Seiko Presage Classic -pukukellosarja valloittaa silkkisillä tauluillaan

Seikon kesäuutuudet tarjoavat kiinnostavia lisäyksiä Prospex ja Presage -mallistoihin. Seiko Presage-sarja laajenee viidellä uudella mallilla, jotka kantavat nimeä Presage Classic. Hillityn klassiset pukukellot ammentavat inspiraationsa japanilaisesta silkistä ja osoittavat jälleen Presagen vahvuuden taulujen ja käyttömukavuuden edelläkävijöinä.

Vuonna 2016 esitelty Seikon Presage-sarja on hillitysti tyylikkäiden pukukellojen mallisto, missä usein juuri taulun design erottaa kellot edukseen muista pukukelloista. Nyt Seiko on julkaissut sarjan pukukelloja Presage-mallistoon jotka kantavat nimeä Seiko Presage Classic.

Seiko Presage Classic kaikki värit
Classicien neljä väriä SPB463 “Shiro-iro”, SPB465 “Sensaicha”, SPB467 “Araigaki” ja SPB471 “Sumi-iro”

Inspiraatio uusiin kelloihin on haettu silkistä ja sen visuaalisesta ilmeestä, joka punoutuu tiiviisti japanin kulttuuriseen historiaan ja perimään. Materiaalin hienovarainen tyylikkyys soveltuu erinomaisesti kehystämään niin pehmeälinjaista pukukelloa, kuin nostamaan esiin Seikon minimalistista lähestymistapaa designiin.

Seiko Presage – Taulujen taikaa

Seiko Presage SPB465 "Sensaicha"
Seiko Presage SPB465 “Sensaicha” taulun väri taittaa kiinnostavasti hieman vihertävänruskeaan.

Klassisista kolmiosoittimisista kelloista julkaistiin kolme väriversiota. SPB463 “Shiro-iro”, joka on murretun valkoinen sävy, joka on taulultaan valkaisemattoman raakasilkin värinen, SPB465 “Sensaicha”, joka saa nimensä Edo-kaudella suositulta tumman vihertävänruskealla teellä värjätyltä kankaalta, SPB467 “Araigaki” persimonihedelmällä värjätyn ja valkaistun silkin sävystä, joka on perinteikäs väri japanilaisessa silkkiteollisuudessa.

Seiko Presage SPB467 “Araigaki”
Seiko Presage SPB467 “Araigaki” taulun väriä voisi meikäläisittäin luonnehtia lohenpunaiseksi.

Näiden lisäksi julkaistiin myös kaksi Open Heart -mallia, joissa koneisto on näkyvissä tauluun leikattujen aukkojen kautta. Näissä väreinä ovat valkoinen “Shiro-iro” ja harmaanmusta “Sumi-iro”, jota on alunperin käytetty japanilaisten munkkien kaavuissa.

Kolmiosoittimisten kellojen taulut ammentavat tekstuuria silkin äärimmäisen hienosta punoksesta ja niissä tulee esille Presage-sarjan vahvuus taulujen osalta. Nopealla vilkaisulla hiekkapuhalletun näköisen taulun tekstuuri muistuttaa lähempää tutkiskeltuna kudottua silkkiä, samalla tavoin kuin silkkikankaan kudos paljastuu ainoastaan hyvin läheltä tarkasteltuna.Vaikutelma on silmiä hivelevän hienovarainen.

Suosittelemme

SPB463 "Shiro-iro" lähikuvassa.
SPB463 “Shiro-iro” ja silkin pehmeä kauneus, joka paljastuu vasta lähempää katsottuna.

Open Heart -mallien taulu kunnioittaa tekstuurillaan kutomatonta raakasilkkiä, jossa silkkisäikeen lankojen tekstuuri on toteutettu säteittäisenä kuviona joka muistuttaa äärimmäisen ohutta lankaa. Taulujen toteutus on myös näissä malleissa pysäyttävän ainutlaatuinen.

Suunnittelun pehmeää mestaruutta

Seikolle tyypilliseen tapaan myös kuoren design edustaa minimalistisen tyylikästä viimeistelyä ja harkittuja yksityiskohtia. Kaartuva heijastussuojattu safiirilasike jatkaa lähes saumattomasti kuoren sulavaa linjaa, joka korostaa kellojen tyylikkyttä ja tuo sille ohuen tuntuman. Sama maltillisesti kaareva muotokieli on läsnä kuoren kaikissa viisteissä, mikä tuo koko kellon ilmeeseen selittämätöntä silkin pehmeyttä.

Seiko Presage Classic sivukuvassa
Seiko Presage Classic -kellot ovat muotoilultaan silkinpehmeitä.

Ranneke on saanut muotoilun inspiraatiota 70-luvun rannekkeista ja suunniteltu kellon herkkää kokonaisilmettä ajatellen. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu monirivinen ranneke on koostettu lyhyistä lenkeistä mukavaa rannetuntumaa silmällä pitäen ja rannekkeessa on painikevarmistettu solki, mikä takaa sen turvallisen kantamisen.

Koneistona kelloissa on joko 6R55, mikä löytyy myös uusista Prospex-sarjan kelloista, josta voit lukea täältä. Koneisto tarjoaa kelloille 72 tuntia tarkkaa käyntivaraa tai Open Heart -mallien 6R5J, jossa on tauluun leikatun aukon lisäksi syvennetty pikkutalu 24-tunnin osoitinta varten.

Kellojen kullanväristä vetopainoa voi tarkastella läpinäkyvän takakannen kautta. Kelloissa on pukukellolle harvinaisesti 100 metrin vesitiiveys.

SPB469 kyljeltään
Open Heart -mallien taulun tekstuuri on lainattu silkkisäikeiltä, joka paljastuu vasta lähempää tarkastellessa

Yhteenveto

Seiko Presage Classic -sarjan kellot pelaavat Presage-sarjan vahvuuksilla mestarillisesti. Pukukellot, joissa on yhdistetty japanilaisuuteen vahvasti peilaava temaattinen elementti huikaisevan hienoon taulun designiin.

Päivitetty teknologia antaa lisää perusteita kellojen julkaisulle ja voimistaa Presage-sarjaa entisestään. Värisuorasta löytyy jokaiselle jotakin, uskaliaammasta persimonista klassisen tyyliseen murretun valkoiseen ja tyylikkääseen harmaaseen. Nämä kellot ovat tervetullut lisäys Presage-perheeseen saapuessaan liikkeisiin kesäkuussa 2024.

SPB471
SPB471:n värisävy “Sumi-iro” on peräisin munkkien kaavuissa käytetystä värisävystä

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Seiko
 • Mallisto: Presage Classic
 • Mallit:
  • SPB463 “Shiro-iro” valkotauluinen
  • SPB465 “Sensaicha” vihreänruskea
  • SPB467 “Araigaki” lohenpunainen
 • Koneisto: Seiko 6R55 automaatti
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 72 tuntia
 • Mallit:
  • SPB469 “Shiro-iro” valkotauluinen Open Heart
  • SPB471 “Sumi-iro” ruskeanmusta Open Heart
 • Koneisto: Seiko 6R5J automaatti 24 tunnin osoittimella
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 72 tuntia
 • Kellonkuori: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 40,2 mm
 • Kellon paksuus: 13 mm
 • Lasi: safiiri (heijastuksen esto sisäpuolella)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: ruostumaton teräs
 • Suositushinta: 1050 € (SPB463/465/467), €1,230 (SPB469/471)

Seiko Presage Classic -mallit tulevat myyntiin kesäkuussa 2024 valikoituihin Seiko myymälöihin.

Lue lisää