Sinn 903 St -kronografi tekee näyttävän paluun

Tammikuussa tuotannosta poistunut Breitling Navitimerin kanssa yhteistä historiaa jakanut Sinn 903 St -kronografi tekee paluun. Uutinen tuotannon lopettamisesta oli ainoastaan väliaikainen, sillä Sinnillä oli tuotannossa uusia malleja, joita ei kuitenkaan saatu julkaistua samassa aikataulussa vanhan mallin tuotannon lopettamisen kanssa.

Sinn 903 -sarjan uudet mallit
Sinn 903 -sarjan uudet mallit ovat näyttävä tyylillinen ja tekninen päivitys Sinnin klassikkoon

Tammikuussa uutisoimme Sinnin halutun 903 St -kronografin tuotannon lopettamisesta. Uutinen oli suuri harmi monelle Sinnin ystävälle, sillä Breitling Navitimer 01:n design oikeuksilla vuosikymmeniä valmistettu 903 St on ollut yksi Sinnin suosituimmista merkeistä.

Geneven Time to Watches -messuilla saimme jo esitietoja siitä että tilanne on ainoastaan väliaikainen. Uutista ei vielä kuitenkaan merkin edustajan mukaan ollut sopivaa julkaista, joten tätä julkistusta olemme Tyyliniekalla odottaneet innokkaasti.

Sinn 903 St II ranteessa
Sinn 903 St II on ulkoisesti lähinnä esikuvaansa muistuttava ilmailukrono, joka on teknisesti päivitetty seuraavaan laatuluokkaan.

Sinn julkaisee 903:sta kolme uutta versiota ja tuotannon lopetus koski ainoastaan vanhaa 903 St:tä. Uusien mallien julkistus kuitenkin viivästyi ja ilmoitus lopettamisesta tulkittiin väärin monilla tahoilla. Uusia malleja kuitenkin kannatti odottaa. Vanha 903 -sarja on suunniteltu kokonaan uudelleen vastaamaan Sinnin nykyisiä laatustandardeja ja osuu maaliin tarkasti.

Malleista kaksi, 903 St B E II ja 903 St II jäävät pysyvästi tuotantoon ja kolmas 903 St HB on rajoitetun saatavuuden malli, jota valmistetaan ainoastaan 500 kappaletta.

Sinn ilmailukronografi ranteessa
Sinn 903 -malleihin saa vaihtelevaa ulkonäköä kolmella eri rannekevaihtoehdolla.

Sinn 903 St – Äärimmäinen työkalukello ilmailuun

Uusi versio on sekä koneistoltaan että muotoilultaan uudistunut. Aiemman nokkavipu-ratkaisulla toteutetun Sellita SW500 -koneiston tilalle on tullut La Joux-Perret’n valmistama LJP L110.

Suosittelemme

Koneisto pohjautuu niin ikään ETA / Valjoux 7750 koneistoon, mutta tärkeänä erona Sellitan koneistoon, LJP L110 on toteutettu tolpparellitekniikalla, joka on toiminnaltaan sulavampi ja kestävämpi. Uusi koneisto parantaa kellon käyntivaraa 44 tunnista 60:n tuntiin ja se on magneettisuojattu DIN8309 standardin vaatimusten mukaisesti.

Sininen Sinn 903 lähikuvasssa
Uusi tauludesign on aiempaa levollisempi.

Kellon vesitiiveys on parantunut aiemmasta 100 metristä 200 metriin ja noudattaa nyt myös DIN 8310 vesitiiveysstandardia. Esikuvalleen uskollisesti pyörivässä kellokehässä on edelleen logaritminen laskuviivain monimutkaisia laskutoimituksia varten.

Uudessa mallissa taulu on levollisempi kuin aiemmin ja Sinn on kuitenkin onnistunut hienosti taulun uudelleensuunnittelussa ja kello on selvästi 903-sarjan kello.

Rajoitetun erän Sinn 903 St HB ranteessa
Rajoitetun saatavuuden Sinn 903 St HB, jota valmistetaan vain 500 kappaletta toimitetaan sekä metalli-, että nahkarannekkeella.

