Sinnin kevään 2022 mallit ovat täynnä tyyliä ja tekniikkaa

Saksalainen työkalukelloistaan tunnettu Sinn Spezialuhren julkisti kevään 2022 kellouutuudet. Joukossa on ajan hengen mukaisesti väriä ja tyyliä, mutta myös puhtaasti työkalukellojen rintamalla Sinn päivittää mallistoihin uutta virtaa.

Geneven Watches and Wonders -messuilla esitellään monelta valmistajalta uusia kelloja. Monet valmistajat, vaikka eivät olekaan näytteilleasettajina messuilla, julkaisevat samaan aikaan omia uutuusmallistojaan ja pitävät kellokevään kiireisenä. Sinn Spezialuhren, joka tunnetaan maailmalla äärimmäisen kestävistä työkalukelloistaan, julkaisee kerralla yhdeksän uutta kelloa eri mallistoihinsa.

Sinn 556 jalokivien väreissä ovat tämän kevään suuri hitti

Monelta valmistajalta on viime aikoina ilmestynyt kelloja, jossa värien käyttö on uskaliasta ja perinteinen huomaamaton väritys on saanut väistyä kirkkaampien värien tieltä. Myös Sinn on tuonut kelloihinsa väriä. Urheilullista eleganssia edustava 556-mallisto saa joukkoonsa neljä uutta, tyylikkään värikkäillä tauluilla valmistettua rennompaa kelloa.

Sisuskaluiltaan kello ei ole muuttunut, mutta ulkoisesti muutokset ovat merkittäviä. Taulun värikäs metallinhohtoinen pinta ja harmaa perhoslukollinen kangasranneke tekevät näistä 556-sarjalaisista kuin eri kelloja. Tyylikkään elegantteja, silti rentoja ja trendikkäitä.

Suosittelemme

Kiinnitetyt indeksit luovat kellotauluun upeasti syvyyttä ja taulun väritys on metallinhohtoinen ja saa kellon heräämään livenä henkiin aivan eri tavalla kuin valokuvissa. Nämä kellot ovat selkeästi uusi muotoilullinen linjaus Sinnin pelkistetyn utilitaarisesta lookista. Kaikesta päätellen se on erittäin onnistunut.

Uudet 556-malliston värikkäät kellot ovat saaneet inspiraationsa jalokiviltä ja värit ovat valmistajan mukaan smaragdi, sitriini, karneoli ja akvamariini. Julkistuksensa jälkeen kellot ovat herättäneet nopeasti kiinnostusta. Jälleenmyyjät olivat nopeita. Vain muutamassa päivässä ensimmäiset värit oli myyty valmistajalta loppuun. Ne jälleenmyyjät, jotka ehtivät näitä tilata, kertovat siitä kyllä.

Kelloja valmistetaan maailmanlaajuisesti 400 kappaletta joista Suomeen asti saatavat kappaleet myytäneen aika ripeästi. Eikä ihme, kangasrannekkeella varustettu rennompi Sinn näyttää todella tyylikkäältä ja tekniikka kellon sisällä on kuitenkin taattua Sinniä. Näistä kelloista voi enteillä yhtä kevään hittikelloista.

 

EZM eli ‘Einsatzmesser’ tehtäväkellojen mallisto tekee paluun.

Jo 25 vuotta on kulunut Sinnin ensimmäisestä tehtäväkellosta EZM-1:stä, jossa luettavuus ja kestävyys ääriolosuhteissa yhdistyvät tehtäväajastimeen, josta pelastajat voivat nopeasti tarkistaa tehtävään kuluneen ajan. Sinn haluaa muistaa näitä 25:ttä vuotta julkaisemalla EZM-tehtäväkellomallistoon 25-vuotisjuhlamallin, joita valmistetaan ainoastaan 500 kappaletta.

EZM 1.1 S mallissa on Sinnin kehittämään TEGIMENT käsittelyyn pohjautuva mattamusta pinnoite ja Ar-Dehumidifying ratkaisu, mikä estää kelloa huurtumasta. Mattamusta monochrome-kello muutamalla punaisella aksentilla ja vintage-tyylisellä nahkarannekkeella on funktionaalisuuden lisäksi myös järjettömän tyylikäs.

Toimintojen osalta kellossa on tehtäväkelloon kuuluva kronografiratkaisu, joka on toteutettu omalla osoittimellaan luettavuuden parantamiseksi. Päivyri on merkitty hienovaraisella punaisella, ettei se vie huomiota luettavuudelta. Taulussa ei ole mitään ylimääräistä. Tämä on työkalu.

EZM-mallistoon esiteltiin myös toinen uusi kello EZM 13.1, joka lainaa paljon yksityiskohtia juhlamallista, mutta on luonteeltaan sukeltajankello. Syvällä luettavuuden parantamiseksi indeksit on toteutettu ilman numeroita ja kuluneet minuutit osoittava pikkutaulu on jaettu 60 minuuttiin perinteisten 30 minuutin sijasta. EZM 13.1 on riippumattoman sertifiointiyrityksen DMV:n sertifioima, jolloin sen vesitiiveys ja paineensieto ovat linjassa eurooppalaisten sukellusvälinestandardien kanssa.

