Seiko Astron Dual-Time Chronograph vie GPS-kellot entistä korkeampiin sfääreihin

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time Chronograph laajentaa Astronin vaikuttavaa mallistoa neljällä kellolla, joista kolme jää pysyvästi tuotantoon. Neljäs on Seiko-brändin satavuotisjuhlan kunniaksi julkaistu erikoismalli. Uudella 5X83-kaliiperilla varustetussa Astronissa on kaksoisajan lisäksi myös kronografitoiminto.

Seiko Astron GPS Dual-Time Chronograph mallit SSH151, SSH153, SSH155 rivissä
Tuotantoon jäävät Seiko Astron GPS Dual-Time Chronograph mallit SSH151, SSH153, SSH155 ovat ilmeeltään urheilullisia, siinä missä juhlamalli on ylellinen.

GPS-navigointi on tullut lähes jokaiselle tutuksi karttapalveluiden myötä, sillä nykyisin GPS-vastaanotin mahtuu miltei jokaiseen älypuhelimeen. Toisin oli vuonna 2012, kun Seiko onnistui kutistamaan vastaanottimen niin pieneen tilaan, että se voitiin asentaa rannekelloon ja Seiko Astron GPS-kellot näkivät päivänvalon. Saavutus oli linjassa Seikon perustajan “Aina askeleen muita edellä”-moton kanssa.

Seiko Astron-kellot jatkoivat siitä, mihin mekaaniset GMT-kellot jäivät automatisoimalla aikavyöhykkeeltä toiselle siirtymisen GPS:n avulla. Aurinkokennolla varustettu taulu takasi virran riittävyyden kellossa pitkälläkin reissulla. GPS-satelliittien ansiosta kello pysyisi aina ajassa aikavyöhykkeestä riippumatta.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition SSH156
Mustakultainen juhlamalli Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition SSH156 on elegantti ja tyylikäs.

Vaikka urheilukelloissa GPS on arkipäivää ja yhä useampi sähköä käyttävä kello latautuu aurinkokennon avulla, Seiko ei ole lopettanut Astron-sarjan kehittelyä, vaan vie malliston jatkuvasti entistä pidemmälle. Vuonna 2021 Seiko Astronista julkaistiin Dual-Time-malli, joka mahdollisti toisen aikavyöhykkeen asettamisen kelloon samalla tavalla kuin mekaanissa GMT-kelloissa.

Nyt Seikon brändin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Seiko julkaisee Astronille jälleen uuden aluevaltauksen yhdistämällä kaksoisaikatoiminnolliseen Dual-Time kelloonsa myös kronografitoiminnon.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time Chronograph SSH155
Seiko Astron GPS Solar Dual-Time Chronograph SSH155 vetoaa tyylillään kokomustien kellojen ystäviin.

Seiko Astron: Monikäyttöistä GPS-aikaa

Uutta toiminnallisuutta varten on Seikolla suunniteltu uusi 5X83 kaliiperin koneisto, jolla kronografi on toteutettu. Uusi toiminnallisuus on tuonut Astroniin kolmannen pikkutaulun. Kello kuuteen sijoitettu pikkutaulu näyttää normaalitilassa siihen säädettyä kaksoisaikaa, mutta kun kronografi aktivoituu, sen osoittimet toimivat 12 tunnin minuuttilaskurina ja kello 12 sijoitettu pikkutaulu osoittaa sekunnin 1/20 osia.

Suosittelemme

Seiko Astron SSH155 pukumiehen ranteessa
Urheilullisuudestaan huolimatta Astron sopii tyylikkäästi myös puvun kanssa.

Kello 9 sijoitettu pikkutaulu toimii apuna useille eri toiminnoille. Viikonpäivän näytön lisäksi se osoittaa kellon varaustason, lentotilan ja myös sen, käytetäänkö kelloa kaksoisaikatilassa vai kronografina. Koneisto tarkistaa ajan GPS-satelliitista kahdesti päivässä tai manuaalisesti napin painalluksella. Pikkutaulussa näkyvän kaksoisajan saa vaihdettua keskiosoittimiin kahden napin yhtäaikaisella painalluksella, joten kaksoisajan asetus on yksinkertaista.

Kaliiperi 5X83:n tarkkuus ilman GPS-tahdistusta on sekin riittävä +/-15 sekuntia kuukaudessa. Satelliitin atomikellosta tarkistettuna tarkkuus riittää mihin tahansa kuviteltavissa olevaan käyttöön. Kellon taulu on luonnollisesti aurinkolataava, joten tarkkuutta riittää niin kauan kuin valoakin.

Vaalea SSH153 ranteessa valkoisen paidan kanssa.
Vaaleatauluisen SSH153:n ilme on pandamaisen kevyt.

Seiko-brändin 100 vuotta kelloja

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun ensimmäinen Seiko-nimellä varustettu kello tuli myyntiin. Brändin satavuotista taivalta innovaattorina “Aina askelen edellä muita” juhlistetaan useammallakin kellomallilla vuoden aikana. Voit lukea toisesta juhlakellosta Seiko Prospex 1965 Heritage Diver’s Special Edition täältä.

SSH153 lähikuvassa
Seiko Astron GPS Solar Dual-Time Chronograph -kellot ovat nimensä mukaisesti aurinkolataavia huolimatta taulun syvyysvaikutelmaa tuovasta tekstuurista.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time Chronograph julkaistaan satavuotisjuhlan kunniaksi rajatun saatavuuden Limited Edition malli edellä, jota valmistetaan ainoastaan 1000 kappaletta. Näiden lisäksi julkaistaan kolme mallistoon jäävää, arkisempaan lookiin sopivaa Astronia.