Uudet taulut tuovat väriä 903-sarjaan

Suurimmat erot uusissa malleista löytyy kellojen taulusta. Sinn 903 St B E II on tyylikkään sinitauluinen, missä norsunluun värinen kiinnitysrengas ja pikkutaulut parantavat kellon luettavuutta. Mustalla aurinkohiotulla taululla valmistettu 903 St II on selkeimmin alkuperäistä muistuttava, mutta hienovaraisilla muutoksilla kelloon on kuitenkin saatu moderni tuntu. Rajatun 500 kappaleen erän 903 St HB valmistetaan aurinkohiotulla vaaleansinisellä taululla.

Kellon pimeäluettavuutta on parannettu kiinnitetyillä indekseillä, jotka ovat luminoidusta hybridikeraamista valmistettu, samoin kuin kello 12 numeraali. Keraamiin valettuna lumeaineen määrä saadaan maalausta suuremmaksi, joten myös sen loisto pimeämmässä on kirkkaampi.

Sinn 903 St HB:n sininen luminointi lähikuvassa
Sinn 903 St HB:n sininen hybridikeraaminen lume loistaa sinisenä.

Tuotantoon jäävissä malleissa indeksit ovat pimeässä vihreänä hohtavaa, patinoidun norsunluunvalkoista, mutta 903 St HB on toteutettu vaaleaan sävyyn sopivasti valkoisilla indekseillä, joiden luminointi on sininen. Taulun kruunaa Sinnin kiinnitetty logo, joka tuo tauluun annoksen luksusta.

Kellossa on etu- ja takakansi heijastussuojattua safiirilasia ja kellon takakannen läpi näkyvä tolpparellikoneisto on mitä parhainta herkkua koneistofanaatikoille.

LJP L110 koneiston tolpparelli takakannen läpi katsottuna
LJP L110-koneiston tolpparelliratkaisu näkyy hienosti takakannen läpi.

Sinnille tyypillisesti kelloa saa monilla eri rannekevaihtoehdoilla, mikä takaa että kellosta löytyy omaan mieleen sopivan näköinen aikarauta. Tiheälenkkinen teräsranneke on klassinen valinta, mutta valkoisella tikattu nahkaranneke sopii tähän historialliseen ilmailukronoon vähintäänkin upeasti.

Sinn 903 St – Yhteenveto

Sinn 903 St II: vihreä lume lähikuvassa
Sinn 903 St II: vihreä lume on klassisen vintagesävyinen.

Saksalaista insinööritaitoa esittelevä Sinn ei malttanut olla kajoamatta klassikkoonsa ja on vain hyvä että tieto mallin valmistuksen lopettamisesta ei pitänyt paikkaansa. Uudet 903-mallit ovat nyt teknisesti muun malliston kanssa samalla viivalla teknisessä laadussa. Sinn 903 -kellot ovat nyt entistä haluttavampia.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Sinn
 • Mallisto: 903 Navigation Chronograph
 • Mallit:
  • 903 St II Musta aurinkohiottu taulu
  • 903 St B E II Sinitauluinen
  • 903 St HB Vaaleansininen aurinkohiottu taulu
 • Koneisto: LJP L110 automaattivetoinen tolpparellikronografikoneisto
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 60 tuntia
 • Kellonkuori: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Kellon paksuus: 14,5 mm
 • Lasi: etu- ja takakansi heijastuksenestokäsiteltyä safiirilasia (takakannessa heijastuksen esto vain sisäpuolella)
 • Vesitiiviys: 200 m (20 ATM)
 • Ranneke: ruostumaton teräs, nahka tai silikoni
 • Hinta valmistajan verkkokaupassa:
  • 903 St II ja 903 St B E II: 3250€ (nahka ja silikoniranneke), 3550€ (teräsranneke)
  • 903 St HB: 3650€ (toimitetaan sekä teräs- ja nahkarannekkeella)

Sinn-kelloja myy Suomessa mm. Salkari

Lue lisää