Sinn esitteli loppuvuoden kellouutuutensa

Saksalainen kellonvalmistaja Sinn esitteli loppuvuoden uutuutensa, joka sisälsi uuden 105-malliston, sekä kaksi rajoitetun erän kellomallia.

Sinn esitteli uutuutensa medialle suunnatussa online-tapaamisessa, johon osallistui myös yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Lothar Schmidt. Esittelyä seurasi noin kolmekymmentä journalistia ympäri maailmaa.

Uusi 105-mallisto

Esittelyn merkittävin uutinen oli uuden 105-kellomalliston lanseeraus. Uusi mallisto sijoittuu Sinnin paletissa keskihintaisiin käyttökelloihin puolentoista tuhannen euron molemmin puolin mallista ja rannekkeesta riippuen.

-- MAINOS --

105-malliston kellot ovat kuoreltaan 41 millimetrin kokoisia ja 11,9 millimetrin paksuisia ja rannekkeen leveys kiinnityskohdasta on 20 millimetriä. Kelloissa on molempiin suuntiin pyörivä kellonkehä, safiirilasi ja ruuvilukittava vetonuppi – sekä 200 metrin vesitiiviys.

Mallisto sisältää tässä vaiheessa persoonallisen viikonpäivä-päivämäärä (ns. day-date) -näytön omaava mallin sekä päivämääränäytön sisältävä UTC-malli. Kummastakin mallista on tarjolla musta- ja valkotauluinen versio, sekä useita rannekevaihtoehtoja.

Sinn 103 Sa G -kronografi

Uutuuksista kenties mielenkiintoisin on 500 kappaleen rajoitetun erän Sinn 103 Sa G -pilottikronografi. Kellossa on kauniin vihreän värimaailman lisäksi kyseistä mallia varta vasten tehty kupera ja peräti viisi millimetriä paksu molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi, jonka tehtävänä on minimoida erilaiset heijasteet lentäessä.

Sinn 103 Sa G -pilottikronografi

Hohtava metallinvihreä kellotaulu ja vihreä molempiin suuntiin pyörivä anonisoitu alumiinikellonkehä on pakattu 41 millimetrin teräskuoriin. Kellon paksuus on 16 millimetriä ja rannekkeen leveys kiinnityskohdasta on 20 millimetriä. 200 metriin asti vesitiiviin kellon vetonuppi on ruuvilukittava.

Koneistona toimii 103-mallistosta tuttu Concepto C99001, joka tarjoaa kellolle 44 tunnin käyntivaran. Koneistoa voi katsoa sisäpuolelta heijastesuojatun safiiritakakannen läpi.  Kellon hinta on 2.690 euroa.

Sinn R500 -kronografi

Viimeisin uutuus nojaa vahvasti autourheiluun. R500-nimeä kantava racing-kronografi on ollut Sinnin mallistossa aiemmin, joka tuotiin nyt takaisin modernisoituna versiona. R500 on bullhead-kronografi, eli sen vetonuppi on kello 12:n kohdalla ja ajanoton painonapit vetonupin molemmin puolin kello 11:ssa ja 13:ssa.

Valjoux 7750 -koneistoon luottavassa R500:ssa on satiinihiottu 42 millimetrin titaanikuori, joka ohenee alaspäin mennessä 16 millimetristä 13 millimetriin. Sinnin juuret näkyvät siinä, että kellossa on 200 metrin vesitiiviys, joten jos kellonkäyttäjällä ei ole Vatasen käsiä, tiukassakaan paikassa hikoilevat kädet eivät aiheuta kellolle kosteusongelmia.

Kelloa tehdään 300 kappaletta ja sen hinta on 3.950 euroa.

Yhteenveto uutuuksista

Sinn jatkoi hyväksi havaitsemallaan, varsin pragmaattisella linjallaan. Iso uutinen oli uusi mallisto, jossa on menty kuitenkin vahvasti työkalumaisuus edellä. Harmillisesti esittelyn hienoin kello oli Saksan markkinoille Chronosin kanssa suunniteltu mustavihreä U1 C -malli, jota myy yksinoikeudella Watchtime.

Muita Sinnin uutuuksia voi tiedustella vaasalaiselta Salkarilta.

Sinn U1 C
Sinn U1 C

Kuvat: Sinn

-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

1 KOMMENTTI

  1. Harvoin nähty postaus kelloista näinä kännyköiden kulta-aikoina. Jotenkin tuntuu, että kellot tekevät paluuta ehkäpä juuri persoonallisina välineinä.
    Ne ovat sekä hyödyllisiä, että osa persoonallista pukeutumista.
    Esitelty sarja on laadukkaita ja ei-liian-erikoisia kelloja.
    Jotenkin smart shopper ihmisen ostos!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Silmäkarkkia kovaan käyttöön: G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER

G-SHOCK-fanitukseni toistaiseksi suurin silmäkarkki tuli vastaan, kun rannetin punaisen hehkuvaa G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER -kellomallia. Mekaanisten kellojen ystävänä Casio ja etenkin valmistajan...

Suomalainen kelloalan palkintogaala palkitsi vuoden parhaat

Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaala järjestettiin 24. helmikuuta Tampereella Courtyard by Marriott Tampere City -hotellilla suorana Youtube-lähetyksenä, jossa palkittiin voittajat...

Seuraa suoraa lähetystä 24.2.2021 kello 19: Tyyliniekka Watch Awards

Suomen merkittävin kelloalan palkintogaala Tyyliniekka Watch Awards järjestetään 24. helmikuuta Tampereella Courtyard by Marriott -hotellilla Youtube-lähetyksenä, jossa palkitaan voittajat...

Casio G-SHOCK Shougeki-Maru Limited Edition MRG-B2000SH-5ADR

G-SHOCK MRG-B2000SH-5ADR on saanut inspiraationsa Shougeki-Marusta, alkuperäisestä KABUTO-kypärästä, jollaisista japanilaiset Samurai-taistelijat tunnettiin. G-SHOCK on kunnostautunut teknisesti pomminvarmojen digitaalikellojen valmistajana, jonka...

Uutuus: Oris Whale Shark Limited Edition

16Sveitsiläinen Oris on jälleen hyvällä asialla, ja tukee uudella Oris Whale Shark Limited Edition -kellomallilla uhanalaisen valashain suojelemista.  Atlantilla, Intian...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.