Seikon sukeltajankello palkittiin maailman parhaana sporttikellona

Grand Prix d'Horlogerie de Genève 2018

Kellomaailman “Oscar-gaalaksi” tituulerattu Grand Prix d’Horlogerie de Genève tarjosi tänä vuonna eräänlaisen yllätyksen, kun japanilainen Seiko palkittiin sveitsiläisen kelloteollisuuden ytimessä, Geneven Théâtre du Lémanissa, sporttikellojen kategorian parhaana.

Palkinnon sai Baselworldissa maaliskuussa 2018 esitelty vuoden 1968  sukeltajankellon uudelleenversiointi, joka kantaa nimeä Seiko Prospex SLA025. 

Seikolle myönnetty palkinto on Suomen vinkkelistä katsottuna kiinnostava siitä syystä, että kyseessä on ainoa kellomalli, ja samalla lähes ainoa kilpailun jonkin sarjan voittanut kellomerkki, jota tuodaan virallisesti Suomeen ja on näin ollen suomalaisen kuluttajan saatavilla.

Seikon Suomen edustaja, Jari Mantila, totesi valinnan olevan merkittävä kunnianosoitus paitsi kyseiselle kellomallille, myös Seikon edustamalle tekemisen filosofialle, jossa yhdistyvät tekniset innovaatiot ja perinteinen käsityöläisyys. Palkinto osoittaa myös sen, että Seikon kello-osaaminen on todistetusti vähintään kilpailijoidensa veroista.

Seikon maahantuojana toimii Oy Perkko.

Lue lisää