Molemmat EZM-kellot on varustettu Sinnin Ar-Dehumidifying -ratkaisulla, eli kelloissa on kosteutta poistava kapseli, mikä estää kosteuden tiivistymisen kelloon ja siitä johtuvan lasin huurtumisen, mikä voisi olla kohtalokasta niin sukeltaessa kuin lentäessäkin.

Sinn palaa juurilleen uudella pilottikronografilla

Sinn aloitti kellojen valmistamisen juuri ammattilentäjille tarkoitetuilla luotettavilla työkalukelloilla, joita voi tarvittaessa käyttää lentoinstrumentteina, mikäli muut koneen instrumentit pettävät. Ilmailukronografit ovat tärkeä osa Sinnin mallistoa, joka uudistuu jatkuvasti.

Tänä vuonna Sinn esitteli uuden 103 Ti Ar -pilottikronografin, joka on valmistettu hiekkapuhalletusta titaanista. Kellossa on Sinnin Ar-Dehumidifying kosteudenpoisto ja se täyttää DIN 8310 standardin vaatimukset vedenpitävyydestä ja paineensiedosta, sekä DIN 8309 standardin antimagneettisuudesta, mikä on lentoinstrumenttien kanssa toimiessa erityisen tärkeää.

U50 -mallisto laajenee tyylikkäästi mustaan

Saksalaisesta sukellusveneteräksestä valmistettu U50-mallisto saa lisäyksenä tämän mustanpuhuvan sukeltajankellon. Musta pinnoite perustuu Sinnin kehittämään TEGIMENT-pintakarkaisutekniikkaan ja yhdistettynä sukellusveneteräkseen kellon pinta on Vickersin kovuudessa 1500 HV:lla mitattuna yksi kovimmista mitä markkinoilta löytyy. Taulun syvänmerensininen liukuväritaulu vie tunnelman nopeasti merten syvyyksiin ja tyylillä.

Sinnin tyyliin, sukeltajankello on sitä sananmukaisesti. U50 S BS on useamman saksalaisen standardin mukainen työkalukello. Se on sertifioitu DIN 8309 standardin mukaan magneettisuuden siedossa ja DIN 8310 vedenpitävyydessä. Vesitiiveys on luokitettu 500 metriin saakka DNV-luokistuslaitoksen myöntämillä, eurooppalaisilla sukellusvälineiden luokittelustandardeillä EN250 / EN14143. Niinkuin Sinnille on tyypillistä, kello on työkalu tyylistään huolimatta. Kelloa valmistetaan rajoitettu 500 kappaleen erä.

Sinn 1739 Ag B on kovaakin kovempi pukukello

Jalometallit ja työkalukellot istuvat harvoin samaan asiayhteyteen. Useimmat jalometallit kun ovat herkkiä naarmuuntumaan, mikä on Sinnin periaatteille sopimatonta. Nyt julkaistu 1739 Ag B on Argentium-hopeasta valmistettu pukukello joka yhdistää nämä kaksi periaatetta.

Argentium on rekisteröidyllä tavaramerkillä valmistettava oksidoitumaton hopeaseos joka on reilusti perinteistä hopeaa kovempaa. Parhaimmillaan Argentium pärjää kovuudessa 316L kelloteräkselle. Tavallisesti kelloissa käytettävä 316L on Vickersin kovuudeltaan 150-190 HV, siinä missä Argentium-seoksen valmistajat antavat sille kovuuslukemat 150-160 HV.

Kello on paitsi kova, myös hyvännäköinen. Argentium-hopean seosaineiden takia metalli on perinteistä hopeaa valkoisempi ja Argentium-hopeiset kiinnitetyt indeksit on rodinoitu galvaanisesti vaikutelman korostamiseksi. Myös sininen aurinkohiottu taulu on sähkökemiallisesti värjätty siniseksi ja yhdistelmä on kieltämättä näyttävä.

Kellossa on myös Sinnille tyypilliset speksit antimagneettisuuteen ja vesitiiveyteen liittyen. DIN 8309 ja 8310 tuntuvat olevan Sinnille perusominaisuuksia, oli sitten kyse pilotista, suklarista tai pukukellosta. Juuri tämän näköisen pukukellon voisi odottaa Sinnin valmistavan.

Sinn pysyttelee omalla vahvuusalueella mutta rikkoo rajoja myös työkalulaatikon ulkopuolelle

Kevään uutuudet olivat toisaalta perinteisiä uudistuksia työkalukellojen alueella. Juuri sellaista mitä valtaosa Sinnin faneista etsii. Kuitenkin värilliset taulut ja Argentium-hopeinen pukukello ovat osoituksia siitä ettei Sinn pelkää kokeilla siipiään myös perinteisen muotin ulkopuolella. Etenkään silloin kun Sinnin suunnittelufilosofia on näin saumattomasti yhdistettävissä myös uusien linjavetojen ulkopuolelle.

Erittäin kiinnostavia uutuuksia, mistä kertoo myös uutuuksien räjähdysmäinen kysyntä. Tämä viestinee Sinnille kokeilun onnistumisesta ja jatkossa voinemme odottaa lisää työkaluja, joissa tyylikkyys on yksi standardeista.

Suomessa Sinnin kellojen jälleenmyyjiä ovat Kulta-Center, Salkari ja Keskisen Kello.

Lue lisää