Sinn 206 Arktis II on vakuuttava sukeltajankello

Kaupallinen yhteistyö: Salkari

Saksalainen Sinn tunnetaan kovaan käyttöön tehdyistä rannekelloistaan, joista yksi vakuuttavimmista on Baselworldissa 2019 esitelty Sinn 206 Arktis II.

Sinn 206 Arktis II on valmistajan kunnianosoitus 20 vuotta aiemmin julkaistulle 203-mallistoon sijoittuneelle ensimmäiselle Arktis-mallille, joka oli Sinnin ensimmäinen Temperature Resistance -teknologialle perustunut vedenpitävä kronografikello.

Kello, joka toimii ääriolosuhteissa

Nykyään tuotannossa olevaan 206-mallistoon (englanniksi Diving chronograph) kuuluva Arktis II on speksiensä puolesta vakuuttava, sillä sen luvataan olevan toimintakykyinen -45 pakkasasteesta aina 80 lämpöasteeseen saakka, joten sillä pärjää niin Suomen Lapin kuin Saharan autiomaan kovimmissakin olosuhteissa.

Useita korkean vaatimustason sertifikaatteja omaava Sinn 206 Arktis II on saatu toimintavarmaksi ääriolosuhteita vastaan mm. koneiston erikoisöljyillä, kosteutta poistavalla Ar-teknologialla ja siihen liittyvillä EDR-tiivisteillä, suojakaasulla ja kuparisulfaatilla täytetyllä kuivumiskapselilla, joka sitoo itseensä kellon sisällä olevan ilmankosteuden muuttaen samalla väriä eri sinisen sävyihin kertoen kosteuden tason.

Sinn 206 Arktis II on tyylikäs sukeltajankello.

Sinn 206 Arktis II

Suosittelemme

Kellon vesitiiviys on 300 metriä ja mikä merkillepantavaa, voi Valjoux 7750 -koneistoon perustuvan 206 Arktis II:n ajanoton painikkeita käyttää huoletta veden alla. Tämän mahdollistaa Sinnin D3-tekniikkaan perustuva tapa istuttaa ajanoton painonapit sekä kellon vetonupin stemmi suoraan kellon teräskuoreen. Näin nuppien liitoskohdat ovat suljetut, eikä niiden väliin pääse kosteutta.

Ruuvilukittavan vetonupin tuntuma on jämäkkä, samoin ajanoton painonappien käyttäminen vaatii Valjouxille tyypilliseen tapaan rehellistä voimankäyttöä.

Kello, jossa on tyyliä

Teknisesti kello pärjää melkein missä vain, mutta miten on arkikäytön laita? Tälläkään rintamalla ei Arktis II:lla ole hätää, sillä vaikka kello on teknisiltä mitoiltaan (leveys 43 millimetriä, paksuus 17 millimetriä) hivenen kookas, on sen istuvuus poikkeuksellisen tasapainoinen. Tämä oli itselleni positiivinen yllätys, sillä omaan varsin kapean ranteen, johon kello istui odotettua paremmin. Hyvään ranneistuvuuteen vaikuttaa osaltaan alaviistoon suunnatut korvakkeet, jotka ovat kohtuullisen lyhyet.

Kellon ulkonäkö on varsin näyttävä, joka koostuu osaltaan kiillotetusta ja osaltaan satiinimattahiotusta kellonkuoresta, johon minuuttimerkitty ns. captive bezel sopii hienosti. Captive bezelin idea on yksinkertaisuudessaan estää kellonkehän tahaton siirtyminen, joka kuvastaa Sinnin työkaluhenkistä suhtautumista kellojen suunnitteluun. Tekniikalla on selkeä funktio, joka on pakattu tyylikkääseen kuoreen.

Sinn 206 Arktis II

Tietyllä tapaa ristiriitainen yksityiskohta on kellon safiirilasi, joka on molemmin puolin heijastesuojattu. Kun puhumme kovaan käyttöön ja olosuhteisiin suunnitellusta työkalukellosta, on safiirin ulkopinnalla oleva heijastesuojaus varsin altis naarmuille. Ehkä Sinn on ajatellut asian niin, että satunnaiset naarmut pinnoitteessa ovat pienempi paha, kuin heikompi luettavuus auringonpaisteessa. Tai ehkä tässä kohtaa on ajateltu kellojen todellisia käyttäjiä, joiden suurimmat seikkailut tapahtuvat urbaanissa ympäristössä.

Sinn 206 Arktis II:n kellotaulu on poikkeuksellisen kaunis, joka kuvastaa kellon arktista luonnetta ja samalla Sinnin tämän päivän hienostuneempaa kellotauludesignia. Sininen aurinkohiottu kellotaulu nostaa Arktis II:n useimpien työkalukellojen yläpuolelle myös tyylinsä osalta, mikä laventaa kellon käyttömahdollisuuksia ns. normaalin elämän eri osa-alueille. Etenkin jos ranteessa on vähänkin kokoa, voin varauksella suositella tätä yhtä käyttökelloa etsivälle.

Kellossa on tyylikäs nahkaranneke, joka tekee siitä elegantin rannekellon.

Haluan vielä hieman perustella edellistä toteamustani sillä, että Arktis II muuttaa luonnettaan onnistuneesti erilaisilla rannekkeilla. Teräsrannekkeella kyseessä on täysiverinen – mutta erittäin tyylikäs sellainen -työkalukello, kun taas käyttämälläni nahkarannekkeella siitä kuoriutuu susi lampaiden vaatteissa; arki- ja bisneskäyttöön soveltuva näyttävä rannekello, jota ei tarvitse vaihtaa vapaa-ajan rientoihin siirtyessä.

Sinn 206 Arktis II on saatavilla nahka- tai metallirannekkeella. Nahkarannekkeisen mallin suositushinta on 3.730 euroa, metallirannekkeisen hinta on puolestaan 3.940 euroa. Sinnin kellojen jälleenmyyjänä toimii mm. vaasalainen Salkari.

Sinn 206 Arktis II pähkinänkuoressa

 • Referenssinumero: 206.012
 • Koneisto: Valjoux 7750 automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 44 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 43 mm
 • Kellon paksuus: 17 mm
 • Lasi: kupera safiirilasi (molemmin puolin heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 300 m (30 ATM)
 • Ranneke: nahkaranneke, metalliranneke
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Hinta: 3.730 € (nahkaranneke), 3.940 € (metalliranneke)
 • Rajoitettu erä: 1.000 kpl

Lue lisää