Lippulaivamalli Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition SSH156 on materiaaleiltaan ja ulkoasultaan juhlavan musta-kultainen, joka ammentaa visuaalista ilmettä siitä, miltä maailma näyttää GPS-satelliitin kiertoradalta öiseen aikaan.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition SSH156
Toisin kuin tuotantomalleissa Limited Edition malli SSH156:ssa on säteittäinen taulun tekstuuri, mikä tuo ilmeeseen entistä voimakkaammin syvyyttä.

Kellossa on kaksiosainen kellokehä, jonka ylempi, keraamista valmistettu yläosa on viistetty ja alempi kerros on kullanväriseksi käsiteltyä titaania. Keraamia on käytetty myös titaanirannekkeessa, jonka keskilenkit ovat valmistettu keraamista. Limited Edition kellon mukana toimitetaan myös silikoninen vaihtoranneke.

Kellon kullanvärisessä takakannessa on kaiverrettuna perustaja Kintaro Hattorin nimi, Seikoshan-tehtaan S-logo ja Seikon tunnuslause muistuttamaan kuluneista vuosista ja yhtiön filosofiasta. Kokonaisuus on tyylikäs, harjattujen ja kiillotettujen viisteiden vaihtelu tuo ulkonäköön kiinnostavaa jännitettä.

Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition takakansi
Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition -juhlamallin takakanteen kaiverrettu logo on Seikon tehtaan logo vuodelta 1900.

Urheilullisemmat arkimallit

Kolme mallistoon jäävää kelloa ovat ulkoasultaan selvästi urheilullisempia. Niissä on niinikään kaksikerroksinen kellokehä keraamista ja titaanista, mutta näissä malleissa kellokehään on kaiverrettu 60 sekunnin kronografirata, joka korostaa kellon sporttisuutta.

SSH151 ranteessa urheilutakin kanssa
Seiko Astron GPS Dual-Time Chronograph on kevyt ja tyylikäs joka tilaisuuden kello.

SSH155 on LE mallin tapaan kokomusta ja SSH151 ja SSH153 ovat ulkoasultaan teräksenharmaalla kuorella ja rannekkeella lähempänä perinteistä sporttisen kronon ulkoasua. Näiden kahden välillä eroa on lähinnä taulun sävyssä.

Kaikkien uusien Astron mallien taulua peittää kaksoiskupera safiirilasi, Kellot ovat vesitiiviitä 100 metriin saakka ja niiden magneettikenttien sieto on 4800 A/m. Pimeäluettavuuden takia kellojen indekseissä ja osoittimissa on Lumibrite-luminointi.

Seiko Astron GPS Dual-Time Chronograph pimeässä hohtavine Lumibrite osoittimineen ja indekseineen
Lumibrite-luminoidut osoittimet ja indeksit ovat selkeälukuisia.

Yhteenveto

Uudet Astronit osoittavat että maailmassa, missä GPS-paikannuksella varustetut urheilukellot ovat arkipäivää, myös ylellisyydellä on paikkansa GPS-kellojen maailmassa. Seikon Astron-mallisto kantaa ylpeästi edelläkävijän manttelia toteuttamalla perinteisen kellon entistä laajemmilla GPS-toiminnoilla. Uudet Astronit ovat muotoilullaan tyylikkäitä ja urheilullisia teknologian taidonnäytteitä, jotka osoittavat että Seiko on edelleen askeleen edellä muita.

SSH151 lähikuvassa
Seiko Astron GPS Dual-Time Chronograph SSH151 on perinteisen sporttikellon oloinen, mutta titaani ja keraami tekevät siitä kevyen ja miellyttävän ranteessa.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Seiko
 • Mallisto: Astron
 • Malli: GPS Solar Dual-Time Chronograph
  • SSH151 Mustatauluinen, harmaalla rannekkeella
  • SSH153 Vaaleatauluinen, harmaalla rannekkeella
  • SSH155 Kokomusta
 • Koneisto: Seiko 5X83
 • Kellonkuori: titaani
 • Kuoren halkaisija: 43,3 mm
 • Kellon paksuus: 13,4 mm
 • Lasi: kaksoiskaartuva safiirilasike
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: titaani-keraami painikevarmistetulla taittosalvalla
 • Suositushinta:
  • SSH151: 2750 €
  • SSH153: 2750 €
  • SSH155: 3000 €
 • Malli: GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition
  • SSH156 Kokomusta kultaisilla yksityiskohdilla
 • Koneisto: Seiko 5X83
 • Kellonkuori: titaani
 • Kuoren halkaisija: 43,4 mm
 • Kellon paksuus: 14,1 mm
 • Lasi: kaksoiskaartuva safiirilasike
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: titaani-keraami painikevarmistetulla taittosalvalla, kellon mukana toimitetaan myös silikoniranneke
 • Suositushinta:
  • SSH156: 4200 €
 • Rajoitettu saatavuus 1000 kappaletta

Uudet Seiko Astron -mallit tulevat myyntiin kesällä 2024. SSH156J1 kesäkuussa 2024 ja SSH151J1, SSH153J1, SSH155J1 heinäkuussa 2024 valikoituihin Seiko-myymälöihin.

 

Lue lisää