MAINOS: Hovisepät

Tissot PRX Powermatic 80

Hiilikuitu on täydellinen valinta kovien pakettien ystäville

Seiko julkaisi lyhytelokuvan “THE GIFT OF TIME” juhlistaakseen japanilaisen kulttuurin arvoa, kauneutta ja maailmanlaajuista merkitystä

Seiko on julkaissut Paula Chowlesin ohjaaman ja Godfrey Dadich Partnersin tuottaman 24-minuuttisen lyhyelokuvan nimeltä THE GIFT OF TIME.

Lyhytelokuva esittelee luovien tekijöiden näkemyksiä ajasta sekä tutkii, kuinka aika vaikuttaa heidän luomistyöhönsä ja filosofioihinsa taiteen, arkkitehtuurin ja musiikin näkökulmista. Dokumentaarinen lähestymistapa antaa esiintyjille mahdollisuuden luonnollisesti ilmaista ajan arvoa heidän menneessä työssään ja elämässään.

Elokuvassa esiintyvät arkkitehti Kengo Kuma, nykytaiteilija Hiroshi Sugimoto, säveltäjä ja Japanin kulttuuriasioiden toimiston komissaari Shunichi Tokura, sekä laulaja ja Seiko Groupin uusi lähettiläs MISIA.

Katso elokuva

THE GIFT OF TIME -projektiin kuuluva elokuva sai ensi-iltansa 23. lokakuuta 2024 CINESWITCH Ginzassa, ja sitä esitetään myös Yhdysvalloissa ja muissa maissa ympäri maailmaa.

Elokuva on sukellus japanilaiseen aikakäsitykseen

Elokuvan sanoma perustuu ajatukseen, että aika on luonnon lahja japanilaisille, jotka ovat eläneet sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa. Seiko pyrkii elokuvan kautta välittämään Japanin ainutlaatuisen kulttuurin tuottamaa rikkautta ja arvoa sekä tarjoamaan monipuolisen näkökulman ajan kulttuuriin ja japanilaiseen ylellisyyteen, mukaan lukien neljä vuodenaikaa, luonnonkauneus ja mestarillinen käsityötaito.

Suosittelemme


THE GIFT OF TIME - Shinji Hattori

Seiko Group Corporationin hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja THE GIFT OF TIME -projektin vetäjä, Shinji Hattori, esittelee yrityksen historiaa ja sen perustamisesta lähtien säilyneitä ajatuksia ja tunteita. Yhtiön perustaja Kintaro Hattori perusti vuonna 1881 K. Hattorin (kellojen vähittäismyynti- ja korjausliikkeen). Vaikka ajat ja haasteet ovat muuttuneet, yritys on aina vaalinut ajan merkitystä, mitä kuvataan myös Seiko Museum Ginzassa kuvatuilla kohtauksilla.

Shinji Hattori
Shinji Hattori. Kuva: Seiko

“Jo muinaisista ajoista lähtien ‘luonto’ ja ‘aika’ ovat olleet japanilaisen kulttuurin ytimessä. Japanilaiset ovat aina arvostaneet ainutlaatuista aikakäsitystä ja eläneet sopusoinnussa luonnon kanssa. Japanilainen ylellisyys, jota on kuvattu ‘hiljaiseksi ylellisyydeksi,’ perustuu ainutlaatuiseen japanilaiseen ‘ajan kulttuuriin’ ja ‘käsityöläistaitoon,’ jotka ovat kehittyneet harmoniassa luonnon kanssa vuodenaikojen vaihtuessa. Toivomme elokuvan kautta, että pääsette kokemaan japanilaisen kulttuurin syvyyden ja japanilaisten huippuluovien ajan arvostuksen”, Shinji Hattori kertoo.

Elokuvassa nähdään myös merkittäviä paikkoja, joilla on erityinen merkitys esiintyjille: Kengo Kumaa haastateltiin Tokion Zuisho-ji-temppelissä, Hiroshi Sugimotoa Odawaran Enoura Observatoriossa, Shunichi Tokuraa Kioton Daitoku-ji-temppelissä ja MISIAa Naran Todai-ji-temppelissä.

Shunichi Tokura
Shunichi Tokura Daitoku-ji -temppelissä Kiotossa. Kuva: Seiko

Lue lisää