltu uudelleen, sopimaan paremmin aiempaa solakampaan kokoon. Toteutus istuu kellon minimalistiseen luonteeseen.

Perusmallien lisäksi julkaistiin myös rajoitetun saatavuuden malli, jota valmistetaan ainoastaan 100 kappaleen erä. Sjöö Sandström Landsort 459m Limited Edition -malli on valmistettu pronssista, joka yhdistetään merenkulun alkuaikoihin sen loistavan korroosionkestävyyden ansiosta. Ajan saatossa pronssi tunnetusti patinoituu uniikisti, joten se istuu rajoitetun saatavuuden harvinaisuuteen hienosti. Jokaisesta kellosta sukeutuu uniikki yksilö.

Limited Edition -kelloissa on kohokuviolla toteutettu kellokehä. Kellon mukana toimitetaan myös vaihtoranneke ja työkalu rannekkeen vaihtoa varten sekä vihreästä safiirista valmistettu kellokehä, joilla kellon ulkonäköä pystyy varioimaan.

Kelloissa on, niinkuin laadukkaiden sukeltajankellojen de facto standardi alkaa vaatia, safiirilasi ja ruuvilukittu kruunu. Koneistona kelloissa on sveitsiläinen Soprod automaattikoneisto, jota Sjöö Sandströmin listoilla on kaliiperi SS G15 ja sille luvataan käyntivaraksi 50 tuntia.

Harvoin uutta julkaisevat Sjöö Sandström tuo markkinoille harkittuja uutuuksia, joten Landsort 459m on tervetullut lisä merkin valikoimiin.

Pähkinänkuoressa:

  • Mallit D4 perusmallit, D3 Limited Edition
  • Koneisto: SS G15
  • Käyntitaajuus: 28 800
  • Käyntivara: 50 tuntia
  • Kuori: ruostumaton teräs (D3 mallit), pronssi (D4 Limited Edition)
  • Rungon halkaisija: 42,5 mm
  • Lasi: safiiri (heijastesuojattu)
  • Vesitiiviys: 459 m (45,9 ATM)
  • Ranneke: kumi
  • Hinta: Perusmallit 3320€, Limited Edition 4470 €

Suomessa Sjöö Sandströmin kelloja edustaa Salkari.